Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa1311

GRUDNIÓWKI 2011

Polecane posty

Gość sylwestrowe
Ja w poprzedniej ciąży siedziałam w domku i strasznie dłużyło mi się oczekiwanie na maluszka, miałam wrażenie, że ta ciąża nigdy się nie skończy. Teraz chodzę do pracy, mam córcię i czas bardzo umyka. W kwestii zakupów to jeszcze nie kiwnęłam palcem ale z racji tego, że wszystkie akcesoria mam to tylko kosmetyki i pampersy kupię i jestem gotowa na przyjęcie drugiego skarbusia :D

Boże, Sylwucha ja nie mam nic poza kilkoma sztukami ciuszków, które dostałam.....A mój mąż ciągle mówi- jeszcze czas na takie zakupy...

OLENKA.... Ty sie nie przejmuj...u mnie to wszystko przez nude...normalnie pewnie tez bym niewiele miala...wiesz pozatym mnie powiedziano I powtarzano przez 10 lat ze nie bede miala dzidzi....wiec Ja poprostu szaleje z radosci;) chce by miala wszystko...Wiem ,ze kolejny cud moze sie nie przytrafic...chociaz bardzo w Niego wierze;)

Gość sylwestrowe
Sylwia Wow, to gratuluję, nie wyobrażam sobie jaka musiałaś być szczęśliwa gdy się dowiedziałaś o ciąży. Cieszę się, że wam się udało :)

Natalia261985..............26......Wojnicz........27(M). ... ...02-12-2011 Onk3(Magda)...............36......Osiek............24... .........02-12-2011 Asia GB........................29.....Opole............26..(K). .....02-12-2011 Starbuck80.................31......Warszawa........25 (K) ......04-12-2011 Ewelina_83..................27.......Oświęcim.......24( M). .....06-12-2011 Ewa1311....................31.......Puławy...........26( M)......07-12-2011 olcik777.....................26.......Kraków..........26 (K).......09-12-2011 klaudyna213................25.......Poznań...........25 (K)........11-12-2011 Dolarka5(Martyna).......23........Łódź.............25( M)......12.12.2011 TakaBasienka87.........24.......śląsk................22 ( M)......12.12.2011 mamazuzki76(Monika)...34.......Świecie...........21(M).. ....15-12-2011 elizka_84...................27......Gdańsk............21 (M).......16-12-2011 HASANANA(Sylwia).........32......UK................23 (K) ........17-12-2011 pelepetka123(Ania)......28.......Kraków...........23(K) .......18-12-2011 ollakoziol(Olka)............24......Częstochowa....22... ........24.12.2011 a co tam(Ania).............28......D-ca...............23 (M)......... .26-12-2011 sylwestrowe(Ania)......28........opole...............23(K 90%)..31.12.2011 Dzien dobry, dzien dobry:) jestem i ja:):):) po lekarzu, przed wyjazdem zdalam relacje z calej wizyty no ale jakis blad i sie nie wyslalo a ja juz nie mialam czasu wracac i pisac od nowa bo pakowanie czekalo:D jak widziecie CHLOPIEC:D w PL gin potwierdzil i tu i w PL byli pewni tego co mowia, nawet zdjecia wydrukowali zeby pokazac co i jak-ja na nich nic nie widze;-) w czwartek rano 18/08 zwazylam sie i zmierzylam w pasie zeby sie porownac przy odjezdzie no i 64 kg i 97 cm w pasie w niedziele 28/08 66 kg i 100 cm:D zakupy w Pl udane, kupilam ta posciel z Kubusiem:D:D sliczna, troszke ciuszkow- ale duzo dostala kruszyna w spadku po kuzynie wiec cala waliza byla tylko Kruszyny:D czytam Wasze propozycje imion...szukamy czegos neutralnego i w IR i w PL:D wiec....piszcie, piszcie....

