Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jakie kierunki sa dla was najb

Jakie kierunki studiów są dla was najbardziej prestiżowe?

Polecane posty

Gość 67ii7i5
i55i5

Gość gregregre
smierdzicie moczem socjolodzy pedagodzy i inni humani :)

Gość srawo a nie prawo
to niby prestiżowy kierunek? :O w dupach się poprzewracało wam chyba. Na krakowską akademię frycza modrzewskiego biorą na prawo wszystkich z ulicy jak leci 🖐️ Nie muszę wspominać ze coraz więcej prywaciaków otwiera ten kierunek bo wiadomo jeleni więcej będzie niż zapotrzebowania :O

Gość Ho ho ho!!!
Ludzie ale tępi jesteście. Najeżdżacie na socjologię, politologię, pedagogikę i te fuuuuuuuuuuj humanistyczne wszystkie. Pojmijcie jeżeli wszyscy poszliby na politechniki po pierwsze część z Was o wielcy by się nie dostała po drugie byłoby Wam trudniej na rynku pracy, więc cieszcie się i studiujcie sobie w spokoju dziękując losowi, że ktoś Was z tych elitarnych wybitnie kierunków nie wygryzł. Po drugie znam sporo osób i po humanistycznych i po ścisłych. Inteligencja i klasa stoi przeważnie po stronie humanistów kasa po drugiej stronie. Ostatnio rozmawialiśmy w dość dużym gronie korporacyjnej japiszonowskiej społeczności (ja do niej nie należę)nawiązywaliśmy do różnych kultur, sztuki, wiedzy ogólnej, wysnuwaliśmy własne wnioski... i przepraszam ale żal, przykre to było bo ludzie byli nieoczytani, niedouczeni, bezrefelksyjni, no tępi po prostu bez polotu ale kasę mają to fakt:)

Gość Ho ho ho!!!
Poza tym medycyna, farmacja na dobrej akademii medycznej jest prestiżowa a na akademii medycznej w pćimiu dolnym już nie. Więc ludziska chwalcie się również na jakież to akademie i uniwersytety dostaliście się:)

Gość hgidphgd
co sadzicie o lingwistyce ?

Gość Głupich nie sieją
1. Medycyna (ze specjalnością w chirurgii, neurochirurgii, psychiatrii i okulistyce) 2. Technologia Chemiczna (ze specjalnością w technologii organicznej) 3. Mechanika i Budowa Maszyn (ze specjalnością w projektowaniu i konstruowaniu) Moja osobista trójka przy dodatkowym założeniu, że kończy się "uznaną" uczelnię. Co jak co ale, żeby skończyć te kierunki trzeba mieć duża samozaparcia i wiedzy. Podziwiam ludzi co ukończyli owe kierunki

przestańcie pisać o specjalizacjach medycznych, one nie maja nic wspólnego ze studiami ;)

kierunek humanistyczny może skończyć prawie każdy a medyczny czy ścisły już nie i na tym polega wyższość tych drugich nad pierwszymi

Gość hakana
Przyszłość w informatyce ale uczelnie ważniejsze jak to ktos ujoł.

Gość bringoo
1. Medycyna 2. Prawo na Uniwersytecie J,W 3. Architektura 4. Mechatronika 5. Budownictwo

Gość a ja powiem tak...
z tą weterynarią to koń by się uśmiał :) na czym ma polegac prestiż studiów medycznych albo famacji ? toż to rzemieślnicy którzy najczęściej kiepsko wykonują swoją robotę. za moich czasów był taki dowcip o studentach. na medycynie zadają książkę telefoniczną do nauczenia się na pamięć. studenci grzecznie pytają na kiedy. na uniwerku studenci pytają zdziwienie a po co ;) Za moich czasów prestiżowe były: archeologia śródziemnomorska, historia sztuki. Dzisiaj nikt nie chce zostać Indiana Jones ?

Gość rojaaamma
Fakt jest faktem, że jaki kierunek by nie skończyć, przynajmniej połowa absolwentów nie będzie później pracowała w zawodzie (o ile zostanie w kraju). U nas teraz potrzeba rzemieślników, rynek przesycił się ludźmi po studiach. Co nie zmienia faktu, że wg mnie na największy szacunek zasługują lekarze, ratownicy medyczni i pielęgniarki. Oni ratują życie.

