Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieśmiaalass

co robic poradzcie cos

Polecane posty

Gość nieśmiaalass

nie wiem czy ci ludzie probuja zrobic mi na zlosc, ale tak mi sie wydaje. pracowalam do 30 kwietnia i jeszcze nie otrzymalam swiadectwa pracy. tydzien temu rozmawialam z menagerem firmy, ktory powiedzial ze wyslal to swiadectwo poczta pare dni temu, wiec idzie juz prawie 2 tygodnie. mysle ze nie wyslal i sciemnia. wiem ze jesli wysle sama wniosek z prosba o natychmiastowe wydanie swiadetwa pracy to nie poskutkuje. wiec wpadlam na pomysl zeby jechac do inspekcji pracy zeby mi w tym pomogli i postawili pod tym jakas pieczatke, lub zeby takie pismo wyszlo bezposrednio od nich. co wy na to, co zrobilibyscie na moim miejscu? to swiadectwo jest mi bardzo potrzebne by zarejstrowac sie w urzedzie pracy. nawet bylam osobiscie na poczcie zeby dowiedziec sie czy mieli ostatnio dla mnie jakas przesylke, pani przegrzebala wszystko, posprawdzala w komputerze i powiedziala ze nic dla mnie w ostatnim czasie nie bylo. menager twierdzi ze to wyslal. ostatnio dowiedzialam sie od diewczyny ktora tam jeszcze pracuje, ze regionalna wypytywala sie ich czy sie z nimi kontaktuje i ze ja na koniec obsmarowalam dziewczynom dupy (czyli je obgadalam) co oczywiscie jest nieprawda. ta baba ma cos nie tak z deklem. chyba sprawdzaja moja cierpliwosc, ale ona juz dobiega konca. co zrobilibyscie na moim miejscu?

Nie pitol sie z nimi tylko wyslij oficjalne pismo listem POLECONYM/za potwierdzeniem odbioru, z prosba o wydanie Ci swiadectwa. To raz, dwa: zadzwon tam jeszcze raz i z osoba odpowiedzialna za te sprawy pogadaj. Powiedz, ze swiadectwa nie dostalas. I Ciebie nei obchodzi, to, ze oni je niby wyslali. 2 tygodnie juz czekasz i dluzej nie bedziesz. Postraszich PIP-em, ze jesli beda przeciagac sprawe swiadectwa, to sie do PIP z tym zglosisz. Powinno pomoc :)

Gość nieśmiaalass
ale o czym myslisz ze tak?

Bierz sprawy w swoje rece, nie czekaj na łaske z ich strony, bo to ich psi obowiazek, zeby dac Ci te swiadectwo.

Gość nieśmiaalass
a nie lepiej zglosic sie z tym odrazu do inspekcji pracy? w sumie do firmy dzwonilam 2 razy raz rozmawialam z menagerem, a drugi raz z jakims chlopaczkiem, ktory tam pracuje. powiedzial ze swietnie mnie rozumie ze przekaze wszystko menagerowi i powie zeby sie ze mna skontaktowal, ale ten dupek nie dzwoni. takze wiem ze takie pismo gowno by pomoglo :-O

Gość nieśmiaalass
kierowniczka i menager oni po prostu lubia jak sie ich prosi, wtedy czuja sie kims niedowartosciowane typy. wiem ze to ich psi obowiazek dlatego chce zalatwic to juz przez inspekcje pracy.

Pismo to bedzie Twoja podkladka w razie gdyby oni sie wypierali, ze Ty nic im nie zglaszalas, ze nie dostalas na czas swiadectwa! A do PIP i tak idz :)

Gość nieśmiaalass
moze wygladac to tak? (imię i nazwisko) ............................................ (nazwisko rodowe) ........................................... (data urodzenia) ........................................... (adres zamieszkania) .......................................... (nr telefonu) Proszę o wydanie świadectwa pracy, pracowałam w zakładzie ..................................................................................................................................................................................................................................... w okresie od .................... do ............................. . ..................................... (podpis)