Gość sylwestrowe
Hej Anusia! W końcu i my mamy płeć w tabelce choć ta moja to jeszcze spory znak zapytania więc do następnego usg jakoś bardzo się nie nastawiam. Rozumiem, że jesteś po urlopie i będziesz częściej tu zaglądać :)

tak, juz po urlopie:( takze wracam do Was!!! w Pl chyba z raz siadlam do kompa jak robilam odprawe ale nawet nie chcialo mi sie nic pisac, pogoda byla sliczna wiec siedzialam na trawce i korzystalam z urokow urlopu:D wiec urlop zlecial teraz to juz tylko odliczac do porodu zostalo;)

Gość sylwestrowe
w kwestii imion to ja nie pomogę bo gdyby to było takie proste to sama miałabym wybrane :) podoba mi się Olga i Alicja, choć to pierwsze raczej uniwersalne nie jest. A gdyby jednak z tej dziewczynki na 90% zrobił się jakimś cudem chłopczyk to już w ogóle mam problem

dzień doberek:) ja byłam u mamity rano, wróciłam niedawno i piekę kurczaka na obiad, ach już mi ślinka cieknie;) co do imion to też mamy dylemat dla chłopca. Dla dziewuszki chyba byłoby łatwiej wybrac.

Gość sylwestrowe
skoro miała być Hania to niech będzie Henio :D

Czesc ANECZKA....POWITAC I UCALOWAC PO URLOPIE;) Natalia261985..............26......Wojnicz........27(M). ... ...02-12-2011 Onk3(Magda)...............36......Osiek............24... .........02-12-2011 Asia GB........................29.....Opole............26..(K). .....02-12-2011 Starbuck80.................31......Warszawa........25 (K) ......04-12-2011 Ewelina_83..................27.......Oświęcim.......24( M). .....06-12-2011 Ewa1311....................31.......Puławy...........26( M)......07-12-2011 olcik777.....................26.......Kraków..........26 (K).......09-12-2011 klaudyna213................25.......Poznań...........25 (K)........11-12-2011 Dolarka5(Martyna).......23........Łódź.............25( M)......12.12.2011 TakaBasienka87.........24.......śląsk................22 ( M)......12.12.2011 mamazuzki76(Monika)...34.......Świecie...........21(M).. ....15-12-2011 elizka_84...................27......Gdańsk............21 (M).......16-12-2011 HASANANA(Sylwia).........32......UK................24(K) ........17-12-2011 pelepetka123(Ania)......28.......Kraków...........23(K) .......18-12-2011 ollakoziol(Olka)............24......Częstochowa....22... ........24.12.2011 a co tam(Ania).............28......D-ca...............23 (M)......... .26-12-2011 sylwestrowe(Ania)......28........opole...............23(K 90%)..31.12.2011

My z imieniem też nie zdecydowaliśmy.... Na razie móiwę do brzucha: Dzidka:) Dopóki nie znaliśmy płci to mąż mówił Dzidek, co było taką formą pochodną od "dziecko", no i tak się przyzwyczaiłam, że teraz mówię Dzidka:P Ale tak jej na imię nie dam:P

Witajcie dziewczynki po przerwie:) Starałam się podczytywać na bieżąco, żeby nie mieć zaległości, ale już brakło czasu na pisanie. Tak mi szybko czas ucieka, że aż strach, co chwilę jest coś do zrobienia. Co to będzie w grudniu, jak pojawi się jeszcze jeden człowieczek absorbujący czas jak nikt i nic innego :) A martwiłam się, że na L4 będę się nudzić... nic z tych rzeczy:) Ja już ubranek mam sporo, nie mogę przejść obok sklepu z ciuszkami, żeby czegoś nie kupić. Wózek już upatrzony - Tako Jumper kolor prawdopodobnie jasno zielony+czarny. Kiedy wybieracie się do szkoły rodzenia? Ja się umówiłam na październik. I jeszcze jedno pytanko, ile czeka się na drugie pobranie krwi na teście obciążenia glukozą (75g)? godzinkę czy dwie? A co do wagi.... no cóż.... +9kg...

hej ja też padam na nos praca już mi za czy na przeszkadzać co do wagi to ja dopiero +3 boje sie troszke czy to nie za mało. ja do szkoły rodzenia mam sie zgłosić w 32 tyg wiec jeszcze troszkę czasu. a ten cudowny napój w przyszłym tygodniu na mnie czeka.

