Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zrezygnowany17 ;/

Trądzik zniszczył mi życie ;/

Polecane posty

Gość baśka_jjjj
Ja długo leczyłam trądzik u kosmetyczki,potem u dermatologa.Ale po 2 latach teraz mam spokój.Ale tez musze to jakoś równoważyc z dieta.Uzywam teraz kremu alantandermoline,nie opalam sie na słońcu i poki co odpukać jest dobrze.

Gość Jakoś daje rade !!#20
Osoby które przeszły piekło wywołane przez trądzik zaczynają nienawidzić siebie samych.

Gość keeeshhhha9999
moja siostra w klasie miala chlopaka ktory jak przyszedl w klasie to nie bylo twarzy mu widac caly spryszczony a teraz ani sladu przystojniak i laski lecą na niego ze masakra. moja siora mowi ze szoku jest bo pod tymi pryszczamni nie bylo wtedy widac ze on taki przystojny. leczyl sie w lublinie u jakiegos lekarza

Gość arararar
Okropna cera - tak mialem masakryczne problemy z tradzikiem - mam go od jakis 15 lat, cierpialem na tradzik ropny tworzyly mi sie liczne podskorne torbiele po ktorych zostaly blizny na twarzy. Chodzilem do kilku dermatologow a wszystko z marnym skutkiem. Doustny antybiotyk tez nie pomogl. Ze swoim tradzikiem sie jednak pogodzilem, wiadomo byly dni kiedy mialem tego dosc ale chyba kazda osoba cierpiaca na ta przypadlosc takie ma. Podchodzilem do zycia optymistycznie nie mialem problemow z kontaktami z plcia przeciwna. Czy tradzik wplywal na powodzenie u dziewczyn tego nie wiem, byc moze tak ale z drugiej strony jako facet nie uwazam ze musze byc piekny i gladki. Praktycznie nigdy nie spotkalem sie z nieprzychylnymi komentarzami. Ostatnio bylem u dermatologa a ten mnie zapytal czy jestem zdesperowany i chce sie tego pozbyc. Powiedzialem mu ze wiadomo kazdy kto to ma chce sie tego pozbyc ale zdesperowany z tego powodu nie jestem. Na to sie ludzie nie umiera.

Gość gojaaa.a.a.a
może dla faceta to średnio dramat, ale dla kobiety która chce zawsze wyglądac atrakcyjnie to jest koszmar !! Ja mam 29 lat i nie moge się pozbyc tego paskudztwa, ludzie w pracy dziwnie patrza i pewnie sobie myślą "mój boże jaką ona ma paskudną cerę" :/ Muszę szpachlowac się toną tapety żeby to chociaż trochę ukryć a i tak z taką tapetą to wszysto wygląda fatalnie bo przecież widać przez nią zgrubienia i blizny potrądzikowe. Ręce mi już opadają bo mam prawie 30 lat i twarz gorszą od przeciętnej nastolatki :(

Gość arararar
ja nie powiedzialem ze to nie jest problem tylko wiele zalezy od podejscia

Gość Inkalinka:)
A tutaj czytaliście: HTTP://WWW.TRADZIK.INFO.PL ?

Gość Okropna Cera
Oczywiście od podejścia zależy bardzo wiele. Już pisałem w oczach moich znajomym nie wyglądam na osobę przejmującą się moim problemem ze skórą. Niestety mimo wszystko mam strasznie niską samoocenę jak z kimś rozmawiam to zawsze spuszczam głowę na dół. Jeśli się zastanowić to ja także nie spotkałem się z negatywnymi komentarzami, ale widzę czasami te spojrzenia obcych ludzi, którzy pewnie myślą coś w stylu "ale ma pryszczatą twarz".

Gość arararar
Okropna cera - nie ma co sie przejmowac obcymi ludzmi, tez tak czasem sobie pomysle ale z drugiej strony co z tego?? To ich problem ze tak mysla. Chodze do dermatologa dbam o cere a ze to nie chce przejsc to nie moja wina. Widzialem raz u dermatologa piekna dziewczyne i chorowala na luszczyce. Choroby mamy sie wstydzic??

