Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Różyczka czerwona

D u k a n - dla tych które nie mają swojego miejsca na forum.

Polecane posty

a ja wlasnie siedze w pociagu i wracam na weekend do domu, czuje ze tyle pokus bedzie tam na mnie czekac...:P ale po drodze wstapie po skladniki i upieke chlebek Dukana, tak zeby starczylo mi do niedzieli:P mam nadzieję ze nie padne ofiara pokusy :)

Gość a ja czytam was i
Ale ja zaczęłam I fazę więc ten tort zawalił wszystko. Ja ma teraz ok 87 kg przy 173 cm . Wiem , strasznie . Ale ważyłam juz 96!!!! I tak od marca powoli się odchudzam . Wiem że z dużej wagi szybciej się traci więc jakbym się zaparła to pewnie udałoby mi się . Ale mam za mało silnej woli. Ja juz nie wiem , co mam robić. A poza tym to chyba byłaś też w wątku Bąbelka , który chyba wymarł ( wątek - nie Bąbelek ;-) )

niedotykalna to powodzenia ale pomyśl sobie że po powrocie do domu fajnie będzie zobaczyć spadek na wadze :) a ja szczerze mówiąc do dziś nie wiem jaki to przepis na chleb. Wszędzie inny a ja wolę mniej skomplikowany... Ty jaki masz? O bułkach słyszałas?

Gość black &red pepper
Czesc :) postanowilam sie przylaczyc do Was. Jestem dzis pierwszy dzien na Dukanie i mam mnostwo zapalu aby zrzucic wage :-). Obecnie waze 65 kg przy wzroscie 164 cm :-/....poprostu porazka. Chcialabym zrzucic okolo 10 kg....moje marzenie. Mam nadzieje ze bedziemy sie tu nadal wspierac i dzielic przepisami.

mój przepis na chlebek to: - 4 szkl. otrębów owsianych - 2 szkl. pszennych - 8 jajek - 1/2 l maślanki niskotłuszczowej - 2 opakowania seków wiejskich po 250g - 1 lyzka soli - 1 lyzka proszku do pieczenia o bułkach nie słyszałam, ale przypuszczam, że byłyby smakowite :)

black &red pepper - na razie wszystkie sie tu wspieramy i mam nadzieje ze tak zostanie i ze w ogole topik przetrwa ;)

a ja mam dla Was radę ... za bardzo nie słuchajcie wujaszka dukana i nie jedzcie tyle na ile on pozwala , rozepchacie sobie żołądek tak jak ja i po zakończeniu 3 fazy to będzie masakra zorganizujcie sobie 5 posiłkow i trzymajcie się tego , później będzie łatwiej przejść na 4 fazę mam 3 kg do przodu ale może i to wszystko też przez rzucenie fajek mimo wszystko trzymam kciuki , jedzcie więcej mięcha i ryb niż nabialu w dni z warzywami jedzcie ich dużo i dduuużooo chlejcie wody !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pozdrowionka

Gość lovelymybody..
ktoś pisał o tym, jak to mało czasu na ćwiczenia i basen... no proszę Cię.. pewnie znajdujesz czas na net, albo film który widziałaś już wcześniej... takich rzeczy "czaso-pochłaniaczy" jest mnóstwo.. wystarczy się tylko zorganizować dobrze.. wierz mi, ze też mam mnóstwo zajęć, bo studiuję na 2 kierunkach, mam niepłatne praktyki na których muszę robić za robola, mam córkę, której muszę poswięcić czas, no i dom na swojej głowie, codziennie obiadki itp.. jakoś to organizuję sobie.. odpuszczam sobie głupi serial i w tym czasie mogę pobiegac, zamiast jechać gdzieś autem można rowerem.. Wierzci mi, nie piszę tego ze złośliwosci, czy żeby podkopać Waszą motywację do schudnięcia - ale naprawdę można to zrobić inaczej, trzeba tylko trochę silnej woli i samozaparcia. Nikomu nie życzę tego, co musiałam przejść po skończeniu diety.. moja koleżanka ginekologicznie też nie mogła się pozbierać - 4 miesiące brak okresu.. ja po 4 miesiącach od ducana poroniłam.. Bierzcie pod uwagę nie tylko rezultaty, ale też konsekwencje.. Jest mnóstwo osób które przypłaciły zdrowiem przez tą dietę.

