Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama całkiem taka

przechodzę wlasnie z piersi na mm i mam kilka pytan

Polecane posty

Gość mama całkiem taka

czy karmiąc pol na pol tzn kilka razy dziennie piersia i kilka mm musze dopajac dziecko? i czy dalej podawac witamine d3 ? i ile takie przestawianie powinno trwac? moja corka ma 3,5 miesiaca

Gość łojakzimnosiezrobiło
Pediatry się zapytaj ;)

Gość Gojka35
Uwazam ze zwłacza w czasie upałow mozesz dopajac dziecko,vit D3 jak najbardziej podawac według zalecen lekarza,czas trwania przestawiania........dopóki masz swoj pokarm .

Gość mama całkiem taka
Ale w skladzie mm widze ze jest D3 to na pewno mam podawac?

Jak chcesz to przesawianie może trwać jeden dzień. Po prostu dajesz butlę i już. Dopajać jak najbardziej. Wit. D3 koniecznie. Na sztucznym tylko wit. K się nie daje.

Podawaj tę witaminę. Tej w mleku nie jest aż tak dużo, żeby wystarczyło. Dla mego małego lekarz nawet jeszcze zwiększył dawkę ( szybko rośnie ).

Gość mama całkiem taka
aha dzeikuje :) i od razu mam zaczac rozszerzac diete jak przejde na mm? moja corka ma 3,5 miesiaca i teraz karmie pol na pol a jak skonczy 4 mies tylko mm i wtedy juz rozszerzac diete?

Gość Gojka35
Mysle ze od 4 miesiaca mozesz zaczac podawac jabłko ,marchewke.Nie podawaj ich równoczesnie bo jesli cos uczuli dziecko nie bedziesz wiedziała ktory to z pokarmow.

Gość mama całkiem taka
nie pojade specjalnie po to zeby sie zaytac pediatry tym bardziej ze mam daleko do lekarza i nie mam z kim zostawic dziecka a na szczepienie jade dopiero w lipcu ;p

Ja próbowałam dawać różne owocki ( słoiczki oczywiście - nie surowe :) ) od razu jak syn skonczył 4 miesiące. Ale chyba nie byl gotowy. Nie smakowało mu, nie potrafił jeść z łyżeczki itd. Przeczekałam i dałam dopiero jak miał skończone 5 miesięcy. I od razu chwyciło. Zajada aż mu się uszy trzęsą. Możesz spróbować cos tam dać po 4 msc., a zobaczysz po dziecku jak reaguje na to jedzonko.