Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa1311

GRUDNIÓWKI 2011

Polecane posty

Jedo Bartatina Alu Plus Freeline - grafit + zieleń. Gondola + spacerówa na pompowanych kołach i na paskach. Bardzo leciutki i to jego główna zaleta.

Dziewczyny mialyscie juz taj ze wasze dzieci nie chcialy jesc? Co do wozkow- my mamy x-landera xa

my juz po spacerze:) slonce swieci,pieknie ale zimno!!brrr olcik-chyba mamy taki sam wozek:)ja mam zielony, taki wiosenna trawa:)z niego gondola i spacerowka, mam jeszcze fotelik ze stelarzem jakbysmy np na zakupy jechali.

olcik777-nam się jeszcze nie zdarzyło żeby Julka nie chciała jeść a wręcz przeciwnie głodomór straszny :) jutro mamy szczepienie dzwoniła pani z przychodni.

Ola Szymek nie chciał jeść tylko w któryś z pierwszych dni w szpitalu, bo mu cukier spadał i miał silną żółtaczkę. Był senny i apatyczny. Ale uczulały nas położne, że jak dziecko nie ma apetytu, to trzeba bacznie obserwować i szybko do lekarza, jeśli to się przedłuża.

Dziewczyny, ja się chyba wyprowadzę do rodziców, aż Ci nawiedzeni z dołu skończą ten remont, bo to nie jest śmieszne... Aż mi podłoga wibruje! Oni tam dosłownie kują całe mieszkanie. Ja pierdziu!

Gość kajaczkii
witam wszystkie mamy.. u nas z kupkami spoko, co pieluszka to niespodzianka! :) a Pieluszki 1 i to jeszcze pewnie długo bu niunia moja sie urodziła 48cm :) ale rośnie jak na drożdżach! wózek jedo fyn czarny-gondola=spacerówka. a ja mam pytanie co do sab simplex! zamawiałyście ten lek przez neta? nie ma obaw że to jakaś lipa czy coś? bo ja dzis mam zamiar zamowic bo kolka nas dopadła ale nie jestem przekonana! z góry dziękuję za odp. pozdrawiam..

Ewa chyba mieszkamy w tym samym bloku ;) u mnie to samo :( tyle że napierdzielają w dzień a w nocy balanga na całego!!!!!! Synek sąsiadów mieszkanie remontuje MASAKRA Pola nadal 2 choć już 2,5 miesiąca mija , taka drobinka moja :) Córcia zakochała się w huśtawce ! jak tylko ją wkładamy to otwiera szeroko oczy i tak przez 10 min. podziwia motylki :) potem odpływa i w takim błogim stanie kołysze się bez końca :) Jesli mowa o kupkach to 1-2 dziennie ale ja karmie butelką :( Royal ja mam CasualPlay s4 Olcik777 pytanie jak długo trwa ten stan ? Pola miała dzień że zmuszałam ją do jedzenia ale to było na początku jeszcze w szpitalu i tak jak Ewa pisze musisz obserwować , a jak karmisz ?

dziewczyny doradzcie mi cos- mianowicie moj maluch strasznie sie prezy, wygina, robi sie czerwony, zaczyna plakac-nie wyglada mi to na kolki- na rekach sie uspokaja-czy podawalybyscie sab simplex na moim miejscu, zeby sie biedak tak nie wyginal, nie prezyl? zaznaczam, ze i kupy i wiatry;) w normie.....szkoda mi go a krople leza

Ania Ja bym tam chemii nie dawała. Skoro nie ma krzyku rozpaczy, skoro go jakoś dramatycznie nic nie boli, to po co mu rozleniwiać układ pokarmowy? Uważasz, że faktycznie potrzebuje wspomagania? Wiadomo, Twój Dzidziuś, Twoja decyzja - ja bym nie dawała. Daję Szymkowi tylko Delicol, bo to suplement bez recepty i to pół dawki przewidzianej w ulotce - tak pro forma. Kończę to opakowanie i nie kupujemy następnego.

