Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama nie wiem.......

Czy w wieku 34 lat to juz najwyzszy czas na pierwsze dziecko??

Polecane posty

Gość Filipinka26
Weźcie się dziewczyny nie przejmujcie. Te co się zaczeły tu puszyć i dogryzać, to widać że nawyrażniej zazdroszcżą 20-latką. Też by tak chciały:) Najwyraźniej zazdroszczą, więc stad tyle złośliwości w nich.

Gość no no pewnie
oj chyba nie, jestem młodsza od ciebie purchawo i w przeciwieństwie do ciebie nie myśle schematami :O

Gość ja własnie w tym wieku się
zdecydowałam,musze powiedzic, ze nie było tak prosto.Mimo braku przeciwskazan trwało to 2 lata. Z nastepnym poszło szybko, ale róznie to bywa. Zacznij próbowac. Nigdy nie mialam kompleksów na wywiadówkach, a moje dzieci sa ze mnie dumne:) Nie wszystko naraz da sie - jedna matka ma mlodosc, druga tzw pozycje społeczna i osiagniecia :)

Gość no no pewnie
zazdroszą 20 latKĄ - następna inteligentna :D

Gość czytam i czytam........
jeszcze się wtrącę.A ciebie ktoś kiedyś zapłodnił??Wątpię...

Gość statystyki mowia swoje
Apaaratura i badania przesiewowe pozwola je szybko wykryc natomiast nie cofna ich i co wtedy ?

Gość kinder junior
moim zdaniem wiek idealny - ja sama jestem bardzo mloda, mam 2 dzieci, wyksztalcenie, super prace, maz tez, ale... moim zdaniem to bym fuks, ze jakos zycie poskladalismy. Dzieci - wpadka (peirwsza corka, a druga juz chcielismy szybko, zeby starsza miala rodzenstwo) . oczywiscie kochane :) ale wpadka. Czasem zaluje, ze az tak szybko (bo juz na studiach) nie wyszalalam sie w ogole, bo od razu pracowalam na 3 etaty: dzieci i dom, studia, a takze praca na pelen etat. Teraz mam niecale 28 lat i jestem zmeczona... A jak slyszę, że koleżanki w moim wieku, które nawet nie myślą jeszcze o dzieciach jadą sobie kolejny rok na openera to chce mi się plakać :P I w tym roku pojadę z nimi, o! (z dziecmi babcia zostanie ;) ) Pociesza mnie jedynie fakt, ze przed 40stka moje dzieci beda juz odchowane i bede miala znow okazje zaszalec. tak wiec sa wady i zalety tak samo wczesnego jak i poxnego rodzicielstwa. ale powiem ci jedno - dzieci to na serio ogromne szczescie! Jezeli choc troche vhvesz - zrob to!

Gość niekoniecznie :)
nie wiem co to kumy :) niestety! kocham moje piękne miasto, jakbyś była na tyle inteligentna to byś wiedziała, że na wsi nie ma co robić :) dlatego mój mąż uciekł do miasta :)

Gość no no pewnie
nareszcie kobitka co nie ściemnia ;)

Gość Filipinka26
To, że tez byś chciała mieć znowu 20 pare lat! I piszesz tak z czystej zazdrości. Tobie młodośc przemineła, więc stad tyle złośliwości w Tobie ;p

Gość no no pewnie
skończ już :D Już wiemy jakie masz kompleksy ;)

nie sciemniam, niektorzy tak zyja i musisz sie z tym pogodzić, jak dla Ciebie to nierealne to rusz doopsko do pracy moze coś osiągniesz :)

Gość no no pewnie
:D

i nie martw sie tez mialam okres kiedy mnie życie nie oszczedziało, takze to co mam jest cieżko wypracowane :) dobranoc, lece do lozka jestem mloda wiec korzystam z uroków życia. Autorko nie czekaj dlużej :) bo potem bedzie Ci brakowało cierpliwosci tak jak mojej mamie z moim bratem, tyle, ze ona miala mnie do pomocy..

Gość dokładnie rodź
kiedy poczujesz taką potrzebę, olej gadanie sfrustrowanych bab, które są matkami z wpadki i pocieszają się kretynizmami w stylu - będę młoda na wywiadówce :D

Gość dokładnie rodź
zgadzam się z no no pewnie. Widać, że trafiła w czuły punkt u tych tak bardzo szczęśliwych, że aż muszą o tym przekonywać przez pół godziny :P

Gość Filipinka26
Ale Ty jesteś mało inteligentna! Ja kompleksów nie mam. Z resztą chciałabyś wygladać tak jak ja! Kończe, bo szkoda mi czasu na pisanie z taka prostaczka jak TY!!!

Gość kinder junior
ja nie pisalam, ze jestem tak bardzo szczesliwa. Dzieci to masakra, ale sa mile chwile. Serio. Ciężko jest, ale z czasem widać sens. No ale lata szaleństwa minęły bezpowrotnie ;)

ale ja nie mam dziecka :)

Gość jak chcesz to już czas
No i proszę, rozmowa ma oczywiście "klasyczny" przebieg. Nie mówiłam ? Sama widzisz autorko wątku, że nie ma co sie kierować opiniami obcych ludzi, a zwłaszcza na tym forum.

Gość dokładnie rodź
"chciałabyś wyglądać tak jak ja" - padłam :D

Gość ty filipinka
wrzuć fotę to ocenimy jaki masz ryj

Gość ty filipinka
a najlepiej wrzuć fotę swojej rozklapiochy

Gość ijabuba
JAK CZUJESZ, ZE TO JESZCZE NIE TO , TO SIE WSTRZYMAJ , MASZ CZAS :) Tylko w Polsce i wschodzie Europy 40-tka to starość i babcia w kapciach:) Pierwsza córke urodziłam w wieku 22 lat, syna w wieku 35 lat, a obecnie jestem w ciązy z drugim synem i mam 41 lat :) Na słynnych wywiadówkach otaczaja mnie kobiety w moim wieku i starsze i czasem młodsze :) Porównując moje maciezyństwa, to starsze było pełniejsze, byłam dojrzała i gotowa na nie :) a jeszcze jedno przede mną ! A więc autorko, nic na siłe!

Gość dokładnie rodź
jakiej rozklapiochy ? Przecież wszystkie mamuśki na tym forum po porodzie są ciaśniejsze niż przed :D Tak przynajmniej przekonują. Można im tak wierzyć jak w to, że są takie szczęśliwe i poustawiane ledwo po 20tce :D Mitomanki.

Gość dokładnie rodź
ijabuba < dobrze mówi, polać jej ;)

Gość loooonka
dokładnie rodź --> hehe, dobre!! ;-)))

Gość me pel gem szuum
matko ja mam 35 i nawet nie mysle o dziecku, ie chce mi sie lenia jestem i kocham zycie takie jakie mam, boje sie tylk z e mi sie zachce po 40 a moze byc zapozno,.

Gość moim zdaniem masz czas
teraz jesteś w idealnym wieku na dzieciaka, potem z każdym rokiem może być trudniej. Ale zgadzam się, masz jeszcze trochę czasu. Nawet jak urodzisz w 40 roku życia, to jak będziesz przechodzic na emeryturę, to dzieciak będzie miał jakieś 25 lat. Wnukow też możesz doczekać spokojnie. Luzik, nie panikuj i słuchaj siebie.