Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mama malej komunii

A wracajac do komunii- jak rodzice beda jedli, kucyk dla dzieci.Co myslicie?

Polecane posty

Gość a mi się to bardzo podoba
Dzieciaki poobcują z żywym zwierzęciem, nauczą się czegoś o koniach - oczywiście, że zwierzak przychodzi z opiekunem, nie tylko dla bezpieczeństwa kucyka, ale i dzieci. Moim zdaniem to o wiele lepszy pomysł niż posadzenie dzieci przy bajce czy wynajęcie jakiegoś idiotycznego clowna.

Gość zielono-czerwona rusalka
naucza sie czegos o koniach hahaha no moze i tak. Dzieci nie trzeba sadzac przy bajkach czy inaczej im organoizowac czas. Dzieci maja wyobraznie i same beda potrafily sie zabawic przy opiece doroslych.

Gość następna niedorobiona
"...poobcują z żywym zwierzęciem, nauczą się czegoś o koniach..." a mogę wypożyczyć sobie ciebie? Prosze...mój 70 letni wujek chciałby sobie "poobcować" z jakąś laską i żadna nie chce ...nauczyłby sie czegoś o debilkach no pliissss.

a moze tanczacego misia? ktory ma wbity lancuch w nosie i wszarpane zeby tak tylko dla zabawy zeby lagodniejszy byl?LUDZIE CZY WAM JUZ ODBIJA!!!!!!!!!!!!!

Postanowilam cos napisac i podziekowac osobom ktore doskonale mnie rozumieja i wiedza ile pracy trzeba wlozyc w komunie dla dziecka :) Wczoraj odebralam te suknie i mala wyglada naprade przeslicznie. Jak sobie pomysle ze za are lat ubierze sie juz do slubu to cos mnie sciska. Co do kucyka- moja znajoma ktora tez bedzie na komunii- prowadzi park rozrywki i wlasni ona przywiezie kucyka i co jakis czas bedzie patrzyla czy nie dzieje sie mu krzywda. Malkontentom odpowiadam iz kuc bedzie na lancuchy do palika przypiety i na pewno nie stratuje zadnego dziecka :) Do tego dzieci dostana cukier w kostach i marchewki aby go nakarmic. Co do frustratow na tym forum- nie czuje potrzeby aby sie nad wami pochylac i z wami dyskutowac.

Gość noż koorwa twoja mać była
wiesz co !Proponuje abyś to ty była tez gwózdż programu !Moze poskaczesz przez płonące obręcze ,zatańczysz na rurce dla dzieci a co?! Albo zafunduj im skon na bungee .To dopiero atrakcja ...a na deser niech wyląduje na środku ogrodu wieeelkie ufo !!!No co jak cie stac czemu nie . Tylko napisz mi proszę jak to wszystko sie ma do samej komunii?! Bo za cholere nie pojmuję ...To jest wielki dzień dla dziecka i po cholere ty robisz mu w tym dniu taaki cyrk .Zrób mu takie atrakcje w dzień dziecka (bez zwierząt oczywiście) a nie na komunie ...co za babsko !

Gość noż koorwa twoja mać była
a to dobre ....nie pochylaj sie jasne bo nie wiesz o czym my tu piszemy To dla ciebie wielka czarna dziura obyczajowa !:O Ale to zarąbałaś :..."do palika przypiety i na pewno nie stratuje zadnego dziecka..." sama sie franco upnij do palika 🖐️

Gość a gdzie to jeszcze dzieciaki
w białych kiecach chadzają do komunii ? Chyba w komżach ... A co do balu to faktycznie nie masz pojęcia o przyjęciu komunijnym ! Komunia to wspólna radość dziecka i jego rodziny z tego ,ze przyjmuje po raz pierwszy Jezusa do serduszka a nie jakieś kucyki przy paliku .Matko!Kto ci tego zazdrosci ?! Nie wiem czy ty wiesz tak do końca o czym piszesz .Bo ja mam wrażenie ze ty organizujesz weselne przyjęcie dla 9-latki ...