Hej Wam:) dziś skromne śniadanie więc lepiej nie pisze. Muszę iść na zakupy :P niedotykalna świetny przepis! Napewno spróbuje , podoba mi się ten kefir w środku:) a można w mikrofali go zrobić czy w piekarniku? No i jak tam diety się trzymasz:)

Gość Ilona989
Hej.Przylaczam sie do was,dzis moj pierwszy dzien,przytylam po ciazy strasznieeeeee waze 88 kg przy wadze 165 !MASAKRA.ale od dzis biore sie za siebie.Sluchajcie to chlebek Duka mozna jesc w pierwszej fazie?Nie mam pomyslu na obiad moze ktos cos podpowie?POZDRAWIAM WSZYSTKIE NA DIECIE

Gość magiadance
Witajcie dziewczyny :) nie było mnie 2 dni a tu tyle nowych koleżanek,miałam co poczytać :) mam 9 dzień 1 fazy,założyłam te 10 bo mam duuuużo do zrzucenia,nie ważyłam się jeszcze,mąż wczoraj zauważył że schudłam,spytał jak moja dieta i czy będę znów jadła majonez po :) ,spytałam o co mu chodzi czy w ten sposób chciał powiedzieć że widzi jakąś zmianę , uśmiechnął się i stwierdził że tak :) , no jak on widzi to ja dziś oczywiście po takim motywatorze w sensie że widać od razu w lustrze od dziś widzę że faktiko leci waga !!! , szok jak topik czy otaczający ludzie potrafią dodać skrzydeł ;)

Gość magiadance
Witaj ilona989 zapraszamy :) ,może jakaś ryba czy filet z kurczaka z piekarnika na ten obiadek?

Gość Ilona989
jA DOPIERO PIERWSZY DZIEN;CHCIALABYM MIEC JUZ TE 9 DNI ZA SOBA

Gość magiadance
dasz rade,zobaczysz ,też tak myślałam w 1 dzień,mam 160 cm i startowałam z 80 kg,czyli jakoś podobnie do Ciebie,nie wiem czy czytałaś cały topik, ale chwaliłam się 7-go dnia że zapięłam spodnie w które dobre pół roku się nie zapinałam :)

Magia witaj kochana! Super jak już 9 dzień, wielki podziw ja wytrzymałam 5. W sumie teraz niewiem jak jem:D Niby mam dzień p a podjem pomidora no ale postanowiłam bardzo rygorystycznie nie przestrzegać bo ja to bym zwariowała... Ale nie brać przykładu ze mnie:D Ilona witaj:) ja jadłam głównie kurczaka gotowanego np dwie nóżki i zajadałam to twarogiem z ziołami. Ale tak jak mówi Magia spokojnie możesz coś w piekarniku.

Gość magiadance
Różyczka jesteś !!! WITAJ ciesze się bo to Ty mi dałaś najwięcej otuchy za początku za co wieeeelkie dzięki !!!!

Gość magiadance
tak tak do 5 dnia może się wlekło ale teraz się przyzwyczaiłam chyba choć wczoraj myślałam o kanapce...ale tylko chwile :) Różyczka a podpowiedz mi jakiś mały przykładzik na 1 dzień z warzywami,żebym nie zawaliła czegoś tych warzyw do każdego posiłku ? i dużo czy mało? no i jakie najlepiej ?

Gość magiadance
hehe dlatego ja właśnie omijam lustro i wagę ,bo jak wcześniej przy innych dietach było to ważyłam sie czasem dziennie i się demotywowałam,tym razem postanowiłam inaczej i mam większą frajdę

Magia ja np. Zrobiłam sobie sałatkę na śniadanie i kolację- sałata pomidor ogórek rzodkiew i doprawiłam. A na obiad np jakieś miesko z 1 fazy. Ja mam książkę z przepisami tylko bo innej nie znalazłam :/ ale z warzywami można kombinować. Robiłam kanapki z sałaty- liść na to twarożek szynka pomidor i ogórek. Powiem ci że pycha:D Możesz pokombinować ze szparagami, szpinakiem.

Gość magiadance
Dziękuję za wskazówki,to znaczy że śniadanie i kolacje np. same warzywa beż mięsa tak? a jak mam zaczernić ten nik ;(

Hej to znowu ja :) Tak siedzę w pracy i myślę co by tu wam napisać. Więc z moich spostrzeżeń, to na pewno nie polecam wierzyć i stosować wszystko co mówi Dukan, bo to się może na zdrowiu odbić. Moim skromnym zdaniem lepiej nie używać wszelakich słodzików i podobnych wynalazków bo to samo niezdrowie jest. Ja zamiast tego jak mnie naprawdę ciągnęło na słodkie to jadłam kostkę bądź dwie czekolad, bądź twarożek z łyżką miodu, naturalne zdrowe, smaczne i jakoś na stan kilogramów nie wpłynęło :) Co do tego ważenia, to ja na początku ważyłam się raz na tydzień, ale waga uzależnia i teraz oprócz tego raz na tydzień rano ważę się też po pracy i to właściwie codziennie, no i czasem przed pracą ale to bardzo rzadko ;) zauważyłam że rano potrafię ważyć więcej niż po pracy i to jest dla mnie bardzo zastawiające. Może mam wagę popsutą. Jak coś mi przyjdzie do głowy to wam jeszcze napiszę. A tak jeszcze wam dopiszę że lepiej chudnąć wolniej, bo potem kilogramy nie będą wracały, ale to pewnie wiecie ;)