Gość puti puti
Trądzik jest super ;p

Gość arararar
Jakie polecacie leki na ropne wypryski??

Gość kiingaaaaa
No rzeczywiscie trzeba czekac,ale ile tak naprawde ? Rok,10 lat.... W sumie nie wiadomo czy nawilzac czy wysuszac ?

Gość owsikbrutany
I po co odgrzebujesz ten stary temat?!

Gość exit110
a ja radzę zrobić badanie na nużeńca. bardzo prawdopodobne, że krosty, trądzik, wypadanie,przetłuszczanie włosów, swędząca skóra są przez niego. Ja długo szukałam przyczyny. Wystarczy lepszy mikroskop. nawet nie trzeba oddawać do laboratorium. Zobacz w necie jak wygląda, a potem szukaj pod mikroskopem. Lekarz może najwyżej przepisać antybiotyk, bo przyczyny na pewno nie będzie szukał. możecie chodzić od dermatologa do alergologa ale takiego prostego badana Wam nie zlecą... A bardzo łatwo się tym zarazić, jest to po prostu roztocze - w kurzu. trudno z tym walczyć ale przynajmniej wiadomo z czym.

Gość Martyna dobra rada:D
UWAGA!!! MACIE PROBLEM ZE SKÓRĄ POLECAM SPRAWDZONE NATURALNE SERA DO TWARZY KTÓRE ROBICIE SAMODZIELNIE , NIE KOSZTUJA WIELE , A EFEKTY SA ZNIEWALAJĄCE!!!! LINK DO STRONKI Z KTÓREJ MOŻECIE ZAMÓWIĆ TE KOSMETYKI http://www.biochemiaurody.com/sklep/o-serums.html

Gość Martyna dobra rada:D
UWAGA!!! MACIE PROBLEM ZE SKÓRĄ POLECAM SPRAWDZONE NATURALNE SERA DO TWARZY KTÓRE ROBICIE SAMODZIELNIE , NIE KOSZTUJA WIELE , A EFEKTY SA ZNIEWALAJĄCE!!!! LINK DO STRONKI Z KTÓREJ MOŻECIE ZAMÓWIĆ TE KOSMETYKI http://www.biochemiaurody.com/sklep/o-serums.html

Ja męczyłam się z trądzikiem już od 11 roku życia..Pojawiła się pierwsza miesiączka - pojawił się i mega trądzik.. Głęboki, podskórny..Wiele wizyt i u kosmetyczki, i u dermatologa, i endokrynologa .. Pomógł wreszcie ginekolog-endokrynolog który stwierdził że to przez PCOS.. Jak już udało mi się troszkę uregulować hormony, nowy ogniska przestały wychodzić, wtedy "zaatakowała" je laserem IPL - zabieg nie drogi, bo 100zł ale w moim przypadku na prawdę skuteczny! Nie mam blizn, a wszyscy zapewniali że takowe pozostaną. Ja miałam 4 zabiegi 2 lata temu i do tego czasu cud! Tzn cera nie jest jak u niemowlęcia, ale w porównaniu z tym co było zawsze to jestem wniebowzięta! Teraz raz do roku robię sobie ten zabieg laserem tak na zapas ;) I wypijam codzienni po nawet 3-4 litry płynów - m.in. czerwonej koniczyny -tak poleciła mi pani od tego lasera IPL.

Gość periskopa2
Moim zdaniem każdy ma w tym temacie inaczej, niektórzy walczą dłużej inni krócej widzę to po moich znajomych, którzy mieli z tym problem. Jedni nie poszli w ogóle do lekarza inni leczą się miesiącami częśc się poddała. Mi lekarz przepisał jakiś lek na e nie pamiętam i pomogło ale z koli moja znajoma w ogóle nie używała leków/kosmetyków tylko zaczęła biegać (chyba to jej pomogło)...

Gość justino8
Mi pomógł lek o nazwie epiduo i to bo dość długiej walce pierwszy, który był skuteczny.

Gość gość
a mi nie pomógł