Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa1311

GRUDNIÓWKI 2011

Polecane posty

Sylwia Gratulacje udanych zakupów! Ja ciągle się zbieram, zbieram i zebrać nie mogę... Wczoraj mnie miła niespodzianka spotkała, bo osoba, po której bym się w życiu nie spodziewała - zaproponowała mi dużo ciuszków po swoim wnuku. Podejrzewam, że to będą piękne ciuszki, bo to bardzo bardzo zamożni ludzie mieszkający w USA. :-))) Oczywiście powiedziałam, że z przyjemnością przyjmę taki podarunek!

Ola A furagin to można brać w ciąży? W czasach studenckich miałam problemy z nerkami i zapalenie miedniczek, i kolkę... wiem coś o tym, ale wtedy mi zawsze tłumaczono, że furagin cośtam źle wpływa na hormony, płodność, etc. Mam nadzieję, że się szybko wykurujesz. Pij dużo wody z plasterkami cytryny. Nic tak nie pomaga w zwalczaniu infekcji jak... zakwaszanie moczu i tyle. Bakterie nie lubią kwaśnego środowiska.

Ja też już po śniadaniu, ale zamulona jestem konkretnie, bo znowu miałam problemy ze spaniem. Tym razem przez ten ból w pachwinie nie mogłam sobie znaleźć wygodnej pozycji do zaśnięcia. A jak już w końcu się udało przespać parę godzin, to zerwał mnie nerw i od 4tej rozmyślałam o mojej pojebanej pracy... Odciąć się... Łatwo powiedzieć, trudniej zrobić. :)))

Ewcia dash rade!!!!! Przestan w koncu myslec o tej robocie ?!!!!!! Przecie na glowe idzie dostac!!!! Ja Wiem latwo sie mowi....Tobie pewnie tez by bylo latwiej gdyby zadne sygnaly" z tamtad do Ciebie nie docieraly... Minie!!!! Ja tez sobie tak obiecywalam,ze nic za drogiego nie bede kupowala... A wczoraj weszlam do Nexta" Mamas&Papas ...I zajoba dostalam rece same po polkach lataly...normalnie debil;) ze mnie;) ale za to jakie sliczne ciuszki...wooooowwwww a najlepsza jest czapka czerwona w rozowe laseczki ;) taka jak elfy nosily w basniach....lojezuniu no piekne wszystko ! 5 razy juz ogladalam;)

oj cos mam pecha tyle sie upisałam i mi zjadło a przede wszystkim Witam Was serdecznie dziewczyny zaraz nadrobię moją nieobecność

nie było mnie troche ale jestem z Wami na bieżąco lekture kafeterii nadrobiłam otóz nei oddzywałam poneiważ w ubiegłuym tygodniu elzałam cłąy czas bo miałam boelsci okropne

juz opisuje jak sie mi objawiły otóz wróciłam od lekarki po wizycie wybadana ze zwolnieniem w ręku i wszystko miało byc dorbze na wieczór brzuch mnei bardzo rozbolał nie mogłam sie ruszyc ani jak lezałąm ani siedzać nei pomogły no- spa i apap wiec noc sie przemeczyłąm na drugi dzien dzwonie do p doktor ale sie nei zgłaszała wiec dobrze ze chodze tak jakby do dwóch wiec zadzwoniłam do drugiego lekarza kazał mi wziac większą dawke no spy i jak nie przejdzie to mma sie do neigo zgłosić wiec pojchałam obadał i stwierdził ze wszystko w porządku mówi ze moze sie zmecyzłam bardzo czyms albo zestresowałam no sama nie wiem ale poleząłam pare dni pobrałam leki i dopeiro w poniedziałęk mi cąłkiem przeszło

no zobaczymy jak dalej bedzie narazie moja malutka jest malutka ale sobie pomału rosnie zastanwiam sie nad imeiniem i myśle że jednak Marysia zostanie choc podoba mi sie tez Ala Hania Antonina a Sylwia mam do Ciebie prośbę czy juz przyszła Ci ta posciel rózówa z serduszkami bo chyba ją zamwiałąs właśnei tez ogladam na allegro i o niej myslałam bo bardzo mi sie podoba dzis byłam znowu na badniach krwi i mocz dwa razy mnie kłóli bo na obicążenie glukozą miałam

Ewa no rzeczywisice nie mysl o pracy chociaz to sie łątwo mói ja na poczatku tez miałam niesamowita nerwe nomoje panie z pracy i niestety jak dzis byłam w ośrodku zdrowia a miesic sie on obok mojeje pracy nei wstąpiłam do nich po prostu nie miałam ochoty ich ogladać

Sylwia jak robisz to ptasie mleczke tez widze że kuchareczak z ciebei ja dzis właśnei pieke drozdzówke ciekawe ile z tego zjem no ale ale nie ważne

