Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

s998

zagmatwana relacja

Polecane posty

Moja historia jest trochę dziwna... sama się w niej gubię. Spotykam się z pewnych chłopakiem już ponad 2 lata (oboje mamy po 24 lata). Ale... spotykamy się na stopie niby koleżeńskiej - tzn. widzimy się minimum 1-2 razy w tygodniu (mimo że mamy do siebie 30 km, to praktycznie w każdy weekend znajdzie pretekst by przyjechać), rozmawiamy, śmiejemy się... Przytula mnie tylko w tańcu (i to są piękne chwile, bo wszystkie imprezy przetańczymy we dwoje, jak byśmy byli parą), nie próbował nigdy mnie pocałować... A jednocześnie stara się być zawsze gdy jest potrzebny, po prostu być, wspierać. Nieśmiałość nieśmiałością... nie wytrzymałam i wymusiłam na nim by się określił. Powiedział, że jest za młody i nie chce się jeszcze z nikim wiązać... A dzień później dzwonił, twierdził, że źle go zrozumiałam i zapraszał na wesele... Co powinnam zrobić? Czy iść? Jak traktować tę relację?

Gość Hmmm wiesz..
Mam ten sam problem...myślę teraz o tym, zeby sprawdzić jego reakcje i np być taką...obojętną? co o tym sądzisz? może powinnaś spróbować? jeśli zacznie się starać to dobry znak..ale tak przede wszystkim, czego oczekujesz po tej znajomości?

Próbowałam być obojętna... ale nie wychodziło. Znów to samo... A czego oczekuję? Nie wiem... zastanawiam się czy mogę oczekiwać czegoś więcej niż jest:(

Gość Hmmm wiesz..
widzisz, u mnie znow było tak, że jak byłam obojętna to miał do mnie żal, mówił, ze nie bedzie mi sie narzucał itp..takie sytuacje są chore naprawdę bo ani w tą ani w tą... a czujesz coś do niego? bo moze to jest tak, ze oboje sie boicie przejac inicjatywe i tak w tym brniecie.. on myśli, ze skoro nic nie robisz to po co sie starać cos wiecej zdzialac, a Ty być może tak samo:( współczuje Ci naprawdę i nie wiem, co mogę doradzic , nie wiem jak Ci pomóc..a tym samym sobie.

Gość Hmmm wiesz..
W moim przypadku jest jeszcze tak, ze kiedy ja juz jestem szczesliwa czuje to, ze cos miedzy nami jest, to on sie nie odzywa np 1 dzien czy 2... ja trace nadzieje po czym znow jest super dopóki on nie zauwazy, ze jest mi przy nim dobrze.. nie wiem o co chodzi:(

Ja coś do niego jednak czuję... W przeciwnym razie nie angażowała bym się tak długo w relację tego typu. Ale ale tak zaczęłam myśleć: Czy facet potrafiłby wytrzymać 2 lata z dziewczyną na której mu zależy trzymając się fizycznie "na dystans"? I to całkowicie - bez przytulenia, pocałowania choćby w policzek... Czy to oznaka szacunku (wie, że jestem osobą wierzącą, praktykującą i wyznającą chrześcijańskie zasady),czy braku zainteresowania mną jako potencjalną partnerką? Czy nie jest tak, że ja wmawiam sobie, że jemu zależy tylko nie potrafi tego okazać?

Gość Hmmm wiesz..
A może kiedyś powiedziałaś mu, ze nie chcesz sie z nikim wiazać czy cos takiego a on to sobie zakodował?

a z tym nieodzywaniem... Też to znam. Świetny wieczór, impreza, długi spacer... a na drugi dzień- cisza. Mija 2-3 dni pisze do mnie o jakąś książkę czy notatki... znów takie nie wiadomo co. Mija jakiś czas znów jest miło, wydaje mi się "może tym razem coś z tego wyjdzie...", a tu nagle znów jakieś ciche dni

Raczej nie powiedziałam... ja też do śmiałych osób nie należę, więc takie stwierdzenie na pewno bym zapamiętała...

Gość kmjl;kmlkm
on nie jest normalny, to nie jest normalne zeby 24 latek nie chcial nawet cie pocalowac nie wspominajac o pojsciu do lozka...ja bym sie mocno martwila na twoim miejscu

Gość Hmmm wiesz..
może kiedys przezyl straszne rozczarowanie i boi się teraz byc skrzywdzonym pomimo tego jaka jesteś, i mimo tego, ze wie , ze go nie skrzywdzisz? lub w inną stronę, boi się, że Ci nie da tego czego potrzebujesz..? boi sie , ze Ciebie rozczaruje..w moim przypadku tak jest, przezyl strasznie ostatnie rozstanie i czuje sie... bezwartosciowy.

On nie przeżył rozczarowania raczej w tym sensie... bo nigdy nikogo nie miał... Chyba to jednak prawda - to nie jest normalne. Czas uciekać. Właśnie myślę jak powiedzieć, że na wesele nie pójdę - pierwszy krok do wycofywania się.

Gość Hmmm wiesz..
To przykre.. mnie też strasznie boli ta sytuacja, wiec wiem co czujesz. Zrobisz jak zechcesz i jak będzie dla Ciebie lepiej, bo tylko Ty o tym mozesz zdecydowac.. w kazdym razie trzymam kciuki za Ciebie

Tylko pytanie, czy w naszej sytuacji cokolwiek jest lepsze i bardziej słuszne... Dziękuję Ci bardzo, że się wypowiedziałaś, bo naprawdę myślałam, że jestem jedyną osobą, która pozwala sobie na takie dziwne relacje a przez to problemy...

Gość Hmmm wiesz..
no tak...co by nie zrobić to jest nieciekawie... Nie ma za co, jeśli mogę coś dodać od siebie i może komuś cos doradzić to czemu tego nie zrobić, szczególnie że trafiła się taka sama sytuacja

Gość do Hmmmmm wiesz
możesz napisać coś więcej o sobie, tzn. o relacji jaką masz z tym mężczyzną? obawiam się,z e jestem w identycznej sytuacji i nie radze sobie :-(

Gość do Hmmmmm wiesz
tzn. moja sioistra jest, ale jestem z nią i bardzo to przeżywam. Jesli mozesz napisz proszę,a może będziesz chciała wejść na mój topik i jakoś mi pomóc? http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4833989