Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem zła!!!!!!!

usłyszane w poradni gin.

Polecane posty

Gość mieszkam za granica
i chodzę co 6 tygodni. tylko w Polsce traktuje się ciąże jak chorobę, najlepiej zamieszkaj w przychodni:D

Gość nietutejsza
Nie tylko w UK tak jest z wizytami. Niemcy maja podobny system- na poczatku gin potwierdza ciaze, nastepna wizyta za 4 tyg (chyba, ze ma watpliwosci to szybciej) a puzniej do gina idzie sie tylko na USG a tak raz w miwsiacu do poloznej (robi badania moczu i krwi, waga itp). Osobiscie nie widze powodu dla ktorego ginek mialby grzebac mi przy kazdej wizycie

Gość OOOOOPPPPP
Ja pierdziele, nie widzicie powodu :O Ja też nie widziałam. Niec mi się nie działo. A miałam np dwa razy stan zapalny na który dostałam globulki. I co? Jakbym wizyte miała co dwa miesiące to bym chyba urodziła już ze 4 razy. Bo stan zapalny może prowadzić min do przedwczesnego porodu.

Gość ja mieszkam w
niemczech i chodzialam do gina w ciazy co 3 tyg przez cala ciaze. ja bym padla gdybym miala miec wizyty raz w trymestrze :(

Gość wiosenka:)::)
bylam u gina 3 razy kiedy bylam w ciazy, 4 to juz na porodowke, ciaza ksiazkowa, nie widze potrzeby latac co 2 tygodnie, to chore jakies, rozumiem jesli ciaza jest zagrozona przy zdrowej proponuje sie wyluzowac :)

Gość gfrtgrt
jak nie pasuje na NFZ to prywatnie zapierdalać co 2-3 tyg i tyle a nie państwo naciągać na kilkanaście wizyt,badań krwi, moczu, usg na życzenie

Moja ciąża też przebiegała książkowo i w życiu bym nie przypuszczała, że coś się dzieje nie tak, a na wizycie okazało się, że mam szyjkę skróconą o połowę i jak bym jeszcze tak tydzień pochodziła, to bym urodziła w 27tyg! Dlatego ja widzę sens chodzenia co miesiąc do lekarza i gmerania również co miesiąc. Dopóki ciąża przebiega wzorcowo i nic się nie dzieje, to problemu nie widzicie, a jak tak jedna z drugą znalazła się w takiej sytuacji jak ja, to by zdanie zmieniła.