Noooooo! Magdula! Cholernico jedna! Już się niepokoiłam o Ciebie... a Ty nic i nic, i nic! Widzę, że wszystkie ostatnio mamy "sezon na boleści". Ja tak miałam w niedzielę rano po weselu. Gdyby nie mój opanowany Małżonek - wpadłabym nawet w panikę i pewnie by się skończyło jakąś wizytą na pogotowiu. Całe szczęście miałam w torebce ten Buscopan, co mi Pan Doktor zamiast NO-SPY przepisał i sobie pobrałam chyba ze 2 dni. Boleści osłabły, ale nie powiem, żeby całkiem minęły. Staram się nie nakręcać i póki są do wytrzymania, nie idę wcześniej do lekarza. Postaram się do końca sierpnia do planowej wizyty wytrzymać - o ile nie będzie gorzej...

A imię Marysia - to też jedno z tych, które bardzo mi się podobają. Takie klasyczne, szlachetne, normalne... i fajnie się zdrabnia i "zgrubia"... Maria Maryś Marysia Marysieńka... Nie chcę być złym prorokiem, ale o ile do tej pory wszystkie w miarę dzielnie i bez kwękania przechodziłyśmy ciążę, to zbliżający się III trymestr pewnie zaowocuje większym natężeniem narzekań, boleści, dołków i strachów... :/ Taka już nasza babska konstrukcja... Do połowy się bałam poronienia, a teraz powoli się zaczynam bać przedwczesnego porodu. Taaaaaaa... Matczyne paranoje... A Krzysio ma to wszystko w nosie i dalej uprawia karate w moim bębenku. No czasem to już przechodzi sam siebie - raz pod żebro, raz po pęcherzu, raz pod pępek... Jak bączek się kręci!

Cześc Mamuśki! Hej Ewa;* Co do furaginu to tez się zastanawiam czy można brac. ja jak miałam zapalenie to leczona byłam tylko ziołowym uroseptem i po tym mi przeszło. Ale może to jakas wieksza infekcja jest:/ Co do boleści to mnie tak samo od kilku dni pobolewa w okolicach lewego jajnika:( więc nie jesteście same z bólami:) zbieram się powoli do przychodni, ide po wyniki badań bo wczoraj byłam. Ciekawe jak tam poziom mojego żelaza.. miłego popoludnia

MADZIA....TEN PRZEPIS TO OD ANECZKI...STRONA 76 ;)...ALE JAK BEDZIESZ POTRZEBOWALA NA JAKIES INNE DOBROCI TO DAJ ZNAC :) IDE ZACZAC ROBIC NARESZCIE :):):)...MNIAM MNIAM..... SLODYCZY MIALAM NIE JESC...WRRR ALE TEJ DOBROCI POJEM :)

aha... Magdolina...mi sie wydaje .ze naprawde te nasze bole ktore czujemy czasem jak bol jajnika to beda te wiezadla.....mowie Wam wtedy co na pogotowie pojechalam...to najpierw myslalam ,ze to wyrostek///potem ze cos mi peka w srodku...potem ze jajnik...zadnych ruchow nie moglam wykonywac zbyt szybko ...bio myslalam ,ze z bolu nie wyrobie !!!!! teraz czuje to codziennnie...ale juz nie z ta sama intensywnoscia...:) dzieki Bogu!!!!!!!

Najbardziej denerwuje mnie to, że jak się jest pierwszy raz w ciąży, to człowiek nie umie odróżnić normalnych dolegliwości ciążowych od objawów, z którymi już trzeba do lekarza! Skąd ja mam np. wiedzieć, czy jak jednego dnia mnie piecze pęcherz, a potem przez parę dni nie, to mam lecieć na badanie moczu, czy nie? A może po prostu za mało piłam tego dnia i za bardzo zagęściłam siuśki? Tak samo z bólami - jak pochodzę sporo i mnie wieczorem nawala podbrzusze, to normalne, czy to znaczy, że powinnam leżeć jak kłoda? Grrrrrrrrrrrr... I ciągle taki podskórny lęk, żeby tylko nie przegapić jakiegoś ważnego objawu... żeby czegoś nie zaniedbać!

