Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jakie kierunki sa dla was najb

Jakie kierunki studiów są dla was najbardziej prestiżowe?

Polecane posty

Gość artureczekkkk
mój tata jest weterynarzem, studia cięzkie ale się opłaca, ma własna lecznice, a zarobki ma wysokie

Gość stefaniaaa
A architektura wnetrz na ASP? co o tym sadzicie?

Gość ja cię morduję a ty śpisz
Zaje...fajna a co maja roczną żałobę przechodzić po każdym pacjencie ? jak ktoś na co dzień obcuje ze śmiercią to staje sie ona dla niego powszechna ( widać ,ze parę lektur ominęłaś w LO ) co nie zmienia faktu ,ze zapewne większość robi wszytko by uratować drugiego człowieka 🖐️ niewdzięcznicy zobaczymy gdzie zadzwonisz jak się zaczniesz bardzo źle czuć czego oczywiście ci nei życzę 🖐️

Gość anneczka2999999
medycyna( w tym stomatolog, weterynarz), farmacja, akademia morska, akademie wojskowe, architektura, bardzo trudno się dostać na ASP ale pracy po tym nie ma, prawo- prawników mamy juz za duzo, 10% absolwentów a nawet mniej pracuje w zawodzie, i to nie ci najwybitniejsi ale ci którzy maja znajomości

Dopiero co wyszłam ze szpitala :D ojjjj jak oni sie tam wszyscy starali :p Całe szczeście że rano i wieczorem jest obchód bo gdybym miala wymienić kto pracuje w szpitalu to...........na prawdę lekarza widziałam tylko przez dwie minuty rano i wieczorem :p

a co byłaś jakaś umierająca ,ze lekarz miałby przy tobie siedzieć dzień i noc ? nie przesadzaj i nie bądź taka egoistyczna 🖐️

Gość Apropos lekarzy
Znasz zasadę ograniczonego zaufania? Nie mówię, że nie masz w ogóle nie chodzić do lekarzy, ale niemożna polegać tylko na nich bo to zwykła głupota. Lekarzy tak jak pisałam najlepiej wykorzystywać do skierowań na badania, niekiedy ich interpretacji... a leczenia już niezupełnie. Śmiejesz się z wujka google, ale gdyby nie ten wujek google to moja matka by już prawdopodobnie nie żyła. Przez wiele lat chodziła po różnych patałachach z miażdżyca i zaawansowaną cukrzycą. Każdy tylko przepisywał leki i rozkładał ręce. I wiesz co się okazało? Że wystarczyło zmienić dietę na niskowęglowodanową i stał się cud - jest zdrowa; nie musi ani chodzić po lekarzach, ani przyjmować leków. Lekarz który ją badał stwierdził, że to niemożliwe aby dieta która według jego "super fachowej wiedzy" powinna zaostrzyć objawy choroby (tłuszcze zwierzęce) spowodowała jej całkowitą remisję. Takich przypadków cudownych wyleczeń przez wujka google znam o wiele więcej. Tylko oczywiście trzeba wiedzieć gdzie szukać informacji...

Ja tylko mówię, że nie szanuję lekarzy bo moim zdaniem nie mozna szanować całej grupy zawodowej

a przepraszam kto te wszystkie informacje tam wypisuje ?

bla bla bla 🖐️

Gość lily23lilly
Ale co ma do rzeczy, że prawników jest dużo. Liczy się to, że studia ciężkie. Nie każdy po studiach prawniczych musi pracować w zawodzie. Ale na pewno szybciej dostanie się pracę niż po administracji czy politologii.

Gość lilaaaaaaaaaaaaa
prawo, medycyna , architektura, lotnictwo, inżynieria budowlana

Gość 1515151515115151515
medycyna, aktorstwo

To z wujkiem google nie jest takie głupie :) bo jak zajdzie sie do lekarza i powie że prawdopodobnie ma sie wadę serca ponieważ są takie i takie objawy jest duża szansa że lekarz to sprawdzi :) a mówiąc tylko same objawy ląduje siew szpitalu na obserwacji i tak dwa razy na dzień przychodzą do Ciebie, pytają jak sie czujesz, a gdy już zaczynasz odpowiadać lekarz już dawno jest w następnej sali :D

Gość lilaaaaaaaaaaaaa
teraz wszystkich jest dużo lekarzy też

Gość 1515151515115151515
farmacja, politechnika, kierunki artystyczne

Ale głupi temat. Moim zdaniem prestiżowy jest nie kierunek ale to, jak ktoś wykorzysta czas studiów i jaką zrobi karierę. Można skończyć religioznawstwo i być poszukiwanym specjalistą w swojej dziedzinie i autorem stosu książek, a można być lekarzem, który nie przeczytał w życiu nic więcej poza skryptami z wykładów i potrafi tylko recytować formułki z pamięci bez umiejętności zastosowania praktycznego. Na prawie trzeba myśleć - ta, rzeczywiście. Wystarczy umieć skutecznie wkuwać na pamięć, jak ktoś jest w tym skuteczny, to poza sesją może nic nie robić. "Cenię wszystkich po politechnikach" - spoko, moja koleżanka jest na europeistyce na Politechnice, nie wiem, w czym ma to być lepsze od tego samego kierunku na uniwerku. Poza tym widać, że propaganda kierunków ścisłych jako jedynych słusznych robi swoje - teraz wszyscy tak strasznie szanują politechniki, a tak strasznie pogardzają kierunkami humanistycznymi. "oczywiście że budownictwo jest!to Kierunek na który jest się najtrudniej dostać na politechnice a później masz dobrze płatna pracę wszędzie" - ale niestety tak, jak w przypadku każdego innego kierunku - jak jesteś najlepszy, to pracę dostaniesz, jak nie, to same studia niczego ci nie zagwarantują, zwłaszcza że ukończenie studiów jest tylko pierwszym krokiem w kierunku zdobycia uprawnień.

Gość Jubilerstwo
...

Gość vvvvvvvvvvvvvbubu
1. Medycyna 2. Architektura 3. Prawo 5. cos na ASP 7. cos na Akademii Muzycznej

Gość im puls.
Jestem na pierwszym roku medycyny na CM UJ. Myślę, że nie ma się czym szczycić. Ważne są osiągnięcia.

Gość ilovethekooks
filologia angielska, zdecydowanie!

a co np mozna robic na akademi medycznej? pierwsza pomoc i te sprawy>

Gość im puls.
wydział lekarski a Ty tez ?

Gość im puls.
Ciężko było?

czy ja wiem... nie za bardzo ... miałam nawet stypenium naukowe zbytnio się nie przykładając

i ciężkie warunki , przez 2 lata we cztery w małym pokoiku w akademiku , plus imrezowe towarzystwo (którego byłam aktywnym członkiem )

Dla mnie archeologia :) I psychiatria po medycynie :P