Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kowalka777

Czy to schizofrenia ???

Polecane posty

Witam :) od jakiegoś czasu jestem przekonana ze ktoś chce zabić mojego ukochanego :( nie mogę obejść się bez tej myśli "a jakktos go już zabił!?". Kupiłam sobie pistolet, bo gdy zobaczę ze ktoś na niego z butelka albo kijem w parku wyskoczy to mnie kur**ca weźmie :/ boje się tez ze niedługo zacznę podejrzewać o to najlepsze przyjacolki, one mówią ze mam przestać o tym myśleć. Pomoże ktoś? W zasadzie to robię za jego ochronę jak to Kacha uznała. :)

Gość o tak o
raczj jakas fobia czy urojenia, schizofrenia na pewno nie

Gość goraca napalona romantyczka
zglos sie na oz.

wiesz, przy psychozach (np. schizofrenii) to raczej się nie jest krytycznym wobec objawów, tzn. nie zastanawiałabyś się, czy jesteś normalna, tylko byś wzmagała swoje starania; to mogą być początki zaburzenia obsesyjno-kompulsyjnego (zwanego też nerwicą natręctw); wszyscy tak mamy, że czasem przejdzie przez głowę jakaś niechciana myśl - np. "Ktoś może zabić mojego ukochanego", itp - Ty się za bardzo na tej myśli skupiasz i wywołuje to bardzo wysoki poziom napięcia, który starasz się sobie obniżyć tak, że np. starasz się go chronić; ale lepiej idź do lekarza-psychiatry; możesz niechcący zrobić krzywdę sobie, komuś, czy nawet temu ukochanemu; broni się pozbądź jak najszybciej

no i miejmy nadzieję, że to prowo właśnie :)