Gość dolarka5
Hej ja krzywą cukru miałam w piątek blee radzę sobie troszkę cytrynki dla równowagi wcisnać. Pierwsze pobranie na czczo, pije się rozpuszczoną glukozę, drugie po 1h i trzecie po 2h.

A ja badanie z ta glukoza mialam pobierana krew na czczo i po 2 godzinach. Co do ciuszkow to mam niewiele- ale akcesoria typu butelki smoczki szczoteczka do wlosow itd. Już mam. A co do imion to byl problem z imieniem dla chlopca. Ale w koncu wybralismy dla dziewczynki Basia-Barbara Anna a dla chlopca Kubus- Jakub Jan. Ale mój lekarz na zwyklym usg stwierdzil dziewczynke na 95% a na usg 4D pani doktor na 100% potwierdzila że bedzie laseczka:) czyli nasza mala Basienka:)

dzień dobry:) ja już nie śpię od godziny. ja jak miałam badanie na krzywą cukrową to najpierw pobranie na czczo i po wypiciu po godzinie kolejne pobranie. Mi wczoraj przyszły ciuszki z Anglii, później jeszcze z koleżanką byłam w galerii i znów nakupiłam dwie siaty:P dziś ma przyjść łóżeczko:D będziemy z mężulem składać:D

Hej, ja dziś oddałam mocz do badania. czy któraś z was też ciągle chodzi sikać i ma uczucie pełnego pęcherza?

Czesc Kobitki;) Ja tez tak mam ...tylko gdy mala nogami tanczy na dole;) ale normalnie to jest troszke mniej NIZ 1 trymestrze , ale poczekajmy jeszcze z miesiac a wogole z sedesu nie zejdziemy hahaha;) Ja mam ostatnio jakies dziwne bole ;( I do tego taki krotki oddech;( do tego wydaje mi sie ze mam naprawde sporo za wysoko dno macicy;( doktorowa powiedziala ostatnio ze jest 3 cm za wysoko, a Ja czuje ze jest ok 6 cm nad pepkiem w połowie drogi do zeber...I tam tez czuje kopniaki malutkiej Czesto ;( sama nie Wiem co o tym myslec...

witam jakiego dziś mam lenia chyba spałam za długo ale w domu cisza i spokój mój dał buziaka o 7 i popędził do pracy. ospale ale zabieram sie za obiadek i małe ogarniecie domu.

Ja zawsze dużo sikałam, przed ciążą też. Ale teraz to jest jakaś masakra. W nocy ze 4 razy. W pracy chyba co godzinę musze iść, no tragedia....

Gość sylwestrowe
Hej Laski! Dopisuję się do klubu sikaczy :) Sikam bez opamiętania chyba od 10 tygodnia i nic się nie zmienia. Wczoraj byłam na usg i znów nie ma pewności na 100%. Wydawało mi się że chłopak i mówię: "widzę jajka.....????" na to lekarz parsknął śmiechem i mówi: "chciałabyś, żeby były takie duże, to pępowina...". To sie ubawiliśmy oboje

Gość sylwestrowe
Ja mam dzisiaj wolne w związku z czym uciekam zmajstrować jakieś pierogi i na spacerek z Małą, bo już jutro do przedszkola pomyka. Miłego dnia dziewczynki!!

Hmmmm...czy to jutro 1 wrzesnia;) ????? Ha!!!!! 3 trymestr tuz tuz ;) I zaczna sie bole...co prawda nie wyobrazam sobie zeby moglo mnie bardziej booed NIZ teraz ;) ale pewnie bedzie.....wrrr dam rade!!! Lajlinka mama czeka ;)

Natalka... To bedziesz miala ubaw przy tym skladaniu ;) Ja najpierw sie sama zabralam za to...ale zrezygnowalam bo za ciezkie bylo...I jeszcze TA przednia kratka my ja mamy opuszczana do dolu...to jakichs kombinacji alpejskich wymagala ;) powodzenia wiec zycze!!!!