Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Żaklin pendarive

Nie wyobrazam sobie jak ktos moze dac na komunie, slub, chcrzciny mniej niz 500

Polecane posty

Gość Żaklin pendarive

zl. :-O Ja bym sie czula strasznie zle wiedzac ze tyle mam dac w koperciee. Jak uwazacie?

Gość to sobie wyobraź, pusta jesteś
ja mam zasade nie daję żadnej kasy, skoromny prezent, teraz na komunie siostrzenicy kupiłam zegarek, figurkę aniołka, pamiatkę komunijną w formie biblii, i ksiażkę biblio-album i tyle,

Gość to sobie wyobraź, pusta jesteś
i jakoś nie czuję się gorsza od ciebie, bo jak widac ty dajesz zeby sie pokazać, hehe matko i takie pustaki chodza po świecie

Gość salianka
Masz strasznie materialne podejście do życia.W ogóle dla mnie pomysł,by dziecku dawać pieniądze (zwłaszcza tak duże kwoty) w prezencie jest dużym błędem.Wiele osób jednak tak robi,bo wtedy "kupi sobie to,co będzie chciało".Z jednej strony racja,z drugiej-dziecko jeszcze nie do końca zna wartość pieniądza. A co twoim zdaniem mają zrobić ludzie,których nie stać na włożenie 1000 w kopertę?Mają kredyt wziąć czy co? Litości. Dziecko powinno mieć pamiątkę z tego wyjątkowego dnia (pomijam fakt,że komunia powinna być przeżyciem typowo duchowym,bo o tym to już niewiele osób pamięa i myśli). [Piszę to jako niewierząca mama przyszłorocznej komunistki.]

Gość WDRFFE
TAAAK - POLECĘ NA KOMUNIĘ Z DUPY STRONY POSIEDZIEC 3 GODZINY PRZY STOLE I POJESC BYLE CIULOSTWA I WEWALĘ 500 ZŁ .JAJA SOBIE ROBISZ - TYLE TO DAM NA WESELĘ GDZIE CAŁĄ NOC JEM PIJĘ I SIĘ BAWIĘ

Gość salianka
Ludzie już naprawdę głupieją.Organizują przyjęcia komunijne w lokalach,które w niczym nie ustępują małym weselom (jest zespół,animator dla dzieci itp.).Goście prześcigają się w drogich prezentach.Tylko skoro na komunię ktoś dostaje wypasionego laptopa, quada itp.to co mu dac na wesele? Chyba samochód lub mieszkanie. A potem wszyscy biadolą,że obecne pokolenie dzieci i młodzieży to materialiści,dla których liczy się tylko kasa.

Gość argus
kazdy daje tyle na ile go stac!!trudno zeby ktos kogo nie stac dac 500 zł zaporzyczał sie zeby sie pokazac albo nie byc gorszym. Niedługo dojdzie do tego ze na zaproszeniach beda pisac minimum z którym gosc ma przyjsc.

Gość ej dziwie sie Wam
to sobie wyobraź, chyba to nie takie trudne ?

Gość ja sie zastanawiam ile dac
A ja wiecie co doskonale pamietam swoja komunie. Dostalam od chrzesnej 50zł. Ciotka w sumie kase ma zawsze najlepiej im się powodziło w rodzinie, ale na komunie dała 50zł. Nie było to dawno, bo tylko 12 lat temu. Teraz powodzi im się jeszcze lepiej, a w zeszłym roku mojej młodszej siostrze dała tylko album z motywem komunijnym ( wart moze 30 zl) A teraz to oni maja komunie swojej corki i wiecie co tak sobie mysle, ze sami byli sknerami mimo, ze obydwoje pracuja i najlepiej sa ustawieni w rodzinie. My to przecietne rodzinki z pensja 1500zł. I tez sie zastanawiam czy nie odpusic i dac po prostu 100zl bez szalenstw. Nie wyobrazam sobie na pewno dac 500zl skoro sami tak bardzo sie szaprneli na nas. Ale przyjecie oczywiscie z przepychem trzeba pokazac ze maja kase. Sukienka projektowana na zamowienie, przyjecie w hotelu piecio gwiazdkowym. Ale i tak nie mam ochoty dawac wiecej. A co Wy sadzicie? mam w pamieci to jak oni potraktowali mnie i moja siostre.

Gość zrewanzowac sie czyli
100 zl maksimum

Gość ja sie zastanawiam ile dac
tez tak mysle. Ja nie lubie byc chamska.. ale nie mam ochoty dawac wiecej. W sumie dziecko niczemu winne. Ale tak czy siak nawet jakby byla to komunia ukochanej mojej kuzynki to 500zl dac? na komunie? wiecie co dopiero co byl temat kilka dni temu co dac na bierzmowanie eh zaraz beda przyjecia z okazji powtorki komunii i tez prezenty sie bedzie kupowac, albo jeszcze lepiej codziennie w bialym tygodniu najlepiej robic obiad.

Gość Ja mialam Komunie 11 lat
temu i cieszylam sie, bo dostalam rower i troche bombonierek. Moje kolezanki podobnie. W zeszlym roku bylam na Komunii córki mojego kuzyna i kupiłam małej złoty łańcuszek za 250 zł. Dla mnie to był duży wydatek, bo w zeszłym roku zdawałam maturę i nie miałam wiele własnych pieniędzy. I nie czułam się z tym źle, aż do momentu kiedy po jakimś czasie żona mojego kuzyna nagadała moim rodzicom, że lepiej nie przyjść wcale niż zrobić z siebie pośmiewisko. Potem się dowiedziałam, że ona poszła do jubilera, żeby sprawdzić wartość tego łańcuszka, który podobno wycenił go na 150 złotych... Zrobiło mi się bardzo przykro, w tym roku też dostałam zaproszenie na komunię, ale wymówiłam się innymi planami, bo zwyczajnie boję się powtórki z rozrywki. To przykre, że teraz Pierwsza Komunia to zwykła komercyjna szopka, a ludzie to tacy materialiści.

Gość Autorka to idiotka
ciulajaca cale zycie na pensyjce bogatego mezusia co zapierdala na komunijne zachcianki jebanych bachorow

Gość uuppppppppppppppppppppp
u mnie w rodzinie nie ma takich szopek z prezentami. ja bylam u chrzesniaka 7 lat temu i dalam 100 zl. obecnie chrzestni daja po 300 max 400 zl i nikt nikogo nie obgaduje