Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kontrabasik

część:)

Polecane posty

plum a może też zabierzesz głos:) co do żywności to wolę nawet nie wiedzieć co jemy od pasteryzowanego mleka mam mdłości a normalnego już nie kupisz na wsi bo krów nikt nie ma a ja tak lubię mleko:(

wybacz ale kto wpuszcza na rynek sieci supermarketów które wpychają ludziom za przeproszeniem gówno?

a hormony no cóż jak chcą żeby świniak czy coś tam innego szybko rosło to pakują:( o mam pytanie może głupie ale tam w górach to pijecie kozie mleko jak ono smakuje?

Kontrabasiku ja z zasady nie zabieram glosu co do spraw na ktorych sie nie znam :) ale z jednym sie zgodze, to co jemy jest tak nafaszerowane konserwantami i innym syfem, ze po smierci lepiej nas to zakonserwuje niz mumie egipskie

No tak można sobie czasem coś takiego pozwolić ale pszecież nie robisz tego co tydzień prawda? A są rodziny które tylko tak się żywia:(

są są, np. moj brat ktory faszeruje hamburgerami swoje dziecko. Szkoda slow

no właśnie...nie wiem może jestem młoda życia nie znam ale mi się wydaje że to wszystko w zła stronę idzie

przedewszystkim sie usmiechac :) usmiech, szczery, dobrze dziala na ludzi.

no cóż polityka nastawiona na zysk aby jak najmniejszym kosztem uzyskać jak najwięcej jedzenia i fakt to idzie w złą stronę ale prędzej czy później to się rozpieprzy bo jak zauważyłem coraz więcej ludzi szuka jedzenia z gospodarstw ekologicznych

Gość ufolozka
juz nie ma upału duszno jest :P

Plum_Plum -> no cóż za jakość trzeba płacić choć gdyby dobrze zorganizować to moim zdaniem w przeliczeniu na to ile człowiek zje normalnej żywności a tej "wspomaganej" to wyjdzie na to ze takim samym kosztem naje się tyle samo

racja, ale ludziska wola kupic syf bo tanio i szybko, niz meczyc sie szukajac ekologicznego jadła, bo drogo, i malo tego-przynajmniej u mnie na slasku.

Plum_Plum -> jakbyś zjadł kawałek szynki domowej to więcej byś się nią najadł niż jedząc 3 razy więcej takiej ze sklepu.

naturalnie, ale tez 3 razy wiecej bym za nia zaplacil, taki jest nasz swiat, nie liczy sie jakosc, liczy sie ilosc i cena.

wiecie ale prawda jest taką że to co dobre musi kosztować bo jestem ze wsi i trochę wiem ile to trzeba wysiłku zresztą teraz jak paliwo takie drogie i wszystko to naprawdę nie da się żeby rolnik coś wyprodukował tanio bo poprostu mu się nie zwróci

mielibyśmy tańszą żywność gdyby nie to że UE daje dotacje do rolnictwa i koncerny paliwowe lobbują niewprowadzanie samochodów na energie ze innych źródeł niż ropa

odpowiem tak: wyprodukowanie bochenka chleba to koszt ok. 60 gr. Sami jednak wiecie ile za ten bochenek zaplacimy w sklepie

no jak chce się mieć ładnie zapakowany, pokrojony to tyle się płaci

gdyby na paliwo nie było by tych wszystkich podatków to by trochę ponad 2zł kosztowało a że te akcyzy i nie wiadomo co jeszcze jest to ja już nie wiem