Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfdsadfghjklhgfd

Jak ubrac 2 miesiecznego malucha na upal?

Polecane posty

Gość gfdsadfghjklhgfd

Wczoraj ubralam go w 1 warstwe na dlugi rekaw, zdjelam czapke, a i tak mial mokra glowe..

długi rękaw przy prawie 30 stopniowym upale? przecież to już nie noworodek, tylko niemowlę...dzieci częściej chorują jak je przegrzewasz niż jak zmarznie czasem...

Gość gfdsadfghjklhgfd
To co proponujesz? To moje pierwsze dziecko, tez mi sie wydawalo ze bedzie jemu za gorąco, ale posłuchałam rady starszej koleżanki ;/

Ja mojego 10 miesieczniaka ubieram w rampers bawełniany , skarpetki i cieniutki kapelusz, z dzieckiem powinno sie wychodzic przed godz 11 i po godz 16 wtedy jest mniejsze słońce.

jak jest 30 stopni to wystarczy body na krotki rekaw; moja corka urodzila sie w sierpniu, jak wychodzilismy ze szpitala bylo strasznie goraco, mala miala na sobie tylko body z krotkim:)

Body z krótkim rekawe i niepotrzebna zadna czapeczka jesli lezy w gondoli. Jesli w spacerowce to czapeczka aby chornic przed udarem.

dokładnie, body z krótkim rękawem i tyle, nawet spodenek nie trzeba, a jak słonko zajdzie albo sie wiaterek zrobi zawsze możesz nakryć pieluchą albo cieniutkim kocykiem i lepiej nie słuchaj tej koleżanki...;)

Najlepiej od razu kupic parasolke do wozka, bo mojemu malemu swiecilo na twarz i strasznie sie denerwowal.

Gość vbnbgfg
parasolka do wozka TO WIOCHA!!!!! :O i nie pisze sie ,,body na krótki rękaw,, :O tylko ,,body Z KRÓTKIM RĘKAWEM!! ,, :O.

Gość do tej powyzej
parasolka do wozka to wiocha? a wiocha nie jest pozwalanie zeby dziecku swiecilo non stop w twarz i oczy? nie zawsze da sie byc caly czas w cieniu

wiocha to ty masz na drugie :) Zreszta nie wtracaj sie, bo nic nie wnosisz do tej dyskusji :) Pewnie lepiej zeby dziecku slonce dawalo po twarzy?

Gość ocet
ja tez wole parasolke niz np okrywac wózek pielucha ,a co do tematu to 2 miesiecznemu wystarcza body i ewentualnie przukryc cienkim kocykiem/tetrą.

Gość czapkę i długi rękaw
?:O

Ja moją ubieram w body z krótkim rękawem albo w sukienkę Kapelusz jej zakładam taki cienki na główkę jak ją wyciągam z wózka żeby jej słońce nie świeciło prosto w głowę, a w wózku jest bez czapki.