Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jane Austen

bo to jest cena producenta

Polecane posty

kilka dni temu byłam w pobliskim tesco , stałam w kolejce do kasy i widzę jak jedna klientka zwraca się do kasjerki z pytaniem dlaczego na opakowaniu z mięsem jest niższa cena niż na paragonie a kasjerka na to , że na opakowaniu to jest cena producenta. Pani lekko zdziwiona zabrało swoje mięsko i wyszła a ja w osłupieniu stałam i zastanawiałam się czy wszyscy sprzedawcy są tak głupi czy tylko ta jedna? Mieliście podobne sytuacje ?

:D Głupia to ta klientka :D W takiej sytuacji idzie się do punktu obsługi klienta. Kasjerka i tak nic nie może zrobić.

Gość gloria gg
ja zawsze patrzę na cenę na półce a nie na opakowaniu...na wielu produktach jest tak że cena sugerowana jest niższa niż cena na paragonie...ja się dziwię że ta klientka wogóle zapytała, jakby nigdy zakupów nie robiła...to żadna nowość...i kasjerka nie jest głupia to tyle dla autorki topiku..

kasjerka nic nie może zrobić? to niech głupot nie opowiada. Ja byłam kierownikiem w sklepie , może trochę inna branża ale jakby mój pracownik coś takiego klientowi powiedział to miałby spore kłopoty. W takiej sytuacji kasjerka zobowiązana jest do poinformowania kierownika o takiej sytuacji i on się resztą zajmie

Mięso ma ceny na opakowaniu, bo ma różną wagę i ta cena jest "wiążąca". Kierownik ma lepsze rzeczy do roboty niż różnice cenowe. Fakt, powiedziała głupotę, ale ja jak widzę, że się cena nie zgadza to w ogóle nie gadam z kasjerką, bo ona i tak mi różnicy nie zwróci i wiem, że skieruje mnie do punktu obsługi klienta, więc sama od razu tam idę i tyle.

Gość gloria gg
boże święty a co to za tajemnica..ile razy kupiłam jakiś jogurt cena sugerowana na opakowaniu 1.19 a przy kasie 1,49 wszyscy wiedzą że to są ceny producentów a sklep ma swoją marże i po takiej sprzedaje a jak ci się nie podoba to kup w innym sklepie...

Czym innym jest cena sugerowana na jogurcie, czekoladzie itp. a czym innym cena na opakowaniu z mięsem. 😴

gloria byłaś kiedyś w tesco? w lodówkach są pakowane mięsa pisze tam ile to kosztuje innej informacji nie ma że cena jest inna więc ta na opakowaniu jest ważna i nic tego nie zmienia jogurty to co innego opakowanie ma swoją sugerowaną cenę a metka pod towarem pokazuje cenę faktyczną . nie chcę się spierać stwierdzam tylko że kasjerka popełniła błąd

Gość gloria gg
a to dziwne bo u mnie w tesco są zawsze 2 ceny na opakowaniu jedna mniejsza a druga sporo większa z nazwą Tesco i wiadomo że ta obowiązuje...