Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Różyczka czerwona

D u k a n - dla tych które nie mają swojego miejsca na forum.

Polecane posty

Gość si si
Czesc dziewczyny. Mam pytanie odnosnie Dukana-planuje zaczac ale nie wiem czy juz teraz czy troche poczekac.Moze mi pomozecie... Mianowicie mam pytanie takie: Czy mozna byc na dukanie(wypadalaby 2 faza) i jednoczesnie poscic w Ramadanie? Oznacza to nie jedzenie i nie picie caly dzien, dopiero po zmroku. Orientujecie sie moze? Dzieki z gory za odpowiedz

nie daje rady tego dukana,odrzuca mnie od tego - dziewczyny,a cz mozna miec uderzeniowke i jesc tylko jeden twarog i wode??

Madziulka w ten sposób wyniszczysz organizm tak mi się wydaje. Ugotuj kurczaka na obiad a śniadanie jaja kolacja i przekąska twarog. Nie jest źle..

jaja - nie nawidze jaj wlasnie.Jogurtow tez.Miesa nie lubie za bardzo zresztą Twarogu tez wiec jakbym jadla 100 g chudego zalozmy o 12 i 100 g twarogu o 18 zalozmy,a do tego woda i herbata i tak 10 dni ?

tylko to bialko mi wciagnie tu i owdzie,a warzywa rozpychają zołądek bo je sie tego wiecej.Więc nie wiem,bo w koncu to tylko 10 dni,a po dziesięciu będe dodawala warzywa przez kolejne 10 dni.Myslisz,ze takie cos mi pomoze zrzucic kg?

Magia mam nadzieję że niebawem tu zajrzysz przy porannej szklance wody:D I napiszesz co i jak :) u mnie wczoraj klapa ale waga dziś spadła :D zobaczymy. Dziś jadę na samym kurczaku gotowanym. Niedotykalna ty też napisz jak u ciebie:)

ja tez sie wczoraj przejadlam,bo mam okres,ale dzisiaj koniec z tym i duuuzo pije wody z cytryną - juz trzy szklanki za mną.

ja nto bym schudla nawet 15 kg a najlepiej jakbym wazyla 50 kg,mam 170 i waze 68.Ale mam okres i czujje sie jak slonica.

Hej porannie:) Ja dziś zadowolona z siebie, rano waga pokazała 57 równo i jest super :) a co najważniejsze weszłam w najmniejsze spodnie jakie posiadam i to bez problemów. Mają rozmiar 36 a przed dietą stawały mi na początku uda i ani centymetr dalej nie chciały wleźć, takie malutkie się wydawały a teraz wchodzą na dupkę i się zapinają bez problemu ;) z tego wynika że moja dupka też już jest malutka :) Są trochę obcisłe, ale na chwile obecną to jedyne obcisłe spodnie jakie posiadam;) Miłego dnia wam życzę i trzymam kciuki, najgorsze są pierwsze dni a potem wchodzi dieta w krew i naprawdę jest łatwo tak że trzymajcie się a na pewno się opłaci ;)

nom tak myślę ze 3-4 kg jeszcze, a odchudzam się od stycznia ale z przerwami i nie rygorystycznie, także jestem zadowolona z efektów

a tak w ogóle to od początku maja już jestem na 3 etapie diety więc jem praktycznie wszystko tylko w czwartki jem samo białko i cały czas troszkę mnie ubywa. Troszkę biegam troszkę jeżdżę rowerem także jest super

myszka1125 to gratulacje, widać, że dieta daje efekty. ja niestety dzisiaj dałam się ponieść. rano od razu jak wstałam ok 9, zeszłam do kuchni na śniadanie i patrze a tam.... bombonierka - muszelki w pralinkowej czekoladzie... myslalam ze jezyk do tylka mi ucieknie i zjadłam, ale wyszukałam jedna najmniejsza muszelke,... mam straszne wyrzuty sumienia, czuje, że waga mi stanie :/ mam strasznie kiepska silna wole.. jak Wy to robicie że nie zdarza Wam się podjesc??? (wracam do nauki, bo sesja sie zbliża :| ) buziole ;*

Ale kto mówił że się nie zdarza? Jak najbardziej to co na wierzchu to kusi ;) najlepiej wszystko pochować i nie zaglądać do szafek;)

Niedotykalna ja mam kryzys że ho ho. 24 na dobę myślę jak to było ostatnimi czasy maczac princesse w kawie :( totalna masakra :( mam ochotę rzucić wszystko w cholerę:( dajcie mi kopa ! Czy kiedyś będziemy mogły wrócić do słodyczy? Po ciąży mam apetyt okropny :/

Czesc dziewczyny :) Chetie sie do Was dolacze, jesli pozwolicie oczywiscie ;) Jutro sie zwaze i podam wage, ale przypuszczam, ze jest okolo 80kg :( I to przy wadze 164cm :( Za miesiac slub siostry i kreacje przydaloby sie jakas kupic, a tymczasem nic na mnie nie pasuje :( Wiec pora sie za siebie wziasc i cos dla siebie zrobic ;)

Różyczka czerwona - może wypróbuj czekolade Dukana :) oczywiście nie smakuje tak jak prawdziwa nutella, ale również jest smaczna i pozwala zaspokoić brak słodyczy :)

przepis ogólnie jest bardzo prosty, ja składni odmierzam na "oko" ale znalazłam taki, na nutelle dukanowska: - 17 łyżek odtłuszczonego mleka w proszku (osobiście daje tylko 10) - 250g serka homogenizowanego bez cukru (daje na oko 3-4 łyżki konkretne) - 2 - 3 łyżeczki kakao niskotłuszczowego - słodzik wg uznania - 4- 5 łyżek mleka - aromat najlepiej orzechowy, chociaż równie smaczna jest z waniliowym bądź pomarańczowym\ wszystko mieszasz i odstawiasz do lodówki żeby zgęstniała :) albo od razu jeeeesz :)) enjoy :)

nie, jeśli użyjesz wszystkiego odtłuszczonego bądź niskotłuszczowego i oczywiście słodzika zamiast cukru

Witajcie dziewczyny ;) nie mam czasu zaglądać częściej do Was, przeczytałam wszystko co napisałyście gdy nie było mnie u Was,widzę że ciągle dołączają nowe koleżanki :) to fajnie oby topik trwał ,bo mam zamiar z Wami schudnąć moje drogie ! dziś się zważyłam - 3kg , rewelacji nie ma ale wiem że mam słabiutką przemianę i stąd efekty mimo że już 11 dni minęło,ale muszę się ogarnąć bo jeszcze się zdołuję tym wynikiem,choć z drugiej strony,zaczynam czuć się lepiej w ciuchach ,które nie są już tak opięte,myślę że za 2 kg jak już odłożę na półkę aktualne spodnie i zacznę chodzić w poprzednich to będę miała lepsze samopoczucie,zajrzę jak mi się humor poprawi bo nie chcę nikogo demotywować,trzymam kciuki i podziwiam Myszkę i Różyczkę bo u Was to rewelka jak dla mnie :) odezwę się za 2 kilo ;)

Czesc Wam, a ja mam za soba 3tyg diety i dopiero 3,3kg spadlo. Nie wiem dlaczego tak slabo ale sie nie poddam