Sylwia No to ja mam to samo... te same odczucia, tylko nie na tyle mocne, żeby mnie już teraz skłonić do wizyty na pogotowiu - tak w 7 w skali 1-10, gdzie 10 to już pogotowie... A jak się zmęczę, to nawet taka mocna 8 jest z tego bólu. Dosłownie takie wrażenie, jakby się coś w brzuchu w pachwinie rozrywało... Aaaa.. a boli Was, że tak powiem "spojenie łonowe"? Bo mnie boli dosłownie w okolicach tego czubka połączenia kości - czasami tak, że mi się wydaje, że mi lewą nogę odejmie za chwilę... :)))

A najlepsze jest to, że wszystkie mamy "lewe" te lewe jajniki i większość się właśnie na nie skarży, a nie na prawe! :D

no to ja sie wyroznie- bo mnie jesli juz- to wlasnie prawy jajnik pobolewa:D mnie tak czasem cos ciagnie w brzuchu itd ale przechodzi chyba,ze zaczynam mysle za duzo i sie stresowac to wtedy sie nasila...ale staram sie polozyc reke na brzuchu i jest ok:) jutro wielki dzien-jade na poszukiwania butow i stanika!!!!!!!!!!!!!!!!!!jejku juz mi slabo na sama mysl- jedynym moim objawem ciazowym jest zakupowstret!!!!ehhhhhhhhhhh niby dobrze, mniej lase wydam ale kurcze no, czasem trzeba:O

mniej kasy - mialo byc wiecie co, ten pon ze spietym brzuchem mnie zestresowal- dobrze,z e to takie jednorazowe bylo-bo jakby sie to tak systematycznie powtarzalo to bym sie niezle martwila:( jestem umowiona do fryzjera przed weselem na -.............6:45-tylko wtedy mnie mogla fryzjerka wcisnac...mezus sie ucieszyl, ze bedzie musial mnie zawiezc;) no ale od nas do Naleczowa kawalek wiec i wyjechac na wesele bedzie trzeba wczesnie;)

Mnie też czasem brzuch "dęba staje", pomimo, że biorę regularnie magnez... Właśnie odkryłam dlaczego - bo ten Magnezin 500 to jest o dupę potłuc. Co z tego, że zawiera dużo jonów magnezu skoro w postaci bardzo słabo wchłanialnego związku? Ja pierdziu! Proszę drogich Pań! Proszę mi tu doradzić, jaki preparat magnezowy jest najlepszy dla kobiet w ciąży? Czy Wasi lekarze coś Wam na ten temat mówili? Ja aktualnie poszukuję informacji na necie i skłaniam się do zmiany na Laktomag B6. http://www.domzdrowia.pl/czytelnia/page/389,jak-wybrac-najlepszy-dla-siebie-preparat-z-magnezem-

kuzwa Ewcia ja bylam u mojej dr tutaj we wtorek i ona mi doradzila jaki mam sobie kupic w PL bo jest najlepiej rpzyswajalny- jako, ze praktykuje tutaj to wydaje mi sie,z e doradzila szczerze a nie bo jakis przedstawiciel ja o to poprosil- no ale ja zapomnialam😭😭 napewno bylo to cos z B6 na koncu😭 no czy ja jestem normalna??????????????????

Anka... zabiję... normalnie posiekam na sałatkową kosteczkę! No nie rób jaj! Uruchom zwoje i przypomnij sobie! Błagam! Pliz!

Moje jajka;) oby dwa;) pobolewaja ;( tzn prawe I lewe wiezadlo;) Ewcia Masz absolutna racje....no skad My to wszystko mam wiedziec???? I tak dobrze ,ze umiemy czytac I jestesmy ciekawskie...bo inaczej to" umarl w Butach" Madzia ...a TA posciel przyszla tydzien temu...cudo!!!!!! Galaretka chlodzi sie w lodowce...bita smietana oczekuje ;)

A ja chcę pieroga ruskiego albo innego i do tego surówkę z pora i marchewki! O! Takiego mam zachcieja na dzisiaj! :)))

Sywlia masz racje chyab ztymi więzadłami bo rzeczywisice ból miałam niesamowity taki rozywajacy narazie minęło Ewcia rzecyzwisice wiecej narzekamy teraz ja tez do 3 miesiaca balam sie poronienia teraz jak dostałam tych bóli bałam sie przedwczesnego porodu

Ewa mysle, mysle i wychodzi,z e to magB6 albo jesli jest inny z nazwa magnezB6, bo wiem, ze jak pow to stwierdzilam,ze zapamietam:O bo latwe, a kiedys w Pl mialam przepisane to i wiem, ze brzmialo wlasnie jak ten juz wczesniejszy, wiec na 90% pow MagB6

z tymi ciązami to widzisz ja po raz drugi jestem i niby powinnam byc juz doswiadczona mamuśka a tu jednak nei mam całkiem inne objawy i doelgliwosci niz przy pierwszej wiec każda ciaza jest jednak inna

Sywlia to chyba tez sie skusze i zamówie tę posciel bo przeglądam i tylko ta mi sie najbardziej podoba Ewa ja bierę magnez Asmag forte jest tam 34 mg jonów magnezu jak narazie czuej sie ok po nim