Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezrobotnyzzadupia

Szal bezrobocia

Polecane posty

Gość bezrobotnyzzadupia
haha ;) na czarno i po znajomosci

Gość ja sie staram o dotacje
z up na rozpoczecie wlasnej dzialalnosci, mnostwo biegania i zalatwiania, nie trzeba miec wkladu wlasnego, mam nadzieje ze przyznaja mi ta dotacje

Gość bezrobotnyzzadupia
Nie trzeba no to nowosc ... a co wgl rozkrecasz?

Gość Sashika sashowyska
Co pan robi ? Krade. A co pan kradnie ? Co popadnie . Witaj syny w PL praca tutaj to w ogole jakies mity sa.

Gość bezrobotnyzzadupia
No masakra szczerze to chetnie bym poszedl krasc bym przynajmniej mial cos na wlasnosc

gabinet kosmetyczny;) ja tez pochodze ze wsi do najblizszego domu mialam 1km, przeprowadzilam sie do wiekszego miasta ale tez ciezko z praca,a masz niedaleko siebie jakies wieksze miasto?moze tam sprobuj poszukac i bys dojezdzal?

Gość Sashika sashowyska
Ja jestem po Technikum wlasnie skonczylam . Jeszcze nie szukalam pracy ale to co napisales jest racja ceny poslzyw gore tez na duzo rzeczy mnie nie stac a to wyzej to taki czarny zarcik . Placa w PL to naprawde komedia jest ... szkoda ze tylko czarna komedia. ;|

Gość bezrobotnyzzadupia
nic z tego geograficznie tez do dupy bo kazde wieksze miasto to ponad 100km w kazda strone (nie liczac czeskiej Pragi)

Gość bezrobotnyzzadupia
w sumie do Pragi tez ponad 100km

Gość tylko tyle trzeba
kurwaaa to co ze na czarno ? a na huj cie sie rejestrowac ??? wiek emerytalny to chyba 65 lat chcesz napierdalac 50 lat ??? masz czas na placenie skladek. nabieraj fach w rece, zarobisz kase na budowie mozna wycisnac na start 2 tysiaki. ponapierdalasz 3 lata podlapiesz fach w miedzyczasie dostanieszp odwyzke i na swoje ... ja tak zrobilem dzis zarabiam okolo 15-20 tys mies a skonczylem zawodowe.

Gość bezrobotnyzzadupia
niechce wyjezdzac o to chodzi gdybym chcial to juz dawno bym byl na wyspach na murzynskim socjalu

Gość a ja tylko tyle
znasz angielski lub niemiecki?

Gość bezrobotnyzzadupia
HA z zawodowym akurat mialbym prace zaluje tego liceum a chocby poto ze jakby mnie cos pierd** to nie mam zadnego zabezpieczenia a mam w rodzinie taka sytacje wlasne wiec miales szczescie a co do ogolnie budowlanych zawodow to chca udokumentowanego doswiadczenia zawodowego bo juz pytalem a na czarno to co mi udokumentuja

to tak jak u mnie, do wiekszego miasta tez okolo tylu km, przeprowadzilam sie do niego, ale tez ciezko z praca, ale chociaz mam gdzie mieszkac, a takie prace tymczasowe, komus pomoc w rolnictwie?zbieranie owocow?

Gość Sashika sashowyska
sezon jest na budowe , ciezka praca ale kasa jest , napewno potrzebuja gdzies pracownikow

Gość bezrobotnyzzadupia
probowalem kazdy kto ma sad/ogorodek/pole woli albo sam dluzej robic albo kogos z rodziny brac

Gość Sashika sashowyska
jedz za granice chyba ze jezyka nie znasz

Gość bezrobotnyzzadupia
juz pisalem ze gdybym chcial to i bez jezyka bym pojechal

Gość to zostań tu i nie marudź
i weż się do roboty, nieudaczniku moherowy :P

Gość a ja tylko tyle
Widzę że masz na prawdę problem z ta pracą i powiem ci że jeśli teraz masz takie problemy to w przyszłości za dużo się nie zmieni.Proponuje ci,poświecić jakiś rok na szkolenie. Pojedź za granicę do pracy na jakieś 3 miechy,wróć,zrób sobie C+E (zakładam że B już masz),potem złóż wniosek do PUP o szkolenie na KW(kosztuje 3000-4000 ale bez tego nie będziesz mógł jeździć zawodowo) trochę czasu zejdzie na te wszystkie szkolenia,ale będziesz miał konkretny zawód na przyszłość.U mnie w PUP za każdym razem jest praca dla 2-3 kierowców.Jeśli znasz angielski lub niemiecki,pracę znajdziesz bez problemu,widziałem dużo ogłoszeń w necie,że firmy holenderskie lub niemiecki szukają kierowców z Polski,nawet bez doświadczenia.Co 3 tyg. masz tydzień wolnego i zjazdy do polski pokrywa pracodawca ale i w kraju znajdziesz pracę bez problemu.No i kasa w miarę konkretna.

Gość kuba55
A co potrafisz?

Gość bezrobotnyzzadupia
nie mam zadnego prawa jazdy... co do wyjazdu to jaki sens bylby wracac ?

Gość MartaKrakow
Problem jest taki, że nie masz żadnego pomysłu na życie. Od tego radzę zacząć, zaplanuj swoją przyszłość, nie tylko szukaj pracy, byleby jakaś była i tak do emerytury, której i tak możesz nie dostać. Trudno radzić komuś, jak nie wiadomo czym się interesuje, co lubi robić, jakie ma zdolności. Ja na przykład lubię tworzyć animacje, tego się uczyłam z różnych kursów, zrobiłam sporo według swojego pomysłu i teraz zdalnie wykonuje zlecenia dla 2 studiów animacyjnych, jednego polskiego, a drugiego ze stanów. Tylko, że najpierw było 2 lata ciężkiej pracy i wiele nauki, jednocześnie pracowałam w nieciekawej dla mnie pracy, byleby się utrzymać. Ważny jest pasja, lub jakiś pomysł na biznes, dokładne rozeznanie, sporo przygotowań, a potem można zbierać plony i korzystać z życia.:)

Gość m,bdkbh
100 km do czeskiej Pragi - i już masz sposób na rozwiązanie swojego problemu :)

Gość bezrobotnyzzadupia
Z zamilowania i umiejetnosci jestem muzykiem ostatnio nawet zalapalem sie do nowego zespolu i owszem tu bym lokowal przyszlosc ale musze miec cos tu i teraz zeby poprostu zarabiac miec cos

Gość bezrobotnyzzadupia
Chociaż z tym też jest problem,bo gram tylko na instrumentach nadętych:O

tak jak pomarańcza wyżej - niedaleko masz do Pragi, język czeski jest łatwy do nauczenia się, z pracą na pewno lepiej niż na polskiej prowincji a i naród normalniejszy. Ja też szukam teraz pracy (od wczoraj :P), mam nadzieję, że coś podłapię w miarę szybko.

Gość bezrobotnyzzadupia
taa a czy panstwo czeskie da mi na start mieszkanie i pieniadze?

a czy państwo polskie da ci? nie. żadne państwo ci tego nie da ot tak :P Musisz albo poprosić o kasę od rodziców, tak, by jakiś pokoik/mieszkanie wynająć na miesiąc, zanim się gdzieś zaczepisz, albo zarobić :)

Gość bezrobotnyzzadupia
No ale ja nie mam kasy na takowy miesiac ;\ owszem znajomego brat dostal zakwaterowanie w UK