Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anetkapyta

Ile spią waszr 3 latki?

Polecane posty

Gość anetkapyta

Moja corka ma 3 lata. Od roku ne spi juz w dzien. Zasypia o godzinie 18.30 i wstaje o 6.30 spi 12 godzin. Jestem ciekawa jak wasze dzieciaczki

moja córcia zasypia o 20 i śpi do 7 rano, czasami zaśnie po południu i wtedy spi 3 godziny, ale wtedy kładę ją spac o 21-21,30

Gość Magda, też mama ...
Moja w sierpniu skończy 3 lata. Nie śpi w dzień od pół roku. Zasypia ok. 19;30-20;30 a wstaje ok. 8-9 :)

Moja tez juz ponad rok nie spi w dzien. Zasypia miedzy 21-21.30 a wstaje miedzy 7.30 a 9 (roznie z tym jest).

Gość nototerazja
Syn śpi od 21 do 6-7 rano, w dzień jak go położę to spi 1,5-2h

Gość anetkapyta
Moja jest bardzo żywym dzieckiem ciągle na nogach przez cały dzień i juz po 18 ja zmaga z nóg. Chciałam ją pare razy przetrzymać ale niestety nie da rady

moja ma ponad 3 lata i sypia w dzień ok 1 godz jeśli w przedszkolu, do max 3 godz jeśli śpi w domu. nocne spanie 21-7 przeważnie. czemu wasze dzieci nie śpią w dzień?

Gość ja ja a ajaaa
Mój 2,5 latek zasypia ok 20 i budzi się o 8-9. W nocy jeszcze pije mleko w czasie snu

Gość efefe2d2e
moj maly ma juz 3,5 latka, w dzien spi tylko kiedy obudzi sie wczesnie rano i to tez nie zawsze wieczorem zasypia o 21:00-21:30 i budzi o 8:00-8:30

Gość ja ja a ajaaa
Mój jak śpi w dzień, nawet krótko to w nocy zasypia ok 24 - 1, masakra, jeśłi rano wstaje się wcześnie do pracy

Gość anetkapyta
Moja sama zrezygnowała z drzemki w dzień. poprostu ani ja zagonić było. I tak zostało.

Gość whsxz
Mój od 19 do 9 rano. Śpioch po mnie :P:P

Gość Magda, też mama ...
Sama zrezygnowała z drzemki. A jak już zasnęła w końcu po godzinie usypiania to spała godzinę i z kolei na noc szła spać o 22 :O

Gość anetkapyta
A jak tam ze smoczkiem??? Przyznam się że moja pociumka chwile i zaspyia ma tylko na spanie bez tego ani rusz jescze nie chce go oddac :/ a jak probowalam odstawic masakra noszenie do spania itd kregoslup wysiadl i na nic sie to zdalo. Mowi ze niedlugo sama odda ale czy to prawda :/

mój ma 2,5 roku. śpi w nocy 19.30/20 - 6.30/9 (różnie to bywa). w dzień nie śpi bo w lutym sam z dnia na dzień zrezygnował z ponad 3-godzinnych drzemek.

smoczka zostawił jak miał 21 miesięcy, równo 1 września. chce iść do przedszkola a tam smoczków nie ma, więc mu o tym powiedziałam i oddał smoczka malutkiemu sąsiadowi :)

moja czasem nie zaśnie w dzień ale wtedy po południu jest rzeź niewiniątek, krzyki, płacze, sama nie wie czego chce itp. dlatego nie pozwalam jej nie spać w domu ( w przