Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saintpaulnia

opuchnięte nogi w upalne dni-jak sobie pomóc

Polecane posty

Gość saintpaulnia

dziewczyny ledwo chodze tak mi puchną nogi.co mozna w ciazy robic zeby ulzyc?

Gość ocet
ja po kazdnym spacerze/zakupach wlewam ZIMNA wode do miski( zelem/mydlem) chwile pokrzycze zanim wloze tam stopy,ale jak juz wloze to ulga niesamowita.siedze tak ok 30 minut.i po kapieli tez polewam stopy zimna woda.mylalam zeby stosowac altacet ale mam obawy ze wciazy nie wolno :p

Gość saintpaulniaa
a nie lepiej polewac zimnym prysznicem?

Gość ocet
mozna i tak.ale ja biore miche ,stawiam na recznik i ogladam tv moczac stopy:) tak dla wygody. a polewam zimnym prysznicem na sam koniec wieczornej kapieli. ja jestem w 37 tyg i ledo chodze ,wiec wole posiedziec i pomoczyc syrki. polecam,na razie nic skutecznejszego nie znam ,.a wczoraj mialam tak opuchniete paluchy ze nie moglam zdjąć butow :o

Gość saintpaulniaa
mnie wychodzą żylaki. i mam kostki opuchnięte

Gość rozczarowana a nawet wkurzona
ja na razie nie mam takiego problemu, ale slyszalam takie oto sposoby: - nie siedziec i nie lezec z podkurczonymi nogami (uniknie sie zylakow i opuchlizny) - pic duuuuuuuuuuzo wody, ponad zalecana norme. Nie wiem na ile te sposoby sa skuteczne, ale tak slyszalam. Ja sie do tego stosuje i na razie jest ok, ale do konca jeszcze mi troche zostalo. Zobaczymy jak bedzie dalej, w kazdym razie wspolczuje szczerze. Przed ciaza zawsze mi puchly nogi po dlugiej podrozy, moje stopy wygladaly jak stopy Alfa. wiec doskonale rozumiem ten problem.

Gość LunaLunaLuna
jest taki zel z garniera,ktory usuwa nadmiar wody z nog, przy okazji chlodzi,ja stosowałam w koncowce ciazy i jako jedyny dawał ulge:) a ostatnie tygodnie mojej ciazy przypadały na okres czerwca i lipca, z temperaturami powyzej 30 stopni...dziekowałam Bogu,ze urodzilam w 38 tygodniu i nie musialam sie dluzej męczyc:) tu macie link:) http://www.stylistka.pl/kosmetyki/garnier/antycellulitowy-zel-przeciw-gromadzeniu-sie-wody/

Gość trzeba urodzic i tyle
po nocy nogi byly ok. ale pozniej...koszmar. Moczylam nogi, smarowalam, jadlam natke pietruszki na odwodnienie i nic. nogi mialam jak balony. I jeszcze na domiar zlego zaczely mnie od tej opuchlizny swedziec nie do wytrzymania. Tydzien po porodzie nogi szczuplutenke.

Gość czekolada mleczna toffii
mi lekarka na opuchniete kostki kazała brac cyclo 3 forte! polecam, bezpieczne dla maluszka i przynosi ulge :)

Gość saintpaulniaa
dzwonilam do lekarza i powiedzial zeby mniej ic( dziwne)' nogi do góryi tak lezec i ograniczyc spozycie soli. do tego jakies zele chłodzące

Gość saintpaulniaa
a ja mam termin na 25 wrzesien. chyba zwariuje jak beda takie upaly jak dzis.masakra

Gość matylllaa
Ograniczenie soli to bardzo dobry pomysł, bo jedna z głównych przyczyn takiego stanu jest właśnie zatrzymanie wody w organizmie. Dlatego warto czasami pomyśleć nad jakimś odpowiednim masażem albo zabiegiem. Ostatnio w tym warszawskim iq medispa znalazłam zabieg frigi thalgo, który usuwa wodę z tkanek i znacznie ulepsza krążenie, co jest równoznaczne ze zmniejszeniem opuchlizny i uczuciem ciężkości.

Mnie dużą ulgę dają zimne prysznice na przemian z ciepłym ale ostatnio pani w aptece poleciła mi veno spray zawiera mentol więc fajnie chłodzi nogi, zawiera diosminę więc poprawia krążenie i spokojnie można go stosować w ciąży.