Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tututu

przesadzam czy teściowa ma rację?

Polecane posty

Gość strasznie mi ciebie zal
nie,no naprawde o tesciowych to mozna by ksiazki pisac:):) a najlepiej horrory!!!!!!!:):):)

Gość taka jednamałpa wredna
tututu - współczuję. Ale wiedz że często tak jest. takie jest życie z teściami. upieraj się przy swoim zdaniu. nie krzycz , tylko konsekwentnie z uśmiechem odpowiadaj jej. to ją dobije. ja tak działałam przez ok. pół roku (bo przedtem ona dobrze zaznaczyła sowoją obecnosc w naszym życiu....) i dzisiaj mam wreszcie święty spokój. ale pierwsze 6 lat małżeństwa to był koszmar - mimo że nie mieszkamy ze sobą!!!!

Gość tututu
Nigdy nie zrozumiem jak może komuś udzielać rad osoba która pierwsze dziecko urodziła 45 lat temu a ostanie 34

Moja mała nie miała jeszcze dwóch miesięcy jak teściowa kazała mleko (a karmię mm) zasypywać kaszą manną, żeby lepiej spała. Przemilczałam temat;) Na szczęście mieszkamy 200 km od jednych i od drugich. Ale przy okazji odwiedzin i tak słyszę, że mała jest za cienko ubrana, że Jej zimno, że Ona leży itd;)

nie straszę Ciebie tymi 6 latami, tylko u mnie to tak trwalo bo nie miałam siły aby jej się przeciwstawić, byłam młodziutka jak wyszłam za mąż (21 lat) dzisiaj za to jest sielanka :) - żeby nie zapeszyć:), ale to już trwa też kilka lat :) pomalutku, będzie dobrze u Was, ale konsekwentna musisz być. znajdx jakies jej słabe punkty. a jak ci będzie docinać, to spokojnie z ironicznym uśmiechem jej odpowiadaj. zobaczysz - to ją zbije z tropu. i spasuje w końcu :) trzymaj się! Powodzenia!

zasada jedna - z uśmiechem - i ironią i przede wszystkim SPOKOJNIE!!! nie pokazuj zdenerwowania, a broń Boże nie krzycz - to dla niej tylko pożywka :)

Albo jak już byłam przy końcówce i ledwo chodziłam. Teściowa była pewna na 300%, że urodzę po terminie bo Ona trójkę Swoich rodziła po terminie i ciągle "i tak urodzisz po terminie, i tak urodzisz po terminie, i tak urodzisz po terminie". Termin miałam na 24.01 urodziłam 18.01. Ale byłam dumna z siebie:P

Gość strasznie mi ciebie zal
:):) kiedys widzialam jak moj tesc oblizal smoczek swojego wnuka.synka swojej corki...bleeeeeeeeeeee .prawie zwymiotowalam. a ona nic.zero reakcji

tututu pomyśl - co Ci może zrobić taki babsztyl - tak naprawdę nic. !!! A mężusia też trzeba krótko, ale delikatnie żeby myslał, że tak ma być, a nie, że co na nim wymuszasz., albo że krytykujesz postępowanie jego mamusi. wiedz że swoje osiągniesz!!! - może to wygląda teraz nierealnie, ale efekty zauważysz prędzej niż Ci się zdaje :)

az smutno mi sie czyta cos takiego :( mąż robi Ci wyrzuty? przecież to taki czas dla kobiety, kiedy w 100% potrzebuje wsparcia swojego mężczyzny... a o zwiazku z takim, który sie tak slucha mamusi nawet nie myśle nigdy....

dla informacji - mój mąż jest jedynakiem!!!!:), a teściowa tak wredną zołzą, że szkoda gadać i ma cholerny wpływ na synusia - tak jej się zdaje :) jedyna róznica że mieszkamy 2 ulice dalej.

Albo złote rady typu: Nasmaruj smoczek cukrem wtedy będzie ciągło. Tylko pytanie po co? Moja używa smoczka tylko do zaśnięcia, ewentualnie w nocy jak się przebudzi to Jej daje, ale żeby miała dudlać jak nie śpi to nigdy w życiu i jestem z tego zadowolona;)

smrodek - to się tak naprawdę ujawnia dopiero po ślubie :)

endessly - tym cukrem to dziecko może się zakrztusić - takie rady to od razu "do kosza"

swego czasu jak urodziłam młodego to moja .....dzwoniła aby dowiedzieć się o konsystencję mleka z piersi !!!! ciekawe po co jej to bylo, bo sama nigdy nie karmiła!podobno dziecko się nie najadalo jej zdaniem. i co byście w takiej sytuacji zrobiły???? szlak mnie normalnie trafiał....., ale bylo minęło. mały włos a rozeszlibyśmy się z meżem. dobrze że posłuchałam starszej o 10 lat koleżanki co do metody na teściową:)

Najgorzej właśnie, że mąż za Tobą nie stoi. I dlatego Ona czuje się tak pewnie. My naszej zmieniliśmy mleko i na początku robiła zielone kupki.Ja wtedy mieszkałam u swoich rodziców a mąż pracował za granicą. Teściowa dużo nie myśląc adzwoniła za granicę do mojego męża powiedzieć, że dziecko robi zielone kupki i ja na pewno daje mu zimne mleko. Mąż przyjechał i od razu mi powtórzył. Przy najbliższej okazji powiedziałam Jej, ze dziecku mleka zimnego nie daje, że ma nie wydzwaniać i nie mieszać. Wszystko to przy moim mężu. Kiedy teściowa zobaczyła, że nie stanął za Nią to do dziś jest babcia do rany przyłóż i zero dobrych rad.

Gość tututu
Teściowa nie jest głupia... nawet nie próbuje nic mówić jak mąż jest w pobliżu a potem jak przedstawiam mu swoją wersję to i tak ja wychodzę na tą złą

ja tam to kilka razy zauwazylam ;P 1. jak mi facet mowi, ze powinnam sie malowac jak jego mama, albo ze mama ma piekne paznokcie to cos nie halo ;p 2. jak moje zdanie neguje juz podczas zwiazku a mamusi nie - jakbym byla w ciazy itp tez na bank by jej sluchal i mnie krytykowal ;) to sie da wyczuc, tylko trzeba chciec, a jak jestesmy zakochane to wolimy wad nie widziec ;p

ogolnie po relacjach w domu, z mama i po ich traktowaniu mozna wyczuc ze kiedys jakas kobiete beda traktowac powazniej niz mame - tak jak powinno być, że żona to najwazniejsza kobieta