Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dm,dnm,dfn

Mieszkanie w Londynie za 50k?

Polecane posty

Gość dm,dnm,dfn

Cześć, przeglądam oferty mieszkań na sprzedaż w Londynie. Wpisałam w wyszukiwarkę maksymalną kwotę 50 000 tyś funtów, coś tam wyskoczyło (całkiem ładne, małe mieszkanka) jednak wydaje mi się, że są to obiekty na aukcje itd. Znajomy anglik powiedział mi, że to możliwe nabyć mieszkanie za 50k. Stąd moje pytanie: gdzie szukać, aby znaleźć coś w miarę rozsądnego (żeby nie była to rudera...) w takiej cenie? Czy to w ogóle możliwe?

najtaniej bedzie we wschodnim londynie,a juz drozej w polnocnym londynie, najdrozej w chelsea. Zalezy co cie interesuje tak naprawde. Na pweno wiesz,ze londyn to najdrozsze miasto do zamieszkania. Wczoraj byl taki program na bbc3 i chlopak chcial kupic 1bed za 40000 i znalazl w pozadnej okolicy,ale lower ground.. A musi byc centrum londynu? My mieszkamy w tzw strefie 6 i za 50000 moze kupic tutaj niezly dom.

Gość fdhgkjfdhgdfg
za 50000 to mozecie sobie ale garaz kupic z londynie buhahaha

Gość pytankooooo
za 50tys to chyba nic nie kupisz. ja mieszkam w malej miescinie i u nas flaty ale z ogrodkami kosztuja 180tys!2bedroom.

Gość dm,dnm,dfn
buysomethingtoeat.com, oczywiście nie centrum ;) Zależy mi, aby w takim mieszkaniu była ewentualnie sypialnia, salon, kuchnia i łazienka (studio o ile się nie mylę). Metraż nieistotny :) Mogłabym mieć dodatkowy budżet ok 70 000 funtów ale jednak chcę pozostawić sobie jakąś 'furtkę' do Polski, dlatego szukam czegoś taniego...

Gość dm,dnm,dfn
Możesz powiedzieć mi coś więcej o tej strefie 6?

Gość dm,dnm,dfn
Aha, i jeszcze jedno pytanie, chciałabym 'wziąć' ze sobą samochód. Będę musiała go zapewne przerejestrować, tak? Czy coś poza tym?

juz ci mowie, mieszkamy kolo kingston, w zachodniej czesci londynu i county juz sie nazywa surrey,ale np dojazd pociagiem+metrem do samego centrum zajmowal mi okolo 35min. od nas z okolicy wiekszos ludzi pracuje w centrum, bo wlanie taniej jest. kupisz wiecej za mniejsze pieniadze:)

Gość fdhgkjfdhgdfg
a nie lepiej dolozyc i kupic cos wmiescu w miare wygladajacym i bezpiecznym. bo ilford to dziura gdzie lepiej nie chodzic po 20stej samej. zreszta sprawdz na street view ladny smietnik tam jest.

Gość Może za 500k
Za 50 nie kupisz - nie ma bata

Gość fdhgkjfdhgdfg
rightmove. polecam:))

ja tylko wskazalam,ze jest mozliwosc zakupienia czegos niedalego od londynu.. nie pisalam,ze jest super bezpeicznie itd caly czas bede polecac surrey, kocham te miejsce:)

Gość grajowowowow
to dwa bedroom to chyba jakis cyganski karawan, surrey to ladna okolica, ale tez drogawa, szczegolni ejak miasto polozone na trasie pociagow

Gość Ioioioiioiioiiii
Trzymaj się za kieszeń, czyli z jakimi opłatami musisz się liczyć kupując mieszkanie Podane ceny są orientacyjne i dotyczą zakupu na kredyt mieszkania o wartości ok. 210000: 1. Przygotowanie dokumentów (Engrossment Fee) 100 2. Sprawozdanie (Charges per Annexed Account) 1100 3. Rejestracja w rejestrze nieruchomości (Land Registry Fee) 220 4. Powiadomienie o przyznaniu kredytu (Notice of Mortgage) 35 5. Opłata za zakup nieruchomości (Stamp Duty Land Tax Fee) 100 6. Opłata stemplowa (Stamp Duty) 2100 7. Opłata za przygotowanie umowy (Stamp Duty on New Deed) 100 8. Opłata za usługę (Service Charge) 200 9. Sprawdzenie stanu technicznego nieruchomości (Search Package) 300 10. Ubezpieczenie budynku (Buildings Insurance Apportionment) 410 Razem: 4665 Opłaty, które można doliczyć do kredytu (czyli spłacać je razem z miesięcznymi ratami): 1. Opłata za sfinalizowanie umowy (Completion Fee) 350 2. Opłata za przyznanie kredytu (Higher Lending Charge) 3760 3. Opłata za rezygnację z ubezpieczenia kredytu u kredytodawcy 25 Razem: 4360 Z powyższych obliczeń wynika, że aby kupić mieszkanie warte 210000 trzeba dysponować kwotą 10500 na depozyt i 9025 na pozostałe opłaty, co razem daje kwotę 19525. Biorąc pod uwagę, że część z dodatkowych opłat można włączyć do kredytu (jeśli zdolność kredytowa na to pozwala), kwota ta zmniejsza się do 15165 i tego już w żaden sposób nie da się uniknąć. Dodatkowo do kosztów miesięcznych, oprócz rat kredytu, należy dodać koszt ubezpieczenia na życie, ubezpieczenia mieszkania i ubezpieczenia kredytu.

Gość ano ciekawe ciekawe
za 50 tys?? w Londynie?? to chyba jakas dziure w ziemi

Gość euyrturewret
ano ciekawe ciekawe - nie wiesz to się nie wypowiadaj :)

Za taka kwote w dodatku w londynie , to raczej nic w normalnych warunkach nie znajdziesz. Ale kazdy ma inne kryteria zyciowe.

Gość ano ciekawe ciekawe
no wlasnie wiem i dlatego sie wypowiadam

Gość Ja tez wiem i się wypowiem
Bzdura . Za 50k w Londynie mieszkania NIE KUPISZ!!

Gość milosc hiszpanska
Ioioioiioiioiiii skad ty taka kolosalna kwote zwiazana z kosztami wzielas? My kupilismy dom za 200 tys i wszystkie oplaty wyszly nas ok 3000 funtow!! I nic nie zostalo wliczone w kredyt. Kupowalismy rok temu.

My 6 lat temu kupowalismy dom w Surrey i za oplaty zaplacilismy jakies 2500 , rok temu sprzedawalismy i kupowalismy drugi dom wiec to jest drozsze i wyszlo jakies 7000 no ale agencji trzeba bylo zaplacic ponad 3500 za sprzedanie domu . Za 50 tys jednak mozna w Londynie kupic flat , popatrzcie tutaj http://www.rightmove.co.uk/