Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

netsurferka

Rano węglowodany, po południu białka - kto się przyłącza?

Polecane posty

czyli Ty nie liczysz?:D rozumiem ze wszystko rozsadnie w nie przesadnych ilosciach;>

no ja mam dokładnie taki system. Trudno żeby chodzić z burczącym brzuchem :P bo się jeszcze metabolizm zwolni :O

dziewczyny,jesli moge sie przylaczyc to bede wdzieczna,musze schudnac a sama nie daje rady,ciagla hustawka-raz dieta raz obzarstwo,moze to wspolne odchudzanie cos da?

dzisiaj juz troche pozno,topik chyba juz przysnal,dobrej nocki tym co juz poszly spac

nukleina zapraszamy :) Jaką diete stosowałaś? Miałaś jakieś rezultaty? Po ciąży masz dodatkowe kg czy od nadmiernego apetytu ?

dzieki za przyjecie mnie do grona odchudzaczek.moje kilogramy to i ciaza i pozniejsze zaniedbania.zamiast schudnac te 10 co mi po ciazy zostalo to doszlo kolejne dziesiat ,pozniej troche znowu schudlam ale obecnie to juz rekordy wlasne pobijam a odchudzalam sie juz dieta kapusciana,atkinsa,kopenhaska,dukana probowala,1000 kalori wiec bogato sama siebie doswiadczylam,zoladek tylki zepsula..Podoba mi sie Wasze podejscie,no i wspieranie sie moze takie wspolne chudniecie da efekty,co tam na pewno da,ale sie rozpisalam

Absolutnie nie zwracam uwagi na liczenie, aczkolwiek w sklepach wybieram produkty typu light:) A co do białka to takie chyba najbardziej białkowe z tych ulubionych (moich) to: ryba i piersi z kurczaka:)

hej wszystkim! hej netsurferka ;) popieram w zupelnosci takie podejscie do diety :) i nawet nie powinno sie tu uzywac slowa - dieta - a zdrowe odzywianie ;) "od jutra" :P sie przylacze. kupilam dzisiaj wage, wiec bede mogla w miare uplywu czasu kontrolowac kilogramy :) dzisiaj wazylam sie pierwszy raz po uplywie 2 miesiecy i waga pokazuje 10kg mniej!! az wierzyc mi sie nie chce! taka mila niespodzianka! :) tak czy siak dla pewnosci zwaze sie jutro rano jeszcze raz :P ostatni raz waga pokazywala ok. 93kg (juz nie pamietam) przy wzroscie 176cm :classic_cool: czyl identycznie jak u Ciebie! ^^ pozdrawiam! i zycze dobrej nocki :)

ooo widzę, że się ruszyło pod moją nieobecność :D:D Ja Wam powiem, że ja też nie liczę kalorii, trzymam się raczej albo South Beach albo właśnie rano węglowodany a wieczorem nie później niż do 20 białko. Wczoraj jedynie zgrzeszyłam :P robiłam o 18.00 córce racuchy z jabłkami i zjadłam dwa - nie mogłam się powstrzymać :) ale... później już nic nie jadłam :) Schudnąć wolniej jest lepiej niż za szybko. W końcu moje problemy się uregulowały... piję duuuuuuuużo więcej wody ( tu najwyraźniej tkwił problem ) i troszkę na podwieczorek podjadam parę śliwek. :)

Proponuję też zrobic sobie zdjęcie w obcisłym ciuchu oczywiście:) Nic nie daje większej radości kiedy po miesiącu, czy dwóch robisz w tym samym miejscu, w tych samych rzeczach zdjęcie i widzisz różnicę:). To daje niesamowitego powera:):):)

Tak! to bardzo dobry pomysł! :) Ja przed dietą zrobiłam zdjęcie z meżem, byliśmy na wyjeździe, i jak zobaczyłam taka okrąglinka na twarzy - załamałam się! A ostatnio byliśmy na koncercie i też cykaliśmy zdjęcia, i widać taką róznicę!!! Niby 4,5 kg a na buzi spora różnica! :) JAkie to cudowne uczucie schudnąć i nabierać sił witalnych! Dziś wieczorny aqua :D peszkape - podziwiam... ja tak lubię mięsko :) nie dałabym rady :)

Ja tylko raz udokumentowałam swój opasły wygląd ;) tak ku przestrodze:) Przy wzroście 1,76 waga 84,5 kg... Rok temu ważyłam 90 kg. i schudłam do 72 miałam tak wiele i tak pięknie to schrzaniłam ;( ale niestety tu się kłaniają problemy z hormonami... Teraz jeszcze się nie ważę, ale pilnuję by jeść zdrowo i chudo :) i w nie za dużych ilościach :) Dziś na śniadanie: -dwa jajka na miękko pól ogórka, 1/4 grahamki i kawa z mlekiem chudym bez cukru (nie słodzę już od 10 lat :)) Wczoraj było: - jajka gotowane z 1/4 grahamki i pomidor -sałatka warzywna z mozzarellą -truskawki zmiksowane z chudym mlekiem :) no i kawa duża z mlekiem :) Powodzenia i wytrwałości kolejnego dnia :)

a ja zaczynam od dzis ;p na sniadanie zjadłam owsianke z orzechami i jabłkiem: 4 łyzki płatkow owsianych łyzka otrab, pol jabłka szklanka mleka 1 orzech włoski i 5 migdałow pychota;)

