Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa1311

GRUDNIÓWKI 2011

Polecane posty

olcik no własnie nam pediatra powiedziała,ze u dzieciaczków pod paszką nigdy nie wyjdzie poprawny wynik...nie wiedziałam o tym bo tez probowałam elektrycznym pod paszką to tam w ogóle kosmos wyszedł

Mnie dziś rehabilitantka powiedziała, że łyżeczka powinna być twarda, szeroka dość i taka w kształcie tradycyjnej łyżeczki. Napisałam do neurologopedy z pytaniem o tą łyżeczkę. Powinno się karmić tak, żeby położyć łyżeczkę na języku dziecka i ono samo ma wykonać ruch ściągający pokarm z łyżeczki, a nie tak, że przejeżdżamy tą łyżeczką o górną wargę.

Malinowa, ja mierzyła Antosi pod paszką po jej wyjsciu ze szpitala, zeby sprawdzic jak sobie radzi z termoregulacja i wychodzilo mi 36,6

no własnie jak kiedys myslałam,ze mała ma temp to tez mierzyłam jej pod paszką term. el. i tez wychodziło mi 36,6 a w pupie wychodziło 37,2 juz po odjęciu i juz sama głupieje.chyba bede sie sugerowac termometrem w smoczku.naprawde dobry a mozna kupic juz od 15 zł. ale nie wiem jak działaja bo my dostalismy w prezencie aventa.ale na bank to to samo co zwykły el ale wygoda dla rodziców i maluszek nie jest taki zestresowany bo moja np w pupie to jeszcze ok ale pod paszka lub normalnym w buzi to masakra.

Ja mierzyłam dla Synka temperaturę pod pacha i też wyszła 37,4 st. I Lekarka też powiedziała, że pod pachą wynik nie jest miarodajny bo wpływa na niego temperatura otoczenia, jak jest za ciepło, to czy dziecko jest ciepło ubrane, nie mierzy się jak śpi i jak dopiero wstanie. A w pupie temperatura jest zawsze prawidłowa, bo to temperatura dziecka. Tak się dowiedziałam... A wg mnie termometry dotykowe do czoła mają jeszcze większą niedokładność niż mierzenie pod pachą. Ja mam zwykły termometr elektroniczny:)

Ewa Na ból głowy najlepszy ... sen:) A na chorobę polecam mleko+ miód+czosnek+ masło:) U mnie zawsze działa. Chociaż teraz biorę Wit C i rutinoscorbin jak taki okres zachorowań.

MALINOWECZKA ;) Mam termometr na dotyk dosc DROGI ...mozna zmierzyc temp w uszku albo na czole, powiem Ci ze dupa blada! Pokazuje zawsze mniejsza niz stan faktyczny. Ze smoczka z termometrem jestem ZADOWOLONA bo pokazuje dokladnie taka sama jaka miala gdy Pan doctor jej mierzyl. ( sprawdzalam przed I po badaniu) bylo dokladnie to samo co doktora. Takze ja wcale nie mierze w pupie ani JUZ czola nie dotykam, ani tez pod paszka, tylko smoczek! U mnie sie sprawdza!

Do wszystkich PYTANKO.... Dziewczyny czy Wasze pociechy tez czasem tak jakby nerwowo poruszaja paluszkami u rak? Nawet przez sen? Cholera znow sie czegos doszukuje;( mama poleciala a glupia Sylwia JUZ na łeb dostaje!

A ja dopiero usiadłam na chwilę wkońcu. Rano urzędy, papierkowe załatwienia, później obiad, karmienia, przewijanie, usypianie, zakupy i wkońcu odpoczynek. Sylwuś mój paluszkami nie rusza nerwowo ale jak jest zły przed zaśnięciem to później rączkami rusza nerwowo jak śpi. Widzę że u Was choroby szaleją:( u nas jak do tej pory ok ale też się boję.. tylko słyszę, że co chwilę ktoś chory.

Gość kasztank1
Hej dziewczyny długo mne nie było a tu tyle ciekawych tematów poruszyłyście :) Nika a powiedz mi jaki kaszelek miała twoja mała???Bo moja też ostatnio cos pokasłuje ale to taki suchy kaszelek i nie wiem czy to poczatek jakiejs choroby :( czy po prostu nie radzi sobie ze ślinka. A i jak wstanie rano to zawsze jej furczy w nosku odciagam frida ale prawie nic nie leci przezroczysta wydzielina. Mama nadzieje ze chora nie bedzie bo juz raz antybiotyki miała :( takie maleństwo a juz maial antybiotyki :( Dziewczyny powiedzcie mi ile powinno teraz dziecko przybierać na wadze??? Bo dziś sie z moja mala wazylam i wychodzi mi ze wazy 5200 ale jak na moje oko to za malo :( az sie boje czy wszytko jest ok pomozcie bo juz sie stresuje ogromnie. A i jeszcze jedno pytanko do mam karmiacych piersia jak dlugo zamierzacie karmic? Ja chce jak najdluzej ale nie chce tez aby moje piersi wygladaly pozniej jak u "mamy dżamy " :D jaki jest bezpieczy okres karmienie dla "dobrego wygladu" piersi??? pozdrawiam:)

hej Kasztanka:) ja karmie piersią z wielkimi trudami ale jakos dajemy rade:) pokarm mi juz zanika:) nasz doradca laktacyjny mówi,ze najlepiej karmic poł roku bo poźniej jest po pierwsze za duzo zniszczeń w organizmie mamy,po drugie dziecko ssie juz z przyzwyczajenia a po trzecie pokarm nie ma juz tych własciwosci co na poczatku mimo,że bedzie bielutki i tłusciutki...to tyle w teorii zobaczymy jak bedzie w praktyce:)

