Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak się zastanawiam.....

ile lat po ślubie?

Polecane posty

Gość olamary
No u mnie było tak jak piszesz, nie śpieszyło nam się, gdyby nie wpadka nie zdecydowalibyśmy się na pewno jeszcze długo, a teraz czekamy już na naszą kruszynkę, która urodzi się za parę dni:)

Gość nasze dziecko
dziś żałuję, że nam się wpadka nie przytrafiła wcześniej;) u nas było tak, że gdy zbliżały się moje 30-te urodziny poczułam ciśnienie z racji wieku, bo wiedziałam, że nigdy tak naprawdę gotowa nie będę na dzieci i na szczęście gładko poszło;)

My się staraliśmy i chcieliśmy mieć dziecko, ale nie ukrywam, że przemknęła mi nie raz myśl przez głowę, że bez dziecka jest wygodniej ;)

8 lat po ślubie i nie mamy dzieci bo nie chcę mieć

Zdaję sobie z tego sprawę, ale jeśli nie zachce nam się do 35 r.ż. to później nie będę ryzykować pierwszego. Wtedy rozważymy inne opcje (adopcja na przykład).

Gość nasze dziecko
i nasze dziecko było oczywiście w 100% zaplanowane

Gość nasze dziecko
jeśli bierzesz pod uwagę adopcję, to nie ma co się spieszyć

Ja biorę, mąż nie na 100%. Ale też nie ryzykowałby ani moim zdrowiem, ani zdrowiem dziecka. Ale mamy jeszcze 5 lat na rozważania :p

prawie 3 lata po slubie i na razie bezdzietni - nie chcemy, jesteśmy na dorobku i bawimy się;p planujemy o tym pomysleć z koncem przyszłego roku - prawdopodobnie... uwazam, że nie ma nic lepszego niż nacieszyć się małżeństwem i sobą nawzajem parę lat po slubie, bez powiekszania rodziny. na wszystko przyjdzie czas, nie ma co się spieszyc:)

1 rok i 4 miesiace a druga corcia 8 lat poźniej :) obydwie planowane

No ja właśnie też tak uważam, mamy jeszcze w planach trochę podróżowania, trochę realizacji pewnych ryzykownych potencjalnie projektów, na które przy dziecku nie będziemy pewnie sobie mogli pozwolić, bo jednak dziecku potrzeba stabilności a i my nie powinniśmy jako rodzice ryzykować swoim zdrowiem, życiem ani finansami, bardziej niż to konieczne w codziennym życiu :p

Gość mama sama w domu...
6 lat po slubie

Gość 10 lat po slubie
najpierw chcielismy sie nazyc, pojedzic, zaoszczedzic, zrobic kariere poczelam po 4 mcach staran

Dokładnie. My wyjechaliśmy z kraju, mieszkaliśmy w wielu miastach , ciągłe przeprowadzki, zmiany pracy, stres, zmęczenie, trochę zwiedzania, poznawanie nowej kultury, nowych miejsc, urządzanie własnego gniazdka potem przyszła pora na dziecko, niczego nam nie żal przynajmniej :)

Gość Hmmmmmmm...
znamy się bardzo długo i przed ślubem myśleliśmy o tym, że jak przytrafi się dziecko to będzie świetnie. Nic takiego się nie stało, zaczęliśmy myśleć, że nie możemy, że mamy jakiś problem, stres bo latka lecą i najwyższa pora na pierwsze dziecko. Potem ślub no i konsultacja ginekologiczna nic nie wykazała - lekarz powiedział, że trzeba po prostu trafić w owulację zaopatrzyć się w testy, nie liczć na sponton i czuja :) No i w drugim cyklu z użyciem testów się udało. Dziecko powinno przyjść na świat 1,5 roku po ślubie. Z całego serca życzę powodzenia.

tak się zastanawiam - mam takie same poglady w tej kwestii:) póki co robimy kariery zawodowe, angazujemy się bardzo w pracę - więc i stres, będziemy wykańczać nowo kupione mieszkanie, ale i bawimy się, wychodzimy, podrózujemy. chcemy się wyszumieć "z głowa", żeby potem nie żałować i po prostu siąść na dupie przy dziecku:) w przyszłym roku perfidnie zaplanowaliśmy ostatnia daleką podróż, na wymarzone karaiby - co przy małym dziecku byłoby średnio wykonalne:P więc pewnie po powrocie zaczniemy o tym powoli myśleć;) chciałabym 1 dziecko urodzić przed 30tka, póki co nie mam skonczonych jeszcze 26.

... ale maz ma 32 i zaczyna trochę narzekac, że już czas;p

Gość lolelele
Synek urodzil sie po 8 latach zwiazku a 2 lata po slubie po 7mcach staran,ja mialam wtedy 25 lat maz 33 :) dzis ma rok i 10 m i kocham najbardziej na swiecie :) mieszkamy za granica.

Gość Po do pt
10 miesięcy po ślubie

Gość a ja napisze ci jak u mnie byl
10 miesiecy po slubie, chrzcilismy ja w nasza 1sza rocznice slubu

5 lat po ślubie, miałam wtedy 29 lat, wyszumiałam się za młodu jak mało kto:)))Jednak wydaje mi się, że człowiekowi, któy tak jak ja, zaznał dużo swobody w małżeństwie, trudniej przystosować się do niemowlęcia, nieprzespanych nocy kolek i płaczu. Poprostu do wygody czowiek się przyzwyczaja. Bez dzieci jest wygodniej, z tym, że nie wyobrażam sobie bez nich żyć i ocham je bardzo. Okres przejściowy w którym z niezależnej karierowiczki stałam się mamuśką był jednak dla mnie dramatyczny - pół roku depresji :(

niecałe 2 miesiące przed ślubem cywilnym i 2,5 roku przed kościelnym (kościelny 18.06.2011). mały pojawił się po 6,5 latach razem z czego 4,5 roku razem mieszkaliśmy :)

Gość margotkaaaaa
jestem 2,5 roku po slubie i tyle sie staramy o maleństwo mamy problemy z plodnoscia i poczęciem dzięciątka

Gość adff
5.5 roku po ślubie córcia urodziła się 7 msc po ślubie po pierwszej przymiarce sukni ślubnej zadzwoniłam do krawcowej z wiadomością by zostawiła zapas na brzuszek