Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no taka juz jestem,,,,,,

Jestem skąpa , na wszystkim oszczędzam. Też tak macie ?

Polecane posty

Gość no taka juz jestem,,,,,,

Ostatnio kupowałam nowy komputer, musiałam ,potrzebny mi do pracy a tamten się rozdupczył. Męczyłam ich w sklepie zeby mi sprowadzili akurat ten konkretny model , pasowal mi cena/jakosc. Oszczędzam na : wodzie : staram sie nie uzywac gorącej wody , myje sie w letniej albo zimnej (podobno to zdrowe? ) ,w toalecie spuszczam dopiero po zrobieniu ''kupy'' , szkoda mi 3litrów na siki. Pralke wlączam wtedy gdy jest wypchana po brzegi. prąd : pozbyłam się telewizora, i tak mi niepotrzebny , mam dosyć głupot. W komputerze ustawilam najmnioejsza jasność zeby mniej pożerał, telefon ładuje w pracy, biorę ze sobą ładowarke. jedzenie : kupuje przez internet ,hurtowo , po 5 kg kaszy ,5kg ryżu , rózne oleje ,kilkukilogramowe worki płatkow sniadaniowych i taaaak daaaalej. To tylko przykłady ,szkoda mi pieniędzy na kino , basen itp kisze pieniądze nawet nie wiem w jakim celu :O Zle mi z tym ,chce wydawac na glupoty jak inni ,ale nie potrafie. Moim celem jest oszczędzanie dla idei :O

Gość shxax
Chyba zartujesz. Ja nie jestem rozrzutna, ale oszczedna tez nie. Mysle, ze tak posrodku, normalnie, bez przesady w zadna strone.

Gość spalam dzisiaj sama
masakra :O

Gość adinnaaaa
to jest chyba taka podswiadoma chec kontrolowania wlasnego zycia. nie zazdroszcze, pewnie twoje mysli wciaz kraza wokol tego jak by tu zaoszczedzic

Gość nie ja jestem rozrzutna
kupuje na zapas i zbedne rzeczy robie manka

Nie mam tak, lubię trochę oszczędzić, ale pieniądze są po to by się nimi cieszyć :)

Gość all lallallllalla
Smutne... mój ojciec taki jest , mieszka bez nas ,ale jak go zobaczylam... o matko . Ostatnio jakies ciuchy kupował na pocżatku lat 90 , myje sie raz na tydzien , prądu nie uzywa, siedzi przy lampce (mieszka na wsi) , je byle co ,najtansze makarony,ziemniaki ,mleko - to podstawa jego diety, ogolnie masakra do tego mania zbieractwa roznych niepotrzebnych przedmiotów.

Gość co bierzesz???
Iwona Walasiak,to ty?

Gość haha, zajebiste
ja mam gorzej, calyczas staram sie przyoszczedzic, a tak nigdy na nic nie mam, wkurwia mnie to, ale zyje u rodzicow,studiuje, nie moge isc do pracy, stypy wtym roku nie mam i czuje sie chujowo. nie moge na base pojechac, bo kolezanka ma urodziny, wiec jakis prezent, pozniej dzien mamy i zawsze cos:O

Gość haha, zajebiste
wkurwia mnie juz ten brak kasy, dlatego tak cce skonczyc studia i isc do roboty i zyc jak czlowiek. nie oszczedzaj tak, bo zycie Ci umknie. mam nadzieje, ze ja nie jestem zgredziara, bo tez sobie zlauje, na miescie nie jadam itp.

Gość dsad
co do spuszczania wody w sraczu to mam tak samo jak ty po sikach nigdy nie spuszczam, bo zal mi wody... tylko po kupie

Gość szlak mnie trafiii
ludzie mowicie jak dzieci "po kupie" wkurwia mnie to slowo "kupa" tak jak male dziecko. Dorosli mowia po kopie, gownie.

Gość dsfsdfdsfsdf
nie tylko jestes skapa co do tego bardzo konsekwentna i wytrwala. W pewnym sensie cie podziwiam. Mi by sie najzwyczajniej w swiecie nie chcialo tego wszystkiego robic, zwykle jak jestem rozrzutna to dlatego ze ide na latwizne.. bo wiesz co, pomyslalam ze w zasadzie moj czas ktory spedze na robieniu rzeczy ktore maja mi pomoc w oszczedzaniu, ten czas tez kosztuje. i ja wole np miec wiecej wolnego czasu a mniej kasy :) ale i tak podziwiam ze ci sie chce, moze sprobuj ta ceche charakteru zutilizowac w jakims innym kierunku niz oszczedzanie, hehe ;) no to co opisalas to troche przesada moim zdaniem.. szczegolnie ta ladowarka do pracy.. bo reszte to mozna jeszcze podciagnac pod ochorne srodowiska, a to bardzo szczytne, hehe ;)

Gość rasalgul
Dusigrosz 2016 dostępny online >http://24filmyonline.pl?u=Dusigrosz_2016 François Gautier to skąpy człowiek, który nie ma przyjaciół, ani kobiety. Pewnego dnia życie mężczyzny zmienia się za sprawą dwóch dam: szesnastoletniej Laury, która twierdzi, że jest jego córką oraz pięknej wiolonczelistki.

Gość rasalgul
Dusigrosz 2016 dostępny online >http://24filmyonline.pl?u=Dusigrosz_2016 François Gautier to skąpy człowiek, który nie ma przyjaciół, ani kobiety. Pewnego dnia życie mężczyzny zmienia się za sprawą dwóch dam: szesnastoletniej Laury, która twierdzi, że jest jego córką oraz pięknej wiolonczelistki.