Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elena419

mleko dla mojego synka...

Polecane posty

Gość elena419

moi drodzy mój synek skończył 3-miesiąc jest alergikiem, ma skaze bialkową atopowe zapalenie skóry, ciągle zmiany na policzkach i na skórze. Na początku był na piersi kubki były wodniste i brzydkie mimo eliminacyjnej diety, potem próbowaliśmy bebilon pepti ale się uczuliłm, włączyliśmy nutramigen(mleko) dwa tygodnie bylo lepiej jednak pojawiły się wodniste i brzydkie , ślózowate kupy. Spróbowaliśmy isomilu jednak w trakcie podawania pojawily się zaparcia, bóle brzuszka a dziecko bylo nie spokojne i płaczliwe. proszę o pomoc probowalam już takich oto mlek: -bebilon pepti -nutramigen -isomil słyszałam że dobrym mlekiem byloby bebilon amino ale go wycofali podobnierz dobrym zamiennikiem był by bebilon neocate. napiszcie co o tym sądzicie... dziękuje:)

Gość ykjgfhbgnbgj7y
A do jakiego lekarza z nim chodzisz - czy do alergologa ? stosuj się do jego zaleceń objawy alergii mogą byc jeszcze przez 6 tygodni po odstawieniu alergenu, wg. mnie za często zmieniasz te mleka i kto daje dziecku z atopowym zapaleniem ISOMIL ? soja bardzo uczula ja bym na twoim miejscu zmieniła lekarza alergologa, może popytaj jaki u ciebie w okolicy ma najleopsze opinie i kogo polecają pediatrzy

No nie dziwne, że dziecko ma bóle brzuszka i biegunki na zmianę z zaparciami jak zmieniasz mu jedzonko co chwilę. Dziecko potrzebuje czasu żeby przyswoić nowy pokarm a Ty nie dajesz mu na to szansy. Poszukaj innego lekarza, a nie mleka.

Gość misiak.pl.com
nutranigem jest odżywką, nie ma nawet % mleka

Gość a u lekarza byłaś????
a chodzisz ty z tym dzieckiem do lekarza? nie wierzę , że jakikolwiek lekarz zalecił tyle zmian mleka, a po opisie sądzę,że na własną rękę zmieniasz a to już głupota

Gość polszczyzna
nutramigen to świństwo nie mieszaj mleka powoli zmieniaj Twoje dziecko ma 3 msc a tyle już różnego rodzaju mlek i preparatów piło masakra

Gość molas zostac przy nutramigenie
efekty sa dopiero widoczne od 2 tyg do nawet miesiaca bol brzuszka wymioty i skora okolo 3 tyg widac poprawe kupka okolo miesiaca tak bylo u mnie a teraz wszystko gra wiec sprobuj znow i cierpliwosci nic innego nie ma

Gość ykjgfhbgnbgj7y
nie wolno alergikom dawac sojowego ! uzywajcie mózgu proszę a ty autorko zmień lekarza ,

Gość jklhgfdergnj
tak to jest jak matka sama leczy a nie lekarz nie wierzę, że lekarz kazał tak często zmieniac poprawa będzie widoczna po ok 6 tyg od zmiany mleka, czasem wcześniej, czasem póxniej

no to tak, neocate jest dobrym rozwiązaniem albo elecare. Nie wiem jak z dostępnością tych mlek, ale są to już mieszanki dla największych alergików. Nutramigen zawiera kazeinę ( białko mleka krowiego) a ta co pisze , ze nutramigen nie zawiera mleka, to sama chyba nie umie czytać etykietki :o

Gość elena419
chciałabym napisać sprostowanie bo czytając odpowiedzi jakie panie tu powypisywały(nie które panie) to wychodzi na to że ja w ogóle nie umiem czytać i tak dla jasności to do lekarza z dzieckiem chodzę a jest to jest moje trzecie dziecko również alergiczne... mimo że się nie zgadzam w kilku kwestiach to pracuje w słóżbie zdrowia i coś na ten temat wiem:) bardzo dziękuje użytkownikowi ,,aneeczka,, bo sama też rozważałam propozycje tych 2 mieszanek(...) szkoda tylko że niestety jest problem z ich dostępnością...

mój synek mial tak samo po wszytskim go sypało ale przerzuciłam go na NAN ha i jak reka odjął

Bardzo źle że zmienialiście tyle razy mleko bez porady pediatry, nie wolno tak robić i kupować specjalistycznej odżywki dla niemowląt na własną rękę. Idź do pediatry i spytaj o Hipp HA (hipoalergenic) te mleka są Bio więc może warto spróbować bo to dodatkowa zaleta.

Gość sdhgfdh
Nutramigen - ale chyba na receptę. To mleko jest okropne w smaku, ale dla alergików dobre. Ważne - zrób badania na co dziecko jest uczulone IgE i IgE całkowite - u alergologa - najlepiej prywatnie lub na Kasę Chorych, ale na Kasę poczekacie trochę,m więc lepiej już prywatnie. Powodzenia!!!