Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcejapozanc

Jak odnaleźć biologiczną matkę ?

Polecane posty

Gość chcejapozanc

Witam. 16 lat temu (czyli ok.3 miesiące po moim urodzeniu) zaistniała taka sytuacja, że moja matka biologiczna zniknęła z mojego życia. Nie ma sensu żebym opisywała cała swoją historię, ale można nazwać to tak, iż zostawiła mnie mojemu tacie i babci. Od tamtej pory nikt nie wiedział co sie z nią dzieje i nadal nikt nie wie z mojej rodziny czy ona w ogóe żyje. Wiem tylko jak ma na imię i w jakim mniej więcej jest wieku. Nie ma dnia żebym o niej nie myślała. Mimo to że mam do niej wielki żal że dopuściła do takiej sytuacji to chciałabym się dowiedzieć coś na jej temat, najlepiej odnaleźć ją. Codziennie gdy widzę kobietę chociaż trochę pasującą do mojej matki biologicznej to zastanawiam się czy to ona. To beznadziejne uczucie, którego chciałabym się pozbyć odnajdując ją. Wiem że z tym wiąże się wiele nowych problemów itd. Nie jestem jeszcze pewna czy chciałabym podejść i powiedzieć że jestem jej córką itd. ale wiem na pewno że chce ją chociaż zobaczyć. Nie chce w to mieszać nikogo z rodziny, chcialabym 'załatwić' to sama. Czy wie ktoś z Państwa czy w ogóle mam jakieś szanse ? Jak mogę zacząć działać ? Co robić ? Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Gość chcejapozanc
Dziekuje za ten formularz, ale nie znam jej nazwiska, ani imion rodziców, adresu ostatniego zamieszkania, daty urodzenia itd.. ;(

Gość po co ci to ....
jak to nie znasz nazwiska matki? :o przeczytaj swój akt urodzenia...

Gość chcejapozanc
A kto go otrzymuje po urodzeniu ? bo nigdy go na oczy nie widziałam i nie wiem kto może go mieć. ?

Urząd stanu cywilnego ewentualnie księgi parafialne, przecież gdzieś cię chrzczono...

Gość borges
twój ojciec nie znał jej nazwiska?

Gość chejapoznac
pewnie znal i pewnie nie tylko on ale od 10 lat ten temat nie jest zupelnie poruszany w mojej (malej i nietrzymajacej sie razem)rodzinie. jesli nie bedzie wyboru to spytam sie go ale najpierw chcialabym to wszystko zalatwic bez pomocy rodziny

Gość gwoli wyjasnienia...
jestes jeszcze bardzo mloda, ale chyba jest ci swiadome, ze trudno kogos znalezc jesli sie nic, a nic o tej osobie nie wie. musisz najpierw - chocby podstepem - zdobyc jakies podstawowe informacje. przynajmniej metryke urodzenia musisz zdobyc bo bez nazwiska to nie dasz ani kroku dalej, bo niby jak. moze jednak znajdzie sie w rodzinie przynajmniej jedna osoba, ktora ci cos powie na tema tej kobiety. w koncu to jest to twoja matka i masz do tego prawo. jesli nie ojciec to moze babcia, albo jakas ciocia czy chocby sasiadka. popytaj dyskretnie.

Gość gość
Ja szukam i chociaż mam nazwisko i imię to i tak nie mogę znależć mojej matki. To jest przykre bo rodzice adopcyjni nabrali wody w usta nic mi nie chcą powiedzieć a ja chciałabym się z tą kobietą spotkać i poprostu porozmawiać. Mam 37 lat i idąc ulicą bardzo często się zastanawiam kim jestem bo naprawdę tego nie wiem. Pozdrawiam.