Gość jusssttt
Witam Chcialabym zaproponowac Panstwu sprzedaz ubranek przez internet. Mam taka zaprzyjazniona hurtownie gdzie moge sama wybierac towar, pod warunkiem ze kupuje 30kg Probowalam sprzedawac na allegro, ale tak jest juz tego mase i ciezko sie wbic nowej osobie. Jesli bylby ktos chetny bardzo prosze o kontakt ze mna przez maila modemaluszki@gmail.com< /a> Moge kupic na zamowienie np kurtki, sweterki, body, spodenki, cokolwiek w wybranym rozmiarze, dla chlopcow i dziewczynek!! Ceny mam naprawde atraktycje!! Sprzedaje na sztuki lub w zestawach jak kto woli. Jezeli dostane od kogos zamowienie, na np spodenki, pizamki, spioszki w rozmiarze np 86 dla chlopca jade do hurtowni i staram sie wybrac cos ladnego, nastepnie robie zdjecia ubrankom, podaje ceny i wysylam je na maila. Jezeli ubranka sie spodobaja, wystawiam specjalna aukcje z wybranymi rzeczami dla tej osoby. Mam juz 2 klientki i sa neprawde zadowolone!! Na allegro jest bardzo ciezko sie wbic bo tak jest bardzo duza konkurencja i niestety oplaty tez dosc wysokie. Ja proponuje Panstwu tansze ubranka, bo sama w ten sposob bym zaoszczędziła na wystawianiu drogich aukcji. A ubranka sa naprawde sliczne, jesli jest ktos zainteresowany pokaze przykladowe aukcje ktore wystawilam. Jesli macie pytania to chetnie odpowiem!!

Kajaczki Spokojnie możesz kupić na necie, ale znajdź aptekę internetową. Taką, która jest zarejestrowaną autentyczną firmą, ma NIP i REGON, no i bardzo dużą liczbę opinii.

Ania Moja mala dokladnie tak samo, prezy się i wygina, pediatra kazala podawac Biogaie to na uklad pokarmowy jest i podaje 5 kropli na dobe i tak jakby lepiej jest.

Co do wozka to ja mam od siostry taki 3 w 1 fotelik wczepiany, gondola , spacerowka, na pompowanych kolach, ale taki ciezki, że sama w zyciu bym go nie zniosla z 2 pietra

no i wczoraj wieczorem podalam jednak ten sab simplex-ale nie 15 kropli a 10, i maly zdecydowanie lepiej spal- owszem prezyl sie ale to niebo a ziemia z tym co bylo, zastekal tez kilka razy ale w ogole nie ma porownania....

Ania super :) ja zamowilam ale jeszcze nie dotarly. Moj synek wlasnie sie tak prezyl ostatnie dwie godziny,teraz na szczescie usypia,straszne jednak ze to tak dlugo trwa za kazdym razem...

Czesc Mamuski... Ciezko powiedziec JESZCZE CZY te leki dzialaja, troche reflux jakby mniejszy... Wczoraj na wieczor od 6-10 placz Potem 4 h snu do 2 w nocy I do teraz placz. I w 70 procentach to sie powtarza. Tylko z taka zmiana ze czasem w nocy spi 20 minut albo godzine. Placz jest bardzo glosny , krzyk , prezy sie ,wije , JAK Ma puscic baka to jest niemal nie moliwe;( I kupki znow stanely w miejscu, JUZ kurna nie WIEM co robic;( pod am jej tydzien te leki JAK nie bedzie poprawy to nie bede w Nia wpychac tego dziadostwa. 2 leki I KAZDY z nich w strzykawkach podaje miedzy dzioslami a policzkiem aby sie JIE zakrztusila. I jeden jest 3 razy na dobe a drugi 4 razy , czyli JAK mi usnie ze zmeczenia w ciagu dnia to musze ja wybudzic na dawke leku! Zalosc totalna! Dziewczyny dziekuje Wam za wsparcie , JAK Was czytam to naprawde od razu mi lepiej ...a JAK przychodzi 6 wieczorem to na sama mysl sie boje I mam dreszcze.;( Jedno jest pewne widze ,ze duzo Dzieciaczkow Ma problemy z baczkami I kupkami. Ja powiem tylko po TYM coprzetestowalam, pamietajcie ,ze niektore RZECZY majace pomoc " w piszczaniu bakow Wywoluja JESZCZE gorsze skutki, U MNIE NP KOPRKOWA HERBATKA WCALE SIE NIE SPRAWDZILA , MALA PO NIEJ MIALA JESZCZE WIEKSZE BOLE IPUSZCZALA WIEKSZA ILOSC BAKOW, LEFEX DROGI NIEMIECKI LEK TEZ POGORSZYL SYTUACJE...NAJLEPSZA DLA NAS PRZEGOTOWANA CIEPLA WODA. ALE TO ZALEZY OD MALCA. AHA ...MOJA LAYLA MIALA 60 cm wiec od razu jakies tam PAjacyki odpadly, ale niewiele, teraz zakladam jej roomiar62/68 na SZCZESCIE tego kupilam najwiecej;) Pelna szuflada ciuszkow I RZECZY ktore sie nie przydaly JUZ zalega w dolnej szafce, I tak JAK Ewa pisala , wedruja z gornej szafki do dolnej ;) rotacja! Co do pampersow, nadal uzywam nr 1, ciagle SA dobre, I tak sie zastanawiam kiedy zmienic? Jedyne co to wydaje sie e SA ciutke za krotkie ? Pozdrawiam wszystkie Mamcie! Ewcia JAK czytam te Twoje posty to Ci tak zazdroszcze ,ze wszystko u Ciebie tak naturalnie;) zycze aby tak zawsze bylo. ANDZIA ten Twoj kawaler to cala Ty ;)