Gość a ja nie jestem frustratem
w twoim pojęciu tylko przeraża mnie myśl o takim przyjęciu i powiem ci ze miałabym mieszane uczucia czy w ogóle przyjść na takie cos .. Z jednej strony żenujący cyrk -ale wydaje mi sie ,że ani ty ani cała twoja rodzina nie mają pojęcia o dobrym smaku i przyjeciu komunijnym .Reszta chyba nie pojęcia co im zgotujesz .A z innej strony patrząc z ciekawosci obejrzałabym takie cyko :) Może wstawisz jakiś filmik w necie ....pośmiejemy sie wszyscy .Zastanawia mnie fakt ze nikt z twego otoczenia nie postawi cie do pionu za takie cos ...no ale cóż widocznie mieszkasz w środowisku yyy a zresztą ...

to dlaczego dyskutujesz?robisz tylko pokazowki co nic z komunia nie ma wspolnego.ja nie narzekam na brak pieniedy ale dziecku zribilam normalna komunie zeby wiedzialo gdzie jest sens tej uroczystosci.a w nagrode bylam z nim w disney land na dwa tygodnie,ma niezapomniane chwile.widowisko mnie nie interesuje zeby ludzie mieli co gadac-domena nowobogackich lub ludzi sfrustrowanych zastaw sie a postaw sie.co do sukienki to jest kosciol nie rewia mody dziecko idzie wziasc komunie a nie a nie na wybieg

Gość ty nad nami masz sie pochylać?
No kochana to ja chylę czoła !Bo taka pierdolnięta mamuśka to jak widzisz trafia sie raz na 100 lat !🖐️

Gość nioch nioch nioch ;;;;;
:D a jak tam menu ? Oczekuję ,ze bedzie odpowiednio wystawne ,małże,homary tudzież bazanty nadziewane .NA BOGATO !Jak komunia to komunia z przytupem żeby cała wieś miała o czym gadać przez następne pół roku !:D oj jakaś ty głupiutka koza -chcesz uchodzić za zajefajna mamusie co to robi impreze z pompą tylko po drodze zapomniała ,że to nie urodziny księzniczki tylko I komunia św.dziecka ...i żeby była jasność: stać mnie na 50 takich kucyków ale uważam to za bzdure .Moje dziecko miało teraz komunię w malutkim lokalu na 22 os i cała impreza trwała może 6 godz .Naprawde jesteśmy ludżmi wierzącymi i inaczej to u nas wygląda .A ty skoro zapodajesz taki temat to przecież wiadomo ,ze wsadzasz kij w mrowisko ...Juz widzę jak wyglądałaby stypa w twoim wydaniu :D ...biedne dziecko

Gość O TEMPORE O MORES********
ha ha ha stypa?KOBITA ZROBI DYSKO ZEBY UMARLEGO NA NOGI POSTAWIC:D:D:D

Gość no i pewnie obowiązkowo
na cmentarzu a potem przemarsz z orkiestrą na sale baletowa /taneczną! AAA potem będzie dalej pisać ,że jej wszyyyscy straasznie zazdroscimy

Gość ja bym takiej z miejsca
przywalila. prywiążą kucyka do palika na lancuchy to jak niby będą na nim jeździć?? chyba się będą nim wieszać i tyle, a jak się znajdzie jakiś maly sadysta to jeszcze mu krzywdę zrobi. Masakra jakaś... No i kucyk musialby mieć obie tylnie nogi przywiązane żeby nie kopnąć, bez sensu to.

Gość przykuj do palika swoją córke
durna krowo :O pieknie bedzie wygladać w białej sukni przy tym paliku W doopsko bym cie tak kopneła ze byś sie os rała .... Paniusia z koziej wólki :O i jeszcze szczeka,że jej wszyscy zazdroszczą jasne tylko nie wiem czego ...chyba głupoty .

Gość lejla28
kucyk to nie ''tylko'' zwierze to zywa istota...twoje znajdory to tylko znajdory niech sie soba zajmą a nie biednym zwierzęciem... jak mozna w ogóle powiedziec o zwierzeciu ze to ''tylko'' zwierze

Przeczytałam topik od początku do końca i jestem w szoku, jak bardzo niekulturalne i niewychowane osoby tu piszą. Trzeba wzajemnie uszanować swoje poglądy. Autorka chce jakoś zając dzieci - i słusznie, bo one nie zajmą się jedzeniem, siedzeniem przy stole i rozmową. Z drugiej strony rozumiem także osoby, którym nie podoba się pomysł z żywym zwierzakiem, bo przeciez to jest stworzenie boże, które zasługuje na szacunek człowieka. Więc może zamiast wyzywać autorkę poddajcie jej jakiś lepszy pomysł na zorganizowanie czasu dla dzieci...?

Gość to tylko zwierze ...cóz moze..
A ty jesteś autorko tylko nowobogacką wieśniarą,bez klasy,która za wszelką cene i na siłe chce uchodzić za kobiete z wyższych sfer a tu KU KU -nie pozbędziesz sie tej słomy w buciorach przy pomocy nawet Qnia nie tylko kucyka .wszyscy widzą jakaś ty durna a ty jedna nie Nie ma tu zadnego popierającego cię postu.

