Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość my zapraszamy wszystkie

Reakcja rodziny na zaręczyny

Polecane posty

jak zareagowały wasze rodziny na wasze zareczyny? rodzice, kuzynki/kuzyni, ciotki, babcie, wujkowie itp

Gość rozumiem że masz jakieś potrze
zaręczyny to sprawa twoja i narzeczonego. Jakiej reakcji się spodziewasz? Im to wisi za przeproszeniem

u mnie tylko rodzice sie ucieszyli, reszta przyjeła to na chlodno albo wrecz komentowali , ze piersionek za skromny inie wygląda na zareczynowy i jakos tak dziwnie było:(

rodzice i rodzenstwo sie ucieszyli, reszta mnie szcezgolnei nei interesowala

pisze bo w sumie to było mi przykro nie oczekiwałam radosci ale odczułam to nie jako zlanie ale ogolnie ze im to nie w smak było

ja pisze o mojej najblizszej rodzinie czyli rodzicach,babci i kuzynce...kuzunka bardzo sie cieszyła tym bardziej ze była potem swiadkową....rodzice to najpierw w szoku byli bo zareczyny były po 5 miesiącach spotykania się.....reszta rodziny pewnie komentowała miedzy sobą,że pewnie w ciąży jestem ze tak szybko ale nie obchodziło mnie to

U nas wszyscy się zdziwili, bo M. oświadczył mi się po pół roku spotykania - i to jeszcze niezbyt częstego, max 2 weekendy w miesiącu. Ale reakcje były raczej pozytywne. Rodzice chcieli wiedzieć, kiedy wesele, bo nie byli przygotowani finansowo - uspokoiliśmy ich, bo raz, że nie planowaliśmy ślubu od razu, a dwa, że oznajmiliśmy, że wszystko finansujemy sobie sami i nie oczekujemy od nich pomocy finansowej, ale raczej wsparcia przy przygotowaniach. Spotkałam się z kilkoma komentarzami dotyczącymi pierścionka... że za skromny, że chyba nie zaręczynowy... ale ignorowałam to, dostałam pierścionek w moim guście i tyle. :-)

Gość salianka
Rodzice się ucieszyli (choć bardziej jego),reszta rodziny przyjęła po prostu do wiadomości.Czepiali się,że wybrałam sobie taki malutki pierścionek i wtedy robiło mi się przykro. Ale najgorzej było jak prosiliśmy na wesele - część osób potraktowała go jako kolejny wydatek.Miałam ochotę unieść się honorem i zabrać im zaproszenia.Ale za młoda i za głupia byłam.

Gość o jejciu jej
my żeśmy planowali zaręczyny w gronie rodziców ale jak się rodzice dowiedzieli to ojciec powiedział "no to trzeba to oblać", a mama chyba przeżyła jakiegoś stresa ale też doszła do siebie szybko. A teście to nawet nie wiem jak zareagowali bo była taka sytuacja że teściowa przez przypadek zobaczyła pierścionek i zaczęła się dopytywać.

my tz sami sobie finansujemy wesele ale były tez komentarze, ze za skromne...przyjecie dla najblizszych 45 osób do 24tej bez poprawin...dla nich zle i zle bo orkiestra 2 osoby a nie 5 ale po co dla 45 osób orkiestra 5 osobowa? były komentarze ze jak moge ludzi wyganiac...a wesele jeszcze sie nie zaczeło rodzina mojego mieszka 100km dalej wiec uznalismy ze wynajmiemy im busa i zawieziemy i odwieziemy po weselu, wiec sie ucieszyli ale moi sa zli bo niby ja ich wyrzucam

Gość salianka
Strasznie ciężko dogodzić rodzinie.Kiedyś usłyszałam hasło pod kątem kuzynki (też organizowała poczęstunek z tańcami,jak ty),że się nie opłaca przychodzić - wyda się kasę i nawet nie będzie się mozna porządnie napić i pobawić. Gościom weselnym w doopie się przewraca.Nie rozumieją,że czasy wymuszają skromniejsze wesela (nie każdego stać na 2dniowe dla 200osób) i że młodzi na start nie chcą się zadłużać.A przecież ten dzień jest dla młodych.

Gość zachcialo mi sie slubu
Rodzice, rodzenstwo - zadowoleni Reszta rodziny przeciwna (tzn. takie dziwne komentarze byly), pewnie dlatego, ze z pokolenia, ktore teraz bedzie wychodzic za maz, to ja jestem najmlodzsza, a bede zona jako pierwsza... Ale co tam - najlepiej olac wszystkie komentarze :D hehe

Gość śmieszą mnie
te wasze "przyjęcia" do 24 :D Byle impreza kończy się o wiele później, na co dzień chodzę później spać, a "wesele" ma się skończyć o 24.... Śmiech na sali. Ja się nie dziwię, że rodzina poczuła się wyrzucona :P