Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała mi 26

8 miesiąc ciąży a podróż do Islandii

Polecane posty

Gość mała mi 26

jestem 8 miesiąc w ciąży , maż od 5 mieś mieszka i pracuje w Islandii w czerwcu mam urodzić , maż nie dostanie urlopu jak po równym roku pracy na placówce gdzie obecnie przebywa. Nie mam tu rodziny bo rodzice nie żyją od 12 lat , teściowie tak samo więc zostanę tu sama z dzieckiem, mam pytanie czy mogę lecieć samolotem? właśnie w 8miesiącu ciąży.??

Islandia dzsiaj zamknela przestrzen powietrzna, a kiedy chceszleciec??/ sprawdz czy linie lotnicze wpuszcza Cie na poklad...wez zaswiadczenie, ze mozeesz leciec od lekarza...i uwaaj, a bedze ok...moja kuzynka wariatka do Szkocji leciala 2 tyg przed porodem- zamaskowal sie mocno marynara....nikt niewiedzial, ze jest w ciazy

Gość Na Islandii jest pięknie! Była
m tam na wakacjach 2 lata temu i chętnie bym stamtąd nie wracała. Fantastyczny klimat i przestrzeń dla dzieci! Rodzice zostawiają dzieci na ulicach w wózkach bez obawy, że je ktoś porwie, przed sklepami, restauracjami itd. nie ważne, czy zima czy lato, czy śnieg, czy deszcz - wszystkie równo śpią na powietrzu. Nie ma infekcji jak w Polsce, nie ma łobuzerii, złodziejstwa, łapówkarstwa, ludzie nie są agresywni, jest czysto i bezpiecznie. Do tego masa świetnej jakości produktów dla dzieci z lokalnego rynku i Skandynawii (w tym dużo islandzkiej wełny na cały rok).

Jak już ktoś napisał musisz mieć zaświadczenie od lekarza, że możesz odbyć lot samolotem (dla ciężarnej bezpieczniejszy od długiej jazdy samochodem) i dowiedzieć się, czy linie lotnicze, którymi miałabyś lecieć wpuszczą Cię na pokład.