"a ja powiem tak... " spróbuj się nauczyć przedmiotów medycznych na pamięć: anatomii, fizjologii, biofizyki. NIE DA SIĘ! tego jest za dużo na pamięciówę, tu trzeba myśleć nie mniej niż na studiach ścisłych. Ale żeby to zrozumieć, trzeba to przeżyć

Gość Komentator
budownictwo nie jest prestiżowym kierunkiem, taka jest prawda i nie ma co jej zmieniać

Gość bbbbbjju
tylko medycyna

Gość gość
ja studiuję lotnictwo i uważam, że jest to jeden z najbardziej prestiżowych kierunków w Polsce

Gość gość
Dla mnie najcięższe, i pewnie też najbardziej prestiżowe kierunki studiów : medycyna, prawo, akademia muzyczna. Mieszkam w akademiku, w którym mam 2 studentów medycyny, 1 studenta prawa i studenta akademii muzycznej. Bardzo dużo się uczą, czy też ćwiczą, codziennie mniej więcej do 2.00 , 3,00 w nocy. Mam wielki szacunek dla tych osób. Zaznaczę też, że nie śpią do poźna, a wstają ok. 7, 8, mówią, że odeśpią to w weekend, jak dla mnie masakra. Szacun !!!

Gość gość
socjologia, europeistyka, psychologia, politologia i filozofia są ok

Gość Krzychu8383
Ludzie, przecież to zależy na jakiej uczelni studiujesz dany kierunek. Np. jak pójdziesz na budownictwo do Szczecina albo na jakąś podrzędną uczelnię to sie nie dziw, że masz łatwo. Idź na Politechnikę Warszawską albo Krakowską i później się wypowiadaj. W większości przypadków nie liczy sie kierunek, lecz uczelnia, na której studiujesz. To samo tyczy sie prawa, medycyny, stomatologii, architektury.

Gość gość
Rozumiem, że według was filologia angielska to g****o nie kierunek?

Gość gość
WEdlug mnie psychologia, niestety nie mialam możliwości pojscia na normalny tryb studiow ze względu na sytuacje zyciowa, wiec wybrałam studium tutaj www.psychologia.org

Gość gość
Kompleksowy spis prestiżowych kierunków studiów znajdziecie na www.study4u.eu

Gość gość1949
1. Medycyna 2. Filologia angielska (minimum 100% z podstawy I 90% z rozszerzenia, dodoatkowo są to najbardziej oczytani i elokwentni studenci jakich spotkałem) 3. Farmacja 4. Budownictwo 5. Technologia żywności (mało kto wie ale to bardzo ciężki acz przyszłościowy kierunek)

Gość gośćmixaaaa92
A co z medycyna albo weterynaria? To bardzo prestizowe kierunki, trudne, wymagajace wysilku, cierpliwosci, ale dajace ogromna satysfakcje z wykonywanej pracy. Lekarz weterynarii moze pracowac w lecznicy weterynaryjnej albo jakiejs inspekcji, gdzie kontroluje zywnosc odzwierzeca.

Gość Mrwkakt
Dnia 20.05.2011 o 15:16, Gość Apropos lekarzy napisał:

Lekarze to takie małpki. Uczą się przez wiele lat i wbijają sobie do główki ogrom wiedzy (często ostro przeterminowanej) i ze swojej praktyki potrafią korzystać tylko z niej. Nie daj boże aby coś wyszło poza schemat który sobie wryli w czasach młodości, to po prostu głupieją. Chcesz żyć i być zdrowa? lecz się sama a lekarzy traktuj wyłącznie instrumentalnie, do wypisania recepty, skierowań lub zwolnienia. Ale nie jako wyroczni czy źródła informacji 🖐️

No racja, przecież o wszystkich chorobach można poczytać w internecie, a operacje to małpę można nauczyć. A medycyna to tylko pamięciowa rowie dobrze papugę można by nauczyć.

Gość Gość

A więc co warto studiować? Prawo odpada jak dla mnie. Które kierunki są uważane za prestiżowe w 2019 roku?