Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyjeżdzająca

kto mi pomoze? chodzi o bilet na lotnisko

Polecane posty

Gość wyjeżdzająca

wyjezdzam di anglii ipierwszy raz w zyciu rezerwuje bilet nie mam z tym wiekszego problemu tylko tam jest ocja LICZBA SZTUK BAGAŻU REJESTROWANEGO i tam jest 0sztum=odprawa on line lub 1sztuka+63zl To znaczy ze mam jedna sztuke bagazu i mam tez podreczny?? Ja tego nie rozumiem POMOCY!!

Gość wyjeżdzająca
dziękuje. czyli 0 sztuk plus odprawa to tylko podreczny czy odwrotnie?

Gość wyjeżdzająca
ahaa czyli te 63zl jest za podreczny tak? a do ilu kg moze byc ten duzy?

Gość aj tam aj tam olaboga
za ten duzy jest te 63zl

Gość aj tam aj tam olaboga
od linii lotniczych zalezy ile mozesz wlozyc kg do tego duzego napisz jakimi liniami lecisz to ci sprawdze

Gość wyjeżdzająca
tak, nareszcei tak! dziękuje :)

Gość kajshdgfjkdls
jezeli lecisz ryanairem to na poklad mozesz wziasc 1 szt bagazu podrecznego o wadze max 10kg. jesli zaznaczysz 0 bagazu rejestrowanego + odprawa online to znaczy,ze musisz odprawic sie przez internet i mozesz ze soba zabrac tylko bagaz podreczny o wadze max 10kg wym 50x40x20 cm o ile dobrze pamietam. jesli zaznaczysz 1 bagaz rejestrowany to znaczy,ze mozesz na poklad zabrac ze soba 1 szt bagazu podrecznego o wadze max 10 kg plus oddajesz 1szt bagazu o wadze max 15kg na lotnisku(ta walizka pojedzie do luku bagazowego w samolocie).Wtedy nie musisz brac bagazu podrecznego jesli nie musisz :) tylko wysylasz torbe jako bagaz rejestrowany.

Gość kajshdgfjkdls
zdesperowana ja tez przewaznie latam tylko z podrecznym :) ale czasem to 10kg to nie wystarcza :D no i napisalysmy prawie rownoczesnie :P

Gość dfvdsfdfdfd
a ja ostatnio zabukowaałam rejestrowany bo w koncu do podrecznego nie wcisne tyle slodyczy dla przyajciol i rodziny :D

Gość kajshdgfjkdls
nono i kabanosy tez trzeba gdzies zapakowac :P

Gość kajshdgfjkdls
i mielonke z pasztetem:D

no i wlasnie w bagaz podreczny nie mozesz zadnych plynnych substancji (w to wliczaja sie wszelkie kremy) ani nic ostrego typu golarka, nozyczki.. za bagaz rejestrowany w jedna strone placi sie teraz 20 funtow! (jestem z uk) . w obie strony to 40 funtow! wiec ja juz wole taki krem kupic sobie na miejscu...

Gość wyjeżdzająca
ale ja jade tam do pracy narazie na 6 miesiecy i sie boje troche ale na szczescie lece z narzeczonym takze nie bede sama szukalam pracy tu w polsce i nic... sytuacja mnie do tego zmusial eh..

rozne takie plynne specyfiki do 100ml mozesz upakowac w zapinany woreczek. musisz to potem pokazac przy przejsciu przez bramke celnikow. no ale wszelkie alkohole odpadaja no chyba ze kupujesz je juz po przejsciu przez bramki.

Gość dfvdsfdfdfd
ale ja doszłam do wniosku ze teraz im poprzywoze pyszne czekolady z cadbury, tea cakes'y i inne takie a nastepnym razem jak przyjade za 3 miesiace to bez rejestrowanego.

Gość kajshdgfjkdls
zdesperowana mozna ale nie mozna miec plynow, ktore przekraczaja 100ml :) moejmu mezowi ostatnio nowke paste do wlosow straznik wywalil :P

Gość kajshdgfjkdls
looojacie mam podszywa hehehe :D nie przepadam za mielonka :P a tak powaznie to ja non stop latam (ryanair wystawil teraz smiesznie tanie bilety z GDN do OSL) za 3 zl :P potem podniosl na 7 :P a do UK byly za 50 groszy :P

Gość wyjeżdzająca
nie. no ja bede musiala wziac oba

no to ja sie przeprowadzam :P same ceny bletow nie sa tragiczne, ale nawet jak jest ta oferta ze bez podatku to tak nadal jakies pierdoy sa naliczane typu wlasnie platnosc karta, online check in, bagaz i inne takie. gdyby brac wszystko co tam oferuja to wtedy i tak wychodzi sporo.

Gość kajshdgfjkdls
zdesperowana plyny dla dzieci mozna przewozic ale trzeba posmakowac,pamietam jak kiedys lecialam z synkiem i mialam w butelce mleko z piersi i cenik kazal mi posmakowac :P powiedzialam,ze to mleko z piersi i chyba sie pozygam jak posmakuje :P uwiezyl na slowo ze to nie trucizna :P teraz jak wozimy wode to w butelce a nie w butelce plastikowej bo wtedy by nie przeszlo :D tez mi sie wydaje,ze powinna autorka kupic zwykly bagaz.

Gość kajshdgfjkdls
desperowana ja jak sie przeprowadzilam w 2003r to bylam szczesliwa,ze udalo nam sie kupic bilety dla nas dwoch w dwie strony za prawie 4tys zl :P a teraz ludzie mar udza jak maja 400zl zaplacic :P ostatnio zaplacilismy dokladnie 320 za 3os w dwie strony do Gdanska ryanairem :P

Gość wyjeżdzająca
zdesperowana o od kiedy siedzisz u UK ja jade do londynu. lepiej tam niz w polsce?