Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciakawy_patriotyzmu

Załóżmy że mamy sytuację polityczną z początku 1939r.

Polecane posty

Gość ciakawy_patriotyzmu

Oczywiscie nie jestesmy w NATO i Unii. Nie ma też broni atomowej. Zbierają się czarne chmurki, ale życie toczy się normalnie. Tyle, że u władzy mamy Tuska, Komorowskiego. Ceny rosną w galopującym tempie, spore bezrobocie, mohery, walki o krzyż itd. Co robicie: emigracja (czyli życie własne i rodziny na pierwszym miejscu) czy też patriotyczna postawa i potem walka z najeźdźcą jak w 1939r.? Oczywiscie z założeniem, że Tusk, rząd i politycy nawieją z kraju.

Oczywiście emigracja. Jestem jeszcze w wieku szkolnym więc możecie uważać mnie śmiało za gówniarę. Ale Polska nie dała mi nigdy szczęścia, wolności, poczucia bezpieczeństwa. Nie jestem patriotką, te ciągłe kłótnie, wyzwiska, podwyżki, drogie jedzenie doprowadziło do tego, że zamierzam jak najszybciej wyjechać. Wiedząc to, w 1939 roku wyemigrowałabym jak najszybciej z Polski, gdyż wkrótce zacznie się tu prawdziwe piekło.

Gość Milicja Obywatelska
Max Zander vel Klaun, a ty i twoi jebani bracia PiSdy poszliby na pewno z szabelkami na ruskie czołgi. Brawo. To normalne, buraku spalony, że każdy szuka poczucia bezpieczeństwa dla siebie. Tak było kiedyś, tak byłoby dzisiaj.

Ja tam za Polskę bym życia nie oddała. Wręcz przeciwnie, mogłabym nawet współpracować z wrogiem czy coś, byleby stąd uciec. A najlepiej nich sobie Niemcy biorą całą tą zasraną krainę wraz z jej zabytkami, kulturą, językiem i historią. Ja tym rodziny nie wyżywię. Ja tu nawet rodziny nie jestem w stanie założyć. Ba, co ja gadam. Nawet mnie nie stać, żeby z tej kultury skorzystać. Ale to jest tylko moje zdanie i moja ocena i moje ewentualne zachowanie względem narodu psycholskiego jeżelibym mogła cofnąć się w czasie do '39 ze znajomością obecnych czasów. Bardzo proszę bez obelg :)

Gość zew ryczacej gesi
dlaczego Tusk Komorowski walczą z krzyżem bo to jest 1 zasada masonów walka z kościołem a potem z państwem kto zna cele i plany masonów to wszystko sie w tedy układa dlaczego Tusk i Komorowski walczą z radiem Maryja i rozprzedają na potęgę kraj i to też Janusz Palikot wzywa do likwidacji państwa Polskiego https://www.youtube.com/watch?v=uGpgTVtowkc

Gość jak to co robimy???
wstępujemy do Unii pod wodzą kanclerza H.

20:49 [zgłoś do usunięcia] Milicja Obywatelska Max Zander vel Klaun, a ty i twoi j**ani bracia PiSdy poszliby na pewno z szabelkami na ruskie czołgi. Brawo. To normalne, buraku spalony, że każdy szuka poczucia bezpieczeństwa dla siebie. Tak było kiedyś, tak byłoby dzisiaj." Jakie pisdy:P?co tu bredzisz o ruskich czołgach jak jest o Niemcach temat:P?

Gość parallana
No wlasnie, trudno powiedziec co by sie zrobilo. Moja rodzina jest dla mnie bardzo wazna, ale Polska to takze rodzina, przyjaciele, wszystko, co kocham. Latwo jest narzekac na rzady, a to przeciez my je tworzymy i wybieramy, wiec kazdy ma taka sama szanse znalezc sie w rzadzie, ludzie nawet nie glosuja tylko narzekaja, a na dodatek wyobrazaja sobie, ze gdzies indziej jest lepiej i ze tam tylko na nich czekaja.

Gość jak to co robimy???
Brawo Żelisław, mnie też taka myśl naszła, ale ja może większa patriotka:D

lepiej nie strzelać ze ślepaków, jak na razie to kolbami w dzwi nie tłuka , pojutrze znów promocje , więc radość dla cenożerców. chce się żyć. dopóki się nie znajdziesz w sytuacji nie możesz mówić jakbyś się zachował.

Gość Wypowiadamy wojnę usa
natychmiast kapitulujemy i niech wprowadzają wojska okupacyjne :classic_cool:

ja bym się chyba powiesiła:( boję się wojny. mam zaburzenia lękowe wyemigrować bo wojna i nie wiadomo kiedy będzie można wrócić? :D dobre sobie Polska to nie tylko miejsce. również ludzie, wspomnienia 23 lata spędzone. mogę wyjechać ale dobrowolnie i pewnie nie na zawsze

Gość ewweq
Uwierz ze biliby sie i nie tylko to slowo pisane