Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kaarola88

BRAT ALKOHOLIK !!!!!

Polecane posty

Witam jestem zrozpaczona ... mam brata alkoholika ktory niszczy mnie psychicznie .... plakac i zyc mi sie nie chce.... nie zycze najgorszemu wrogowi tego co ja mam czyli zycie z alkoholikiem... boli mnie ze on ten debil nie zdaje sobie sprawy z tego co robi .... nienawidze go przez niego mam taka złosc w sobie szok ... zoladek mi nawet skacze jak o nim pisze .... i co ja przez niego sie nabawilam w wieku 23 lat :( ten pijak ma 39 lat a ja jestem jego nianka juz mam dosyc .. siostry sa zagranica mieszkaly i wiedzialy co sie dzieje tez mialy dosc ale maja swoje domy rodziny i zostalam tylko ja jedna :( one sobie zyja w spokoju a ja powoli koncze sie psychicznie ....moj tato nie zyje ... mama wyjezdza tez zagranice, wie co sie dzieje ale nie umie tego zatrzymac ... jej jest tez ciezko bo jest jego mama i moze nie umie wyrzucic go z domu ale ja mam zal do niej ze nic nie robi a ja musze cierpiec i na to wszystko patrzec bezradnie ..... nie ma jej tu i nie widzi tego wszystkiego ... ale jak zjedzie na dobre to wtedy jej wspolczuje sama bedzie sie z nim uzerac wiec tlumacze jej zeby cos z tym zrobila bo pozniej zostanie sama bo ja sie wyprowadze nie mam ochoty dluzej z nim mieszkac ...... przychodzi wszystko rozwala ... napisze bez ogródek .... obija sie o sciany bo ledwo chodzi taki jest naj*** jak idzie do wc to nie sika do muszli tylko na podloge bo nie jest w stanie ... plakac mi sie chceja musze to wszystsko znosic ..... sika w majtki na łozku wrak czlowieka smierdzi na caly dom poprostu szok ... jak je w kuchni to polowa produktow jest na ziemi ...... utrzymuje czystosc w domu ale ja juz nie wyrabiam jakbym to zostawila to ten dom by juz dawno zgnil ..... nie pracuje nigdzie ja nie wiem z czego on pije ... sama sie utrzymuje kupuje jedzenie a mama oplaca rachunki a ten burak wymaga wszystkiego od wszystkich ... czuje sie tak staro tak zmeczona zyc mi sie nie chce dlatego prosze was o pomoc co mam robic .... to jest kropla w morzu co napisałam o nim ... nie wstydze sie ludzi ze mam takiego brata sam sobie robi wstyd jak spi w klatce ... albo pod lawka ... dno dno i jeszcze raz dno nie widze juz dla niego przyszlosci nie mam sily juz mu pomagac bede okropna ale mam juz go gdzies ma tyle lat ze to nie jest moj obowiazek zeby mu pomagac ... sama sie oszukuje .... eh ..... nie zarabiam duzo to moja pierwsza praca i nie moge sobie odlozyc nic przez niego bo musze kupowac mu jedzenie .... serce mi peka jak nie zje .... czasami jak sie kloce z nim nie pozwalam mu otwierac lodowki bo nic nie kupuej nic nie jest jego ... a czasami jak przychbodzi to sama mu odgrzewam zupe itd .... wiec nie wiem co mam robic ... dzis mam w planach ze go nie wpuszcze do domu ...... i co bedzie spal na klatce moze sie opamieta ? nie wiem co mam robic juz ..... ostatnio sie z nim poklocilam powiedzialam ze go nie wpuszcze do domu ale za kazdym razem i tak otwieram mu drzwi :( ...... zadzwonil na straz i powiedzial ze bedzie skakal z mostu ... jaka mialam akcje w nocy nie moglam spac...policja u mnie byla w nocy szukali go boziu rozumiecie ? poprzestawialo mu sie w glowie ja bylam wtedy ledwo zywa tyle nerwow co zjadlam i strachu mialam .... chcial mi zrobic tym nauczke ? brac na litosc ... a pozniej przyszedl do domu jakby nic sie nie stalo i smial sie ze mi zart zrobil ... ale policja dala mu pozadny mandat za takie zart ..... ! bardzo dobrze ! prosze o rady co mam robic .... czasami mam ochote go udusic .... raz sie martwie raz jestem dla niego okropna ale co on wyprawia !!!!!!! to jest szok

