Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mamaaamamamamama

waga w ciąży

Polecane posty

hej mamy i przyszłe mamy ;) czy znajdą się tu chętne do podzielenia się informacjami na temat przyrostu wagi w ciąży? gdzie nie wejdę na forum to czytam, że dziewczyny przytyły po 3-5 kg przez całą ciążę... ja jestem na finishu 6 miesiąca i już mam na plusie 7 kg ;/ czy możecie się "pochwalić" ile Wy w ciąży przytyłyście i jak Wam się to przybieranie na wadze rozkładało w czasie? z góry dzięki :* pzdr

Gość 7 kg to dużo???
tak się zastanawiam

Gość ale ty chcesz się tylko
ja przytyłam w sumie 20 kg przy wyjściowej 45 - czyli o połowę mi przybyło. Nie pamiętam jak to się rozkładało, ale zaczęło gwałtownie przyrastać około 5 miesiąca. Po ciąży w jakieś 3 miesiące znów 45. I tak prawdę mówiąc nie wiem jak to się stało ale nie mam ani pół rozstępu:) Więc się nie martw tymi swoimi 7 kg:) A te co piszą o 3-5 kg, to między bajki włóż. Internet tak jak papier - przyjmie wszystko..

dzięki:* ja swoją wyjściową wagę miałam zaa dużą, dlatego nie chciałabym przytyć więcej niż to konieczne. wydawało mi się, że nie ma najgorzej z tymi moimi kilogramami w ciąży, zwłaszcza, że jem bardzo zdrowo, 0 słodyczy, pije tylko wodę itp, ale jak wyczytałam, że wszystkie tyły po kilka kg przez całą ciążę to się podłamałam...

od razu odpowiem wszystkim tym, którym przejdzie to przez myśl - ODCHUDZAĆ W CIĄŻY SIĘ NIE ZAMIERZAM! -OGRANICZAĆ JEDZENIA TEŻ NIE!

"ale ty chcesz się tylko" a powiedz karmisz piersią? tzn karmiłaś że w 3 miesiące waga tak super Ci spadła ( swoją drogą GRATULUJĘ) moja siostra twierdzi, że karmiąc piersią przytyła, wszędzie czytam, że mamy karmiące chudły... czy to możliwe, że przy karmieniu piersią kobieta przytyje? moja siostra karmiła małego przez rok i 10 kg w tym czasie jej przybyło... twierdzi, że musiała więcej jeść bo mały się nie najadał pokarmem jak jadła normalnie... czy to możliwe?

Gość apaulina
przyszła mamaaa ja tez jestem za gruba mam duża nadwage narazie ograniczam sei ze słodyczami jestem w 3 miesiacu nie przytyłam tez oczywisice boje sie przytyc ale co zrobic jak kg przybędą nie poradze nic na to bede sie odchudzac jak urodzę

Gość apaulina
a mam znajomą teraz moze ze 40 kg wazy ale mwóiła ze przy ciażach tyła po 30 kg

Gość megi 123456789
ja przytyłam ok. 12 kg

apaulina ja do 4-5 mc nie miałam nic na plusie w połowie jakoś "wskoczyły" mi 2 kg, później kolejne 2 a w ostatnim miesiącu aż 3 ;/ słodyczy nie jadam w ogóle bo nie lubię, jem warzywa, nabiał, staram się jeść mięsko, musli i czasem jakiegoś tosta... ogólnie to nie mam apetytu za bardzo... od wielu rzeczy mnie odrzuciło w ciąży...

Gość niektóre ściemniają ze przytył
tylko 3-5 kg, ale niektóre piszą szczerze. każdy organizm jest inny, każda kobieta ma inne predyspozycje do tycia, więc nie ma co się dziwić ze tak piszą. ja ma początku ważyłam o 15 kg za dużo. ale mdłosci ładnie to zweryfikowały i do 4 mies nie tyłam a wręcz chudłam. pytałam lekarza czy to nie jest niepokojące, powiedział ze wyniki mam super, usg nie pokazyje nieprawidłowosci wiec jest ok. przez te 4 niesiące straciłam 9 kg, a do końca ciąży odrobiłam 8, wiec byłam kilogram na minusie;)

megi jak u Ciebie te kg przybywały? boję się że teraz w ostatnim trymestrze potroję ciążowe kg ;/ chciałabym zatrzymać się na 14 kg choć i to przy mojej nadwadze to zbyt dużo

upppppppppppppppp

Gość megi 123456789
u mnie to wyglądało tak: przez pierwsze 3 miesiące nie tyłam, wręcz trochę schudłam bo męczyły mnie mdłości i jadłam sporo mniej niż przed ciążą. Jak mdłości ustąpiły to już jadłam wszystko, nawet późnym wieczorem, a pod koniec ciąży to i w nocy coś zajadałam jak nie mogłam spać :) Ja jadłam naprawdę wszystko, słodyczy też sporo. I przez to ile i co jadłam sama byłam zdziwiona że przez całą ciążę przybyło te 12kg a nie np. 20 ;) Ale nie martw się, poród to taki wysiłek że szok (przynajmniej dla mnie), potem dieta bo się karmi (no chyba że się nie karmi), 'obsługa' dziecka - to wszystko wpływa na powrót figury. Nie zadręczaj się tym bo nie ma sensu.

u mnie na początku waga stała, ale nie spadło ani grama... boję się tylko tego, że teraz nagle w te 3 miesiące dobiję do 20 kg ;/ mam chory kręgosłup i z tego względu nie jest to dopuszczalne... a słyszałaś o tym, aby przez karmienie tyć?

Gość mamanieboisie
ja jestem w 9 miesiacu (poczatek) przytylam okolo 5 kg na poczatku schudlam 3kg. ja sie zastanawiam kiedy pojawiaja sie rozstepy na koncu? a karmiac pierscia chudnie siew bo spala sie ololo 200-500 kalorii dziennie

Ale macie dylematy... Waga płodu przed samym urodzeniem to 3-4 kilo, wody płodowe i łożysko ok drugie tyle. Daje to jakieś 6-8 kilo. Jeśli przytyłaś w ciąży 3 kilo to faktycznie schudłaś. Powinnaś przytyć tak do 10 kilo (większe cycki jeszcze ;p)

Gość nie ma żadnej reguły co do
tycia w ciąży ja przez całą ciąże przytyłam 9kg i po porodzie został mi 1 jeszcze do zrzucenia, którego pozbyć się nie umię mimo, że karmię piersią, a moja kuzynka w ciąży przytyła ponad 20 kg , przekroczyła 100kg i w dzień po porodzie miała na wadze o 4 kg mniej niz przed ciążą i dalej chudnie chodz nie karmi

Gość Truskawkowe Ciastko @
Ja przytyłam w ciąży 10 kg. Na początku ważyłam 45kg, w 9 m-cu 55kg. Po urodzeniu dziecka wazyłam 50kg. Teraz synek ma 2 lata i ja ważę 48kg.

Gość Truskawkowe Ciastko @
Dodam,ze syna karmiłam piersia tylko 2 tygodnie.

ja przytylam w ciazy 32 kg! córka ma 2 lata , ja teraz waze 1 kg mniej niz przed ciaza. niestety u mnie to byl szal na slodycze w ciazy a po za tym przed samym zajsciem w ciaze (wpadka)intensywnie sie odchudzalam i schudlam 10 kg. w ciaze zaszlam , zaczelam jesc i efekt jojo w ciazy doszedl jeszcze