Gość kamelia25555
ale belkot w temacie, wyszlo na to, ze rodzice mają jeść kucyka dla dzieci :O

Gość autorko nie pij więcej bo za
chwile wyjdzie ze ten kuc ma być pieczony na rożnie !

Gość taka_normalna!!!
atrakcje dnia..MAMUSKE w kosmos ale bedzie zbawa, i jak kucyk sie ucieszy!!! Jak mozna podawac propozycje spedzenia i zabawienia dzieci na komuni??? to jest swieto rodzinne a nie impra i popijawa i dzieci z oczy zejsc maja... dzieci sa przy stole i razem sie czas spedza - debile

prywiążą kucyka do palika na lancuchy to jak niby będą na nim jeździć?? chyba się będą nim wieszać i tyle, a jak się znajdzie jakiś maly sadysta to jeszcze mu krzywdę zrobi. Masakra jakaś... No i kucyk musialby mieć obie tylnie nogi przywiązane żeby nie kopnąć, bez sensu to. chyba rzeczywiście to prowo, osoby co nie ma pojęcia o koniach. Koni nigdy nie przywiązuje się na łańcuchu, tylko uwiązem, zawiązanym w specjalny bezpieczny supeł, żeby jak koń wpadł w panikę, mógł sie łatwo rozwiązać. inaczej taki koń szarpie się az może sie udusic. No i rzecz jasna nie da sie jezdzic na uwiązanym koniu. :p

swoja droga strasznie tu ludzie kompleksy macie i ogólna kulturę na poziomie dna, więc nie rozumiem jak możecie inna osobę krytykowac, zwłaszcza jeśli chodzi o komunię i sposób jej wyprawienia... Przecież takiego szetlanda można sobie kupic za 1000 zł, więc wypozyczenie to koszt pewnie z 300 zł... chyba tez was byłoby stac, po co się tak obruszac? I jaka jest rożnica między kupowaniem prezentów typu rower, quad a wyozyczeniem kucyka jeśli chodzi o przeżycia religijne?

Gość maria rachela
przesada! co się z tymi ludźmi dzieje ? już prezenty powszechnie dawane w postaci lapków qadów itp to wariactwo a dopiero organizowanie rozrywek iście z cyrku na komunii to już jakiś koszmar i dziwicie się potem że dzieci nie rozumieją prawdziwego znaczenia komunii jak taka mamusia pokazuje że to nie żadne przeżycie duchowe tylko kinder party dzieciom się nie dziwię bo w sumie to jeszcze małe ale w dużej mierze to od nas rodziców zależy świadomość dziecka co tak naprawdę wydaży się w dniu pierwszej komunii a jak chcecie zjazdu rodzinnego na plotki to może po prostu spotkajcie się kiedy indziej

Gość maria rachela
"wydarzy" miało być

Gość ty brzydka idz już sobie co
dobra ta mamuśka :D :D

Gość hahaha Setunia to kobieta
kiedys takich cyrkow nie bylo, dzieci szly do Komunii, obiad byl w domu w bloku, dzieci graly w gry albo szly na dwor pobiegac i nikt nie wymyslal takich hockow klockow a na prezent zegarek, lancuszek, rower i czlowiek byl wniebowziety... swiat oszalal

Gość dokładnie świat oszalał
u nas obowiązują alby do komunii ale 3 mamuśki sie zawzięły i one chcą kiecki ....no ale je przegadałyśmy i dzieciaki szły w albach tak jak wszystkie ...Ale jak sie zaczął biały tydzień ...:O maryjoo święta !One kupiły swoim córkom białe suknie dwie z nich to jeszcze ujdzie kiecka jak kiecka ale jedna to chyba na łeb upadła .Dzieciak popierdalał w sukni na metalowej obręczy i jak siadała w ławce to to koło podnosiło sie do góry a dzieciaki lały ze śmiechu ...matko !Ale mamusia dumna jak paw -bo mała wyglada jak królowa ,obręcze ,welony, na łbie wyczesana kapusta a jeszcze dziewczynka dość otyła .Spójrzcie czasami mamusie na swoje dzieci ,czy zaspokajanie niespełnionych pragnień z waszego dzieciństwa przy pomocy swoich dzieci to takie fajne !:O :O

Gość ano ciekawe ciekawe
te mamuski to jakies porabane sa... szok