Royal !!!! Ja mam najnowszy model Silvercross, nie polecam fotelika !!!!! Musielismy dokupic dodatkowy Maxicosi ( czy co takiego ) z baza isofix, TAMTEN JEST TAK SZEROKI ZE NIE PASOWAL NAM DO SAMOCHODU ( MIMO iz samoch.duzy) a kawe Sobie licza JAKby kuzwa pony dimentami wylozyli! NIE ROB TEGO BLEDU!

Dziewczyny... ale czy Wasze pocieszki przy tym płaczą? Jeśli nie, to na jakiej podstawie twierdzicie, że im coś dolega? To normalne, że dziecko czerwienieje stęka i się pręży: jak puszcza bąki, jak siusia... Przynajmniej mnie tak położna przekonywała, że sam wysiłek i naprężanie nie wymaga interwencji. Najwyżej masażu brzusia albo ponoszenia na ramieniu, żeby wycisnąć gazy...

Sylwia Mam nadzieję, że znajdziecie w końcu jakąś metodę albo specyfik, który pomoże Maleńkiej! Windi już dotarły? To podobno naprawdę dobra pomoc doraźna w odgazowywaniu i odkupkowywaniu w takich sytuacjach. Tak mnie zastanowiło, jak napisałaś, że zazdrościsz, bo u mnie tak wszystko "naturalnie"... Sylwucha, o czym Ty mówisz?! Nie wiesz, jak u mnie to wyglądało? Zatrucie ciążowe, ciśnienie 150/105, poród 15 dni wcześniej, awaryjne CC robione w salce wielkości schowka na szczotki przez przypadkowy skład lekarzy wybudzony z głębokiego snu na dyżurze... Potem ciężka żółtaczka i spadki cukru u Szymka... Do tego bardzo ciężki przypadek współlokatorki z sali i jej chorego Dzidziunia - przez co prawie dostałam na głowę, jak Ty to mówisz... U mnie po prostu początek był na takim hardcorze, że o problemach codziennych teraz nawet mi się nie chce pisać, bo wzdęcie, czy jakaś drobna wysypka to w tej chwili dla mnie pikuś w porównaniu...

Gość mamusiamaleństwa
Hej, czy u któregoś z Waszych Maleństw podejrzewają może wzmożone napięcie mięśniowe?

Pytam o ten wozek bo jak juz wczesniej wspomnialam-moj sie nie sorawdzil niestety, tzn spacerowka jest ok jednak brak gondoli to duzy minus, wiec szukam teraz jakiejs alternatywy.Mam juz cos na oku, zobaczymy czy plan sie powiedzie :) Ewa- moj synek placze, a jakze.Nie jest to zwykle prezenie sie a cos na zasadzie kolki.Trwa ten stan zazwyczaj okolo dwoch godzin i pojawia sie po karmieniu.Czasem jest lzej, innym razem nieustanny placz a wtedy bardzo niewiele rzeczy pomaga.Jesli jest to noc- noszenie na ramieniu, jakby do odbicia i spacerowanie po domu.W inny sposob sie nie uspokoi.W dzien natomiast stoujemy przejazdzke samochodem, gdzie po jakims czasie zasypia.Na samym poczatku kiedy dolegliwosci wystapily, nie wiedzialam jeszcze jak sobie z tym radzic i myslalam ze bede siedziec i plakac razem z nim.Mielismy przypadek calonocnego krzyku (chyle czola Sylwestra- ja po jednym razie bylam juz na krancu nerwow..) i nikomu tego nie zycze, najgorsza bowiem jest bezradnosc, kiedy dziecko cierpi i nie mozna mu pomoc. Moja nadzieja to SabSimplex.Krople nie sa bardzo szkodliwe- wydalane z organizmu Maluszka-a moga nam jednak bardzo pomoc.

hej! zasiadlam chwilke bo czekam na meila- od rana leze w lozku-mam dreszcze, chyba temp, trzesie mnie i glowe mi rozsadza..sama w domu!Pawel sie wykurowal teraz ja chora..a Maluszek sie trzyma ale jak dlugo?jejku.............

*sprawdzil mialo byc. Niewyspanam jakas... Tak w ogole dzis mamy wizyte kontrolna u lekarza.Ciekawa jestem postepow. A Wam jak dzien mija, dziewczynki? Pozdrawiam.