Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vendettaaa

kalafior gotowany - gotujemy w całości czy dzielimy na różyczki?

Polecane posty

Gość vendettaaa

wyczytałam gdzieś ze najpierw powinno się go wymoczyć? czy to prawda? gotować całego czy podzielić? cukier dodajecie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość koci koci
Myje, nie mocze. Gotuje calego, w osolonej wodzie. Nie slyszalam o czyms takim, zeby cukier dodawac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja słyszałam i czytałam
dodaję łyżkę cukru, gotuję w całości Kalafior moczy się w wodzie z octem aby żyjątka z niego wyszły (meszki np)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja słyszałam i czytałam
najlepiej gotować na parze, mam takie sitko do tego. Wtedy kalafiora dzielę na różyczki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość vendettaaa
ale jak rozumiem na różyczki też mogę go pociąć?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kiedyś robiłam w całości
Gotowalam ww wodzie z solą i cukrem teraz robię w rozyczki i na parze . Zdecydowanie lepszy smak .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
to juz jak sama wolisz. osobiscie tez wole na rozyczki i na parze :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja tam wole w całosci
bo jak kroje surowego w rozyczki to mi fragmenty tego kalafiora po calym blacie i nie tylko sie rozlatuja :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość vendettaaa
a kalafior dajecie do zimnej wody i zaczynacie gotowac czy do wrzatku? głąbek w dół?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja tam wole w całosci
ja daję do wrzatku obojetnie ktorą strona w dół,tak żeby w całosci był przykryty wodą lub na parze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No jak ja gotowalam to od gotujacej się wody odkryty żeby olejki eteryczne wyleciały z parą i to od dolu r później z pokrywką jak już będzie bardziej miękki i z uchylona pokrywką na garnku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak robię kalafior w panierce
to gotuję w całości a później po wystygnięciu rozdzielam a jak gotuję kalafior w zupie to od razu rozdzielam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×