Gość aaa8
przykro mi :( wiem co czujesz.. wychowywanie i matkowanie starszemu bratu..też mialam taką sytuacje może nie identyczną bo moja mama była na miejscu ale jak wracał to zawsze ja musiałam go niańczyć! Niestety nic nie trafia do tego człowieka nadal, ja tymczasowo nie mieszkam w domu, ale to co zostało z mojej psychiki i nerwów to strzępy..Miałam depresje, dostałam tabletki uspakajające a teraz jakoś ciągne.. byle do przodu, nikomu nie życze takiego brata. Wiem że teraz istnieje coś takiego jak przymusowe leczenie na podstawie przekazania sprawy do sądu przez policje ( dokładnie musiałabyś poszukać na necie). Wcześniej mógł sie wypisać z odwyku nawet na drugi dzień a teraz siedzi tam dopóki nie minie termin, wiec może warto spróbować?Wiem że będzie cięzko bo to Twój brat ale teraz oże czas pomyśleć o sobie..już dośc zepsuł Ci życia i zdrowia. Zastanów sie i powodzenia

Gość Adam@$%^
Problem jest mi znany ,też mam brata ciężko cokolwiek z nim zrobić. Polecam poczytać na internecie nad panowaniem nad emocjami A co do pijaka to dopóki wszystkiego nie straci to się nie dowie co miał niestety z alkoholikami z stażem opamiętanie przychodzi tylko wtedy gdy wszystko się odbierze ! Znam przypadek menela rodzina się odwróciła nawet jego dzieci teraz pracuje i jeździ samochodem i koniec koszmaru terapia szokowa działa . Życzę zdecydowania i pamiętaj nie daj sobie wejść na głowę

Gość gość
Moze odnowimy temat?kto ze mną?

Gość gość
Witam. Ja rowniez mam podobny problem. Mieszkam z mama, mezem i dzieckiem. Na razie nie mozemy sie wyprowadzic bo jestesmy w trakcie budowy domu. Moj ojciec tez byl alkoholikiem. Brat ma 25 lat, nie pracuje, wyłudza pieniadze i papierosy od mamy. Czasami jest spokojny, ale czesto przychodzi i robi awanture zeby dac mu pieniadze, wyzywa od najgorszych. wszystki ma podane, obiad, jedzenie, internet itp. Nie wiem co robic, mama tez widzi problem ale nic z tym nie robi. Jak chciałam kiedys zadzwonic na policje to mi nie kazała, ona nie umie zrobic nic przeciwko niemu, my z mezem mamy brata dosc i wstyd nam ze ktos taki to nasza rodzina...

Gość Jakie to żenujące
W tej sytuacji zbierasz dowody, robisz fotki, dzwonisz na policję.Następnie zakładasz sprawe sądowa o przymusowe leczenie.Gdy to nie pomoże, nie dajesz jeść, zostawiasz pustą lodówkę, Niech radzi sobie sam.Gdyby robił awantury, wzywasz znów policję.Potem nie wpuszczasz do domu, niech spi na ławce.Mooja sąsiadka tak zrobiła.Nie pozwalał sobie pomóc.Zapił się w parku, pod ławką

Gość Ranking Ośrodków Terapii
Również dla właścicieli ośrodków terapii proponujemy całkowicie bezpłatne dodanie Państwa ośrodka do naszej bazy. Nie wymaga to od Państwa żadnych czynności, ponieważ to nasz wykwalifikowany zespół pracowników zajmie się wszystkim od stworzenia unikatowego opisu Państwa ośrodka, poprzez zamieszczenie zdjęć prezentujących obiekt a kończąc na dodaniu pełnych danych teleadresowych. Dodamy raz jeszcze, dodanie ośrodka do naszego rankingu jest całkowicie bezpłatne i nie wiąże się z ponoszeniem żadnych kosztów. https://osrodkiterapii.pl/