Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wąsata babka

wąsiki u kobiety- jak zlikwilodac, żeby nie urosły jeszcze większe?

Polecane posty

Gość wąsata babka

Jak w temacie, mam taki śmieszny problem, może w obliczu jakichś innych- przykładowo nowotworów- jest komiczny, ale denerwuje mnie ten zarost i oszpeca , że szok. Bardzo proszę o porady. ;) I mam pytanko, czy po rozjaśnieniu woda utlenioną nie zrobią się po pewnym czasie znowu czarne i to ze zdwojona siłą?

najlepiej jest rozjaśnić wodą po wszystkim odrastają po wosku też;) nie żebym wyrywała ale słyszałam różne opinie;)

Gość wąsata babka
No właśnie gdyby była jakaś tańsza metoda niż laser bez odrastania to bym się nie zastanawiała:D. A może ktoś wie, czy po rozjaśnianiu nie robią się jeszcze większe/ ciemniejsze? To mnie najbardziej nurtuje. ;) Dzięki za wszystkie porady i opinie.:P

nie ryzykowałabym z wodą utlenioną, mogą Ci się porobić białe plamy na skórze. Ja już od prawie 3 lat wyrywam woskiem. Pierwsze dwa razy u kosmetyczki - koszt 7 zł, zabieg stosunkowo bezbolesny. Tzn boli, ale tylko sekundę. Teraz kupuję plastry z woskiem joanny do twarzy, koszt ok 7 zł, a jest tam chyba 10 pasków, więc wystarcza mi na dłuuugo. Nie wyrastają większe. Co do trwałości zabiegu - różnie. Czasem odrastają po ok 3 tygodniach, czasem mam spokój ponad miesiąc. Nie wiem od czego to zależy.

Gość oj taaaaaaaaaa
a robie to woskiem, sama w domu i inie jakims specjalnym tylko takim veet do nóg :0 odcinam kawałeczek przyklejam i zrywam. robie tak od pol roku i nie zauwazylam zeby odrastaly grubsze, a te pojedyncze potem wyrywam pęsetka

Gość wąsata babka
Hmmm wosk to kusząca perspektywa, a jak chodzi o te białe plamy na skórze to juz coś słyszałam w tym temacie. A czy po wosku włoski nie wrastaja i nie robia się tzw. " czarne kropeczki"? w sumie i tak cos muszę z tym zrobić, więc nawet kropeczki sa lepsze:D

Mi nie wrastają:) Jedyne co to czasem mam podrażnienia, ale to chwilowe. Dlatego najlepiej, byś zrobiła ten zabieg wieczorem a rano powinno być już ładnie :) Nie przeraź się, jeśli będziesz miała zaraz po wosku strasznie spuchnięta i czerwoną skórę. Mi przechodzi po 2-3 godzinach. Nie każdy to ma, ja mam po prostu wrażliwą skórę :)

Gość lisvel
też miałam podobny problem ale kupiłam plastry woskowe i wyrwałam, troche bolało ale za to miałam spokój przez miesiąc a jak odrosły to były tak słabe że były prawie niewidoczne, polecam plastry:)

Gość wąsata babka
Kurczę, wielkie dzięki dziewczyny, chyba się zdecyduje na te plastry z woskiem. Aaa nie wiecie może ile taki zabieg kosztuje u kosmetyczki? Ona by mi to zrobiła dokładnie.

Gość sfgnbdfgwda
lipa drogie panie, widac u kazdej ktora depiluje, skóra w tym miejscu jest jakas inna wizualnie.

Gość rejkheksdekskeskkes
Jeśli się robi nie u kosmetyczki, a w domu, najlepiej jest poprosić kogoś zaufanego, żeby nam to wyrwał. Ja raz robiłam to sama i spierdoliłam wszystko delikatnie mówiąc :( :(

Gość wąsata babka
A to czym się taka skóra różni, jeżeli można wiedzieć?

Gość wąsata babka
a możesz powiedziec coś więcej jak to można spieprzyć? Wolałabym uniknąć przestrzegając się jakichs rad:)

Gość wąsata babka
Ej dziewczyny, a waszym facetom to nie przeszkadza, że depilujecie wąsik? Bo chyba się umówię niedługo z takim jednym i nie wiem czy się nie obrzydzi, jak to rzeczywiście widac po skórze

Gość jak chcesz wyrywac
sama to pensetka mozesz, jesli woskiem to 1 wizyte proponuje u kosmetyczki, a kolejne sama juz mozesz.. wloskow po takim wyrywaniu zawsze mniej niz za 1 razem... i zobaczysz jak to robi, coprawda to zadna filozofia.. ale tak mi sie wydaje, ze bedzie dla ciebie najlepiej