Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MlodaMamaaaaAAAA

PORADZCIE MI JAK UBRAC 3 MIESIECZNE NIEMOWLE JAK JEST 26 STOPNI

Polecane posty

Gość LUDZIE ALE WY TE DZIECI
a ja też nie umiem I cały czas mi się wydaje, ze jej zimno, a jak mi się wydaje, ze jej ciepło to znowu boję się, żeby jej nie zawiało... Też uważam, ze ta pogoda jeszcze jest zdradliwa. To dopiero maj. Co innego koniec czerwca przy tej temp " przegrzewacie! SZOK!!! jEST KONIEC MAJA U MNIE NA TERM PRAWIE 30ST A tY MOWISZ O ZDRADLIWEJ POGODZIE???? lecz sie na nogi bo na glowe juz za pozno. Co za kretynka! Zal mi twoje=go dziecka ze ma matke kretynke i przez to cierpi , pewnie nie nie tylko w upaly...Kobieto opamietaj sie!!! Ja juz mam 2 latka ale jak syn sie ur to byl koniec czerwca i lezal w wozku w samym pampersie i podkoszulku na szelkach. Tez bylo 30 st i nawet przez mysl mi nie przeszlo zeby dziecko katowac czapkami czy opaskami :D

Moj synek ma dzis 4 miesiace. Do wozka (nadal lezy w gondoli) ubieram go w krotkie spodenki, krotki rekaw i bose stopy! Nie wyobrazam sobie zalozyc mu butow w takie upaly. Maly jest szczesliwy kiedy ma bose stopki. Wczoraj widzialam dziecko w wieku mojego dlugi rekaw, ogrodniczki i oczywiscie buciki (w dodatku takie do kostki). Zal mi tego dziecka.

Gość LUDZIE ALE WY TE DZIECI
a ja też nie umiem dobrać stroju dla córki do pogody. Tez mieszkam na południu, ale w górach i tutaj ciągle wieje. Pomimo, że jest słoneczko to chwilami jest bardzo zimno (przynajmniej mi) Wczoraj córcia miała spodenki dresowe, skarpety, sandałki, body z krótkim rękawkiem i bawełnianą bluzeczkę, którą zdjęłam jak było ciepło. A za chwile ubrałam znowu, bo jak zawiało to sama poszłam po sweter dla siebie... " O rany boskie!!! Tez mieszkam na poludniu i gdyby mnie ktos tak ubral jak ty wyubieralas to swoje biedne dziecko to bym sie powaznie ugotowala w sosie wlasnym. Normalnie nie wierze kiedy was czytam.

moja córcia ma 4 miesiace i ma dzis body oczywiscie z krotkim rekawem i spodenki krotkie takie jakby ogrodniczki , skarpetki tez miala ale sama sciagnela to nie zakladam;p a jakie czapeczki zakladacie teraz?? z daszkiem tylko czy tez takie zeby uszka byly zakryte???????????

Gość dgjhd...
Piszecie o dzieciach 2miesięcznych i większych, a jak z noworodkiem? Bo zakładam, ze jak urodzę w lipcu i będzie gorąco, to praktycznie od razu na dwór, takiego tygodniowego też mogę wziąć na dwór w samym body na przykład, jak myślicie?

na noc body z krotkim rekawem plus spodenki i zadnych skarpet nie zakladam. Dajcie sobie spokoj z czapkami na uszy w takie upaly. Za duzo sie chyba nasluchaliscie babc, mam, ciotek itd ;/

Gość moje dziecko ma 9 m-cy
i wczoraj było u nas 29 stopni. Miała body oczywiście z krótkim rękawkiem i krótkie spodenki. Nóżki zasłoniłam jej na chwile pieluszką tetrową żeby jej nie spaliło bo akurat zepsuł mi się parasol do wózka:( i obowiązkowa bardzo cieniutka czapeczka z daszkiem żeby udaru nie dostała:)

zakładajcie dzieciom chociaż kapelusik na główkę chyba że jest w cieniu. Bo jak widzę te maluszki siedzące w słońcu bez żadnego nakrycia głowy to aż mi się słabo robi:/

Jesli dziecko lezy w gondoli to nie ma sensu mi nic zakladac na glowe. Jesli w spacerowce oczywiscie czapeczka, ale nie na uszy.

chanel87 dokładnie chodzi mi o takie w spacerówce. No oczywiście że nie na uszy bo w taką pogodę nie trzeba ich zasłaniać, ale jak tak mocno świeci słonce to nakrycie głowy jest konieczne!

Gość gość
bzdury opowiadacie. Po pierwsze dziecko wlasnie bardzo czesto choruje na zapalenie ucha od przewiania i zawsze powinno miec czapeczke. Po drugie dziecku bardzo latwo jest sprawdzic czy jest mu goraco bo bedzie miał mokra głowke z tyłu plecki. Ja swojemu 3 miesiecznemu dziecku w upały naklaładam body z krotkim rekawem cienkie spodenki i bawełniana bluzeczke z dlugim rekawkiem i oczwiscie cieniutka czapeczka i jeszcze ani razu nie wrocil ze spaceru mokry. Moj jest starsznym zmarzluchem i lubi jak mu jest ciepło i nie uwazam ze trzeba mu wspolczuc najlepiej to rozbierzcie do naga i wescie nad jezioro na upał 30 stopni. Troche rozumu. A zreszta slyszeliscie o czyms takim jak potówki jesli ich dziecko nie ma to co fuksnelo sie mu??? Zal.....