Żeby mi się nie znudziło :D bo zrobiłam sobie swa pojemniki a jak tak codziennie jem to przy połowie pierwszego już wymiękam:P a nie chcę wyrzucać później :D więc teraz jem jajka gotowane :D

no tak racja, bo przeciez wazne zeby dieta była urozmaicona moje drugie sniadanie kromka pełnoziarnistego chleba posmarowana twarozkiem do smarowania arla buko toskana i obłozona plastarmi cukini a na obiad mam zamiar zrobic roladke z kurczaka tylko nie wiem czy z jakim ryzem i warzywami czy z samymi warzywami jak jecie? bo niby nie powinno sie laczyc ryzu z miesem wegle i białka niby nie ale my sie tu trzymamy zasady zeby weglowodny były rano a białka wieczorem wiec nie wiem..

Witam wszystkie odchudzajace sie.Ja dzisiaj zaczęłam bardzo zle bo z braku czasu zjadłam szybko ciastek pare,zeby oszukac zoladek,naprawde nie mialam jak zjesc cos dobrego,ale teraz zjadlam kanapke z twarozkiem i salata i reszte dnia bede na powaznie sie odchudzac ,lacznie z aerobiczna 6 weidera,ktora wczoraj zaczelam

A ja przyznam się, że musiałam wprowadzić zmiany w jadłospisie:)Wcześniej chodziłam cały czas pełna, więc od weekendu jem mniej. Dziś od rana - kanapka z chlebem orkiszowym z wędliną drobiową, posmarowane serkiem turek, oczywiście nieodzowna sałata lodowa. Przed chwilą zjadlam twarożek, kilka malutkich pomidorów oraz kawałek ogórka. Mam jeszcze dwa jabłka i to wystarczy mi spokojnie do 15. Potem zapewne zjem brokuł, tylko nie wiem jaki sos do niego zrobić (prosty jakiś). Nie chcę już bułki tartej z masłem. Zakupiłam jogurt i kefir (naturalne) tylko nie wiem jak je doprawić, żeby smacznie było:)

netsurferka,ja robie czasem sos jogurtowy z czosnkiem ,ziolami,mozna dodac troche przyprawy w stylu vegety,ja uzywam takiej zwyklej do kurczaka z biedronki,fajnie to pasuje do miesa i warzyw

A ja już po obiadku :) Z powodu wszechobecnego upału padło na chudy twaróg( bez dodatków) polany jogurtem naturalnym i zmiksowanymi truskawkami ;) Syci i chłodzi :)

A ja już też po obiedzie - znów brokół. Teraz pędzę do fryzjera, kosmetyczki:) Zawsze kiedy wychodzę stamtąd czuję lżejsza, zdrowsza, młodsza:)

Gość no to topik
chyba zdechl

Niekoniecznie :P @netsurferka ja uwielbiam takie wizyty :P od razu lepiej się człowiek czuje :) Ja już daawno po śniadanku, gotuję grochówkę dla rodzinki :P:P Dobrze, że nie przepadam za tego typu daniami, to nie będzie mi szkoda że nie zjem :P Wczoraj wieczorem zjadłam paczkę pianek Jojo, mama mnie słodyczami uraczyła na dzień dziecka i nie wytrzymałam, ale mam jeszcze czekoladę i jedne pianki ale podejrzewam, że już się nie skuszę na nie :P Schowam gdzieś głęboko :D A jak tam u Was drogie idzie walka z pokusami ?

Z pokusami idzie mi bardzo dobrze:). Na dzień dziecka dostałam mandat 2 punkty i 100 złotych, więc nie mogłam go zjeść;). Zastanawia mnie czemu waga ani drgnie od 3 dni...Czyżby odpuszczenie sobie siłowni z powodu upałów coś zmieniło?

Bardzo często przy upałach, zatrzymuje się woda w organizmie i to może być przyczyną... I nie warto się warzyć codziennie bo to normalne że raz stoi przez tydzień a później ruszy nie wiadomo kiedy :)

Ja się ważę codziennie, ale oceniam tygodniowo. Codziennie wyciągam wnioski - co mi pomaga, a co przeszkadza. Dziś pójdę na siłownię i zobaczę czy jutro będzie poprawa:) Póki co dzięki, właśnie przypomniałam sobie o tym, że dziś jeszcze nic nie piłam w kontekście wody oczywiście:)

Coś w tym jest, ale nie zawsze waga jest miarodajna bo jednego dnia więcej się ruszasz, a drugiego mniej i przy takim samym menu waga może nieznacznie podskoczyć lub stać w miejscu :) A co do picia wody to podobno nie powinno się zmuszać do wypijania więcej niż mamy ochotę ( czyli nie musimy wciskać w siebie tych 2l.) :D ja ostatnio wypijam butelkę na dwa dni :) i tak myślę, że coś w tym jest:)