Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama syneczka

nadmierne pocenie się niemowlaka

Polecane posty

Gość mama syneczka

mojemu 6 miesięcznemu synkowi strasznie poci się główka. jak tylko poleży trochę na brzuszku to zaraz główka mokra, krople potu widac. nawet wieczorem po kąpieli jak go karmię to i główka mokra i poduszka. co może byc przyczyną? bo to nie jest chyba normalne. czy miał ktoś tak może?

Gość mama syneczka
podaje mu jedną kapsułkę dziennie.

Ja też podawałam jedną kapsułkę. Ale okazało się, że główka zaczęła robić się miękka i lekarka zmienił na tabletki ( rozpuszczam w wodzie i łyżeczką do buzi ). A potem kapnęłam się, że z kapsułki za słabo wyciskałam i dużo zostawało.

Gość mama syneczka
staram się dobrze wyciskac. pierwszemu synkowi tez takie podawałam i było ok. czyli to moze być przez brak tej witaminki. za kilka dni mamy szczepienie wiec zapytam lekarza. dziekuje za odpowiedzi.

Gość ja też.....///
może to też być problem z przyswajaniem witaminy d3, mój synek też się nadmiernie pocił, ale wit d podawałam mu regularnie i do tego wit c, bo witamina c wspomaga przyswajanie wit d. potem była znaczna poprawa, główki miękkiej nie miał, ale potliwość była, po wit c bardzo to siępoprawiło