Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość psiaraAaaaaa

Pies i ja

Polecane posty

Gość psiaraAaaaaa

Cześć . Jestem mamą 14 miesięcznej dziewczynki i ja całe życie byłam wychowywana z psami . I teraz mi go brakuje jednak mój narzeczony nie chce brać do domu psa . jakich argumentów użyć aby zmienił zdanie ;) Proszę o odpowiedzi .

Gość psiaraAaaaaa
No bo on ma uprzedzenie.😭 W dzieciństwie pies naszczał mu do lakierków.:o

Gość psiaraAaaaaa
To jak jest ktoś kto podpowie ?

Gość psiaraAaaaaa
Jedna prośba - proszę się pode mnie nie podszywać ! Nie nie naszczał mu do lakierków ....

Gość psiaraAaaaaa
Naszczał, naszczał.:classic_cool: Mój narzeczony ( wtedy mały chłopiec ) poszedł tak na akademię szkolną i wszystkie dzieci dziwiły się, co tak wali.:o

Gość a jakich argumentów
użył narzeczony?

Gość psiaraAaaaaa
Ze pies to obowiązek... Tak jak bym tego nie wiedziała ... Siedzę teraz cały czas z dzieckiem wiec mogla bym się i psem opiekować ...

Gość toraaaaaaaaaaaa
pies śmierdzi, szczy i szczeka zarazi dziecko i zniesie kleszcze na nie

Pies to obowiązek bo trzeba go dobrze wychować jak sie ma malutkie dziecko trzeba na to klaść szczególny nacisk wiadomo więc z góry odradzam psy nieznanego nieudokumentowanego pochodzenia. To nie tylko radosne spacerki i zabawy pilką ale także pewne koszta utrzymania. Nie możesz zmusić narzeczonego aby się zgodzil a jak weźmiesz psa bez jego zgody a on ich nie darzy sympatią to nie zdziw się jak będzie tego psa źle traktowal (nie mówie tu o jakiejś krzywdzie wielkiej) chociaż być może jeśli jest milośnikiem psów to kiedy w domu się pojawi malutki psiak od razu się w nim zakocha :)

Gość psiaraAaaaaa
Ale to wspaniały przyjaciel człowieka :)

Gość psiaraAaaaaa
Mój narzeczony stwierdził ze jeśli przyprowadzę psa do domu bez jego zgody to go odda ... Więc wolę go jakoś namówić ;)

Gość psiaraAaaaaa
To jak macie jakieś pomysły?

Nie polecę Ci nic poza rozmową, przekonywaniem itd bo na sile psa nie bierz to bez sensu. To musi być wspólna decyzja i pies musi być czlonkiem Waszej rodziny a nie zabawką albo jakimś przeszkadzającym stworzeniem dla kogoś.

Gość psiaraAaaaaa
No okej rozmowa ale jakich argumentów użyć ?

Gość psiaraAaaaaa
Zwinąwszy wała z kołdry wykradam się w nocy z mieszkania i chyłkiem przemierzam w klapkach kolejne piętra klatki schodowej wykręcając po drodze wszystkie żarówki, po czym wychodzę na zewnątrz, w domofonie wkładam zapałkę pod przycisk od swojego mieszkania i zza śmietnika obserwuję rozwój sytuacji

No a co Ci przychodzi do glowy na myśl o psie? Przyjaciel? Obrońca? Towarzysz? Pies jest takim lekarstwem na smutki, towarzyszem zabaw, obrońcą posesji, wiernym opiekunem swojej rodziny. Mając jedno dzieci i psa, możecie nauczyć dziecko odpowiedzialności, tego, że trzeba się liczyć z tym, że czasami trzeba sobie odmówić przyjemności żeby np iść na dlugi spacer w deszczu mimo wszystko. Można nauczyć dziecko wrażliwości, żeby traktowalo czworonogi odpowiedzialnie i zdawalo sobie sprawę z tego, że czują itd Możesz powiedzieć, że po prostu chcialabyś np zacząć biegać, jazdę na rowerze itd a pies bylby świetnym kompanem no nie wiem Ty powinnaś wiedzieć co Ci na myśl przychodzi kiedy mowa o psiaku.

Gość psiaraAaaaaa
W każdą sobotą matka zabiera mnie do Biedronki i tam razem niczym wygłodniałe surykatki przemierzamy kolejne pólki w poszukiwaniu draży kokosowych, by móc je potem wsadzać sobie wzajemnie w nasze rozklapciałe bo rozepchane wielkim kutasem konserwatywnego ojca odbyty