Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrzosisko

Kolczyki srebro troche ponad 8zl/szt i inne - NOWE

Polecane posty

Gość szkoda ze taka chujowa
:O

Gość wrzosisko
Tak, myslisz, ze powinnam podniesc cene tych pieciu par chociaz do polowy ich prawdziwej wartosci? Za tanio? Moze masz racje...

Na podstawie czego obliczasz ich wartość? Chyba tylko na podstawie użytych materiałów bo o wzornictwie raczej nie rozmawiamy :O Wolałabym kupić jedną wypasioną parę jak 5 takiego "czegoś" Chociażby ta para z perłami :O Wyglądają jak kolczyki z "wszystko po 2,50" :O Ogarnij jakoś te kolczyki bo szkoda materiału

Gość wrzosisko
Nikogo nie prosilam (tym razem) o ocene estetyki przedmiotow, ktore wystawiam. Oczywiscie, Blondynko, jak najbardziej mozesz kupic przedmiot, ktory uwazasz za wykonany lepiej, za wyzsza cene. Jednak Twoje uwagi sa tutaj nie na miejscu, gdyz o nie nie prosilam. Zachowujesz sie jak panie dowartosciowujace sie chodzeniem po targu i narzekaniem na wszystko "czemu to takie brzydkie", "czemu to takie drogie". Zalosne. Wzornictwo = kwestia gustu, natomiast z przykroscia zauwazam, ze nie masz zielonego pojecia o cenach materialow i prawidlowych cenach przedmiotow hand-made. Nie chce sie klocic. Prosze, zajrzyjcie - jesli Wam sie spodoba, zapraszam do kupna, jesli z jakichkolwiek powodow nie, oczywiscie nie kupujcie. Ale naprawde niepotrzebne i niemile jest to docinanie czlowiekowi, ktory probuje dorobic sobie do pensji. Pozdrawiam.

Tak się składa, że też to robię więc akurat się znam 🖐️ Skomentowałam w odpowiedzi na posty już będące w temacie, samego tematu nie komentowałam chociaż widziałam wcześniej.. po proastu rozłożyło mnie stwierdzenie wrzosisko Tak, myslisz, ze powinnam podniesc cene tych pieciu par chociaz do polowy ich prawdziwej wartosci? Za tanio? Moze masz racje... Nawiązując do tego zapytałam na podstawie czego obliczasz ich wartość? Na podstawie ceny kwarcu dymnego do kupienia za mniej jak 5zł? Kryształków Swarowskiego za mniej jak 10zł? Wybacz komentarz, nie z wredoty to napisałam, po prostu jak ja zaczynałam to takie uwagi bardzo sobie ceniłam

Gość wrzosisko
1. nie zaczynam 2. nie cala bizuterie ja robilam 3. piszesz Swarovski ponizej 10 - owszem, a kolczyki kosztuja w sumie 8, w tym srebro recznie oksydowane; patrzac na materialy, jest to wygorowana cena dla kogos, kto nie potrafi / nie ma ochoty sam recznie wykonac kolczykow?

Gość wrzosisko
p.s. przy wycenie recznie wykonanej bizuterii - ale to juz abstrahujac od tego co wystawilam na aukcjach - powinno sie liczyc: materialy + ekwiwalent finansowy za czas + prowizje. Jesli sama sprzedajez bizuterie za cene kosztow, sama tez strzelasz sobie w stope. Owszem, mam ladniejsza bizuterie, wykonana z drozszych mineralow, ale nie zamierzam pokazywac jej tu, by uslyszec, ze jest za droga, bo ktos przeciez naturalny turkus widzial na Allegro caly sznur za 15zl, a ja chce 40 za jeden kamyk (tyle tylko, ze moj to turkus, a z Allegro howlit sprzedawany przez nieuczciwych sprzedawcow pod nazwa turkusa). Gdybym przycisnieta problemami finansowymi sprzedala ja za grosze, bardzo bym zalowala.