Ja mam zamiar karmic pol roku, nie wiem czy jest cos takiego jak bezpieczny okres dla piersi, to raczej zalezy od ogranizmu, na pewno przydadza sie cwiczenia, ja staram sie kazdego dnia robic cwiczenia na biust, mam nadzieje ze nie bedzie dramatu, zobaczymy :) Moja wazyla dokladnie 5200 jak miała skończone prawie 2 mce - urodzila sie z waga 3260

I nie ma co przeciągać u dziecka odruchu ssania, bo on ma się wycofywać stopniowo, dlatego karmienie piersią 2-latka to już gruuuuba przesada. Ostatnio w Katowicach w klinice okulistycznej matka karmiła piersią chłopca, który miał chyba ze 3 lata. Do tego, jak to dziecko w tym wieku- pociągnąl pierś, zeskoczył z kolan, pobiegał w kółko i znowu do cycka. No masakra jakaś

Kasztanka. Basia urodzila się 21.12. Po 2miesiacach i tygodniu dokladnie, wazyla 5300g, karmiona mm. Po urodzeniu miala 3460g. A co do PESELU to okazalo się że jest zły i musimy czekac na nadanie nowego. A jeszcze mialam nadzieje że moze urzedniczka źle spisala z komputera albo cos, ale niestety, zły nadali. Podobno nadanie nowego ma trwac tylko tydz zobaczymy. Pozdrawiam i milego weekendu, ja u mamci moze jeszcze się odezwe:)

Witam Mamusie :) kasztanka-jakie antybiotyki miała twoja Wiki ?w zastrzykach ?

Dzien dobry:-) a ja z rana na necie bo chce znalezc jakis dobry przepis na sernik na zimno bo mnie naszlo:-)) ja mamzamiar karmic pol roku- taki plan-zobaczymy co z tego wyjdzie:) a wiecie co sie stalo? kuzwa jak cala ciaze ani jednego rozstepu nic zero, po porodzie tez tak kuzwa moje 12 godz na pogotowiu, nie karmienie, piersi przybraly 3 razy wiekszy rozmiar i na drugoi dzien rozstepy- caly dol piersi w rozstepach.....dobrze, ze dol-na gorze dal;ej ok-ale chyba sie zaczyna przemieszczac...smaruje BioOil niby najlepszy nawet na juz te isteniejace..no zobaczymy:(ehhh no

kasztanka-ja mam zamiar karmić Julkę ok.19 miesięcy jak Amelkę :) karmię drugie dziecko i moim i mężusia zdaniem nie mam obwisłych piersi :) trzeba ćwiczyć masować i smarować oliwką i kremami ujędrniającymi :) co do karmienia mówią że ok.800-900 na miesiąc dziecko karmione piersią a 1 kg mm .

heja:) piękne sloneczko u nas na niebie zadnych chmurek :) nati spi :)mamcia kawe pija pranie drugie wstawione, kolejne ciuszki lodują w pudle:( dla małej siostrzenicy która już za kilka dni pojawi sie na świecie niektóre to nawet nie ubrałam lub tylko raz miała na sobie:O jeśli chodzi o karmienie to ja chce tak 6-8miesięcy dla mnie karmienie to nic przyjemnego znów budzę sie zalana mlekiem dziś nad ranem musiałam iść do łazieki i troszke upuścić pokarmu bo tak mnie bolały a kołdra znowu mokra :( a po za tym to wystawianie piersi bo nati głodna jak gdzieś człowiek ruszy sie z domu nie jest zbyt miłe.

niunia------------- długo karmiłaś wytrwała z ciebie kobieta :) po wiec mi czy faktycznie tak w 4mieciącu mleko już nie cieknie z piersi tylko jest produkowane na bieżąco tak mi powiedziała położna powiedz ze to prawda :)

Dziewczyny ktore uzywaja BUTELEK TT tomee tippee antykolkowych ,czy wasze smoczki tez sie zasysaja do srodka??? ;(

Dziewczyny ktore uzywaja BUTELEK TT tomee tippee antykolkowych ,czy wasze smoczki tez sie zasysaja do srodka??? ;(

pelepetka a zakladasz wkladki? bo mi tez cieknie ale ja nosze wkladki i dajemy rade z cieknacymi piersiami;)jesli moge polecic to wkladki tommee tippee, aventu mi brodkawki poodpazaly.... http://www.tommeetippee.pl/product/wkladki_laktacyjne_x_50/ Sylwek-czy chodzi CI o te butelki: http://www.tommeetippee.pl/product/butelka_150_ml_x_2/ ja z nich wode podaje i mleko moze z dwa razy i tak-smoczek zassal sie do srodka....

Bólu łba ciąg dalszy... U mnie najlepiej sprawdziły się Bella Mamma: http://www.ceneo.pl/2530922 Są naprawdę bawełniane dość cienkie i dość duże. Minus za dziwny sposób przyklejania, ale może to tylko ja nie umiałam go dobrze opanować.