Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze wkrotce warszawianka

jaka jest WARSZAWA?

Polecane posty

Myślę nad przeprowadzką do Warszawy. Miałabym tam lepsze możliwości jeśli chodzi o pracę zawodową. Obecnie mieszkam i pracuję w Poznaniu. Jak wygląda życie w Warszawie? Czy jest droższe? Łatwo jest się zaaklimatyzować? Jacy są Warszawiacy? :) poznaniaków lubię ;) pomimo, że są głośni i podobno skąpi ( z tym drugim nie do konca sie zgadzam: ) ) pzdr

Gość ttulej
warszawiacy to gbury i sa w hooy nie mili

Gość eeeeeeeeeeeeeeeee
rónie jest, jak wszędzie. są ok i tacy nie ok. Ja przeprowadziłęm się przeszło 3 lata temu i nie żałuje.

jeszcze jakies opinie? :)

"eeee" dzieki za opinie ehhh, troche mnie ta Warszawa "przeraza" ostatnio byłam i wydala mi sie taka duza :D albo to poznań jest po prostu mały... :)

Gość eeeeeeeeeeeeeeeee
komunikacja jak się nie popsuje jest świetna - tramwaje jak się nie popsują to mijają wszystkie korki. Ja jeźdżę już od dawna autem, ale nie zawsze tak było. Znalazłem pracę tuż przed kryzysem do dziś pracuje i jestem zadowolony. Spotkałem swoją przyszłą żonę i kupiliśmy mieszkanie. Nie narzekam, odnalazłem się tu, choć przyjechałem z miasta 120 tys. mieszkańców.

dla mnie to takie obce miasto tzn nikogo nie obchodzi kim Ty jesteś i co tu robisz. Poza tym raczej przyjemne miasto w komunikacji miejskiej

Gość PanPiotrusPot
bedziesz prostytutka?

Gość jest jak w każdym dużym mieści
e. A poza tym coraz mniej warszawiaków a coraz więcej przyjezdnych. Jeśli mieszkasz w Poznaniu to oprócz tego, że koziołków nie będzie, to życie jest bardzo podobne. Tylu juz przyjechało i jakoś żyją, to i ty dasz radę. O ile masz nagraną jakąś pracę, bo niestety ostatnio problem z tym. Pozdrawiam

Gość porada od mieszkańca
Zapamiętaj tylko, że wsiadając do tramwaju/autobusu/ metra nie staje się w drzwiach blokując w ten sposób drogę wyjścia i wejścia, ale wchodzi się wgłąb pojazdu/wagonika. Po drugie na ruchomych schodach w metrze stoimy po prawej stronie, a lewa jest przeznaczona dla tych, którym się spieszy i chcą się szybko dostać na górę. Po trzecie - zgłoś się do płacenia podatku w Warszawie, jak tylko zaczniesz to zarabiać. Jak opanujesz te trzy podstawowe sprawy, to już nie będzie źle.

Dzieki. lubie zmiany i wierze, ze warszawa mnie nie zawiedzie :) choc za koziolkami troche bede tesknic :)

hahah, to akurat z tym staniem przy drzwiach w tramwaju czy autobusu wszedzie widze podobnie, w poznaniu to samo. wszyscy sie boja ze nie zdaza wysiasc czy co?

Gość hgddh
Do postu wyżej że warszawiaków w Warszawie mało(mówie o ludzach którzy od pokoleń mieszkają w stolicy), ja jestem takim właśnie przykładem;)przeprowadziłam się do Gdańska i tu żyje mi się o wiele lepiej:)ale powodzenia życze!!!

Gość z dziada pradziada
złą opinię warszawiakom wyrabiaja przyjezdni, którzy po 2 miesiąćach pobytu mówią: u nas w Warszawie... To oni niezbyt chlubnie reprezuntują stolicę np. na wakacjach.A Warszawę kocham w długie weekendy i święta, wtedy "warszawiacy" wyjeżdżają do domów :D

Gość sorry ale warszawianką to ty
nie byłaś i nie będziesz :O

Gość hgddh
no racja, racja:)

Gość hgddh
mój post był do dziada z pradziada jakby co;)

A mnie Warszawa wydaje się taka "obca", tłoczna... Ludzie mało sympatyczni (mówię o takich spotkanych na uczelni), zadzierający nosa. Może źle trafiłam, ale to powstrzymało mnie przed przeprowadzką do Warszawy, chociaż tez miałam takie plany...

Gość z dziada pradziada
mylisz się :)

z dziada pradziada - nie mylę się, to jest po prostu moje własne prywatne subiektywne zdanie. Takich ludzi spotkałam niestety i to właśnie mieszkających w stolicy na stałe. Ale nie twierdzę, że wszyscy są tacy. Może po prostu miałam pecha.

czarnownica - gdzie studiowałaś, że tak ci ludzie podpadli? Ci studenci to warszawiacy? Czy tak jak ty przyjezdni?

no i tak jak myslałam - czarownica wcale tu nie studiowała ale delikatnie ponarzekała :)

Gość z dziada pradziada
problem w tym, że większość udaje że są rodowitymi warszawiakami :) nie twierdzę,że wszyscy, ale ....

A może czarownica po prostu była na innym wątku? Jejku, brak odpowiedzi przez 5 minut i już podejrzenia :P Wyższa szkoła turystyki i języków obcych, zaocznie. Było dużo przyjezdnych, ale i trochę osób mieszkających na stałe. I właśnie z tymi osobami mam niemiłe doświadczenia.

najdziwniejsze jest to, że narzekają na warszawiaków w całej Polsce. Ale jak przyjdzie co do czego i spytają go skąd jest, to dumnie pręży pierś i mówi, że z ..Warszawy :) Ja osobiście zawsze mówiłam nazwę mojej dzielnicy i każdy myslał, że to jakieś miasteczko :) Bo przyznać się gdzieś że jest się właśnie z tego "znienawidzonego" miasta jest dość niebezpieczne..

Gość z dziada pradziada
to że na stałe mieszkali nie oznacza, że byli warszawiakami ;) Z mojego doświadczenia wynika, że Ci świeżo przybyli są właśnie nadęci do potęgi entej.Chociaż nie zaprzeczam, że wszędzie trafiają się czarne owce

hmm, a widziałaś gdziekolwiek na prywatnej uczelni i to na dokładkę zaocznej miłych, fajnych ludzi? Rozczarowałaś mnie czarownico..