Gość sdcdfsds
to nie srebro

Osobiście myślę że licząc w zestawie zawsze liczy się taniej to po pierwsze, po drugie sama stwierdziłaś, że zależy Ci na sprzedaży bo potrzebujesz kasy, po 3 cena jaką padałam jest średnią cena jednostkową, skoro się tym zajmujesz podejrzewam że masz dużo taniej kupując więcej jak jedną parę kamieni ;) ... chociażby bigle które prezentujesz nie ukrywajmy, ale kupując wiele sztuk wychodzi bardzo tanio... nie da się wszystkiego przeliczyć na "nasze" koszty dlatego trzeba przecież kombinować. Sama olałam drogie materiały bo jeśli nie jesteś Yes'em czy Apart'em, nie wykazujesz się nadzwyczajnie oryginalnym wzorem to kolczyki się po prostu nie sprzedają. Jeśli nie zaczynasz i nie całą biżuterie Ty robiłaś to tym bardziej stwierdzam że cena tego zestawu powinna być po kosztach byleby się pozbyć bo za przeproszeniem nic to sobą nie reprezentuje. Jakbyś np te perełki połączyła z białym/przezroczystym kryształem swarowskiego miałabyś jak znalazł kolczyki ślubne sprzedane za połowę ceny tego całego zestawu... Skoro nie zaczynasz powinnaś wiedzieć takie rzeczy i potrafić przerobić kilka par w inne w celu swojej korzyści Ale ok, wybacz mi moje rady i powodzenia w sprzedaży życzę :)

Gość wrzosisko
To JEST srebro, na wiekszych elementach sa proby. Dobrze, skonczmy jalowa dyskusje. Blondynko - po prostu dziekuje ;-) (nie jestem przesadna).

Gość wrzosisko
W takim razie dziekuje, bo poki mi nie zaplacilas, mialam manko na dyszke na koncie ;-) Moze dzis przyjda, bo je od razu wyslalam. Sprzedalam tez jedne kolczyki ;-)

Gość wrzosisko
moge wyslac, tylko nie mam pojecia ile wyniesie przesylka... koszt przesylki = koszt znaczka + 1zl za koperte babelkowa tylko musialabys podac swoj obwod dloni albo sprawdzic czy Ci pasuje bo tu nie ma lancuszka do regulacji

tak, wiem spoko. W sumie to nawet mogloby byc do Polski i tak niebawem tam bede. Odezwe sie na prv allegro bo w tej chwili nie mam jak zmierzyc.

Gość wrzosisko
mam jeszcze zielony rzemyk

zielony jasny czy ciemny? Zreszta zaraz wysle Ci wiadomosc, to jak mozesz wyslij mi zdjecie tego zielonego. Choc ten na zdjeciu mi sie bardzo podoba.

Gość wrzosisko
Pewnie, moze byc osobiscie. Moge wyslac dopiero wieczorem / w nocy, prosze o przypomnienie mailem? Dziekuje

Gość wrzosisko
Raczej dosc ciemny, prawie jak ta reklama z balonikami po prawej (tlo) :D

kolczyki srebrne za 8 zł sztuka? gram srebra kosztuje ok 3 złote...

Gość wrzosisko
Nie sprzedaje srebra na gramy, tylko recznie wykonana bizuterie. Argumentacja na poziomie przedszkola. Polfabrykaty sa drozsze niz surowe srebro, a bizu drozsza niz polfabrykaty.

Gość powiem Wam ze psujecie rynek
sprzedajecie reczna robote za grosze :(

"Nie sprzedaje srebra na gramy," na pewno ale taki kolczyk waży parę/paręnaście gramów ;] "Polfabrykaty sa drozsze niz surowe srebro" ja podałem cenę czystego srebra na giełdzie w Nowym Jorku ;D "a bizu drozsza niz polfabrykaty." czyli takie kolczyki powinny kosztować ze 50 zł (zakładając ze ważą po 5 gram i 25 zł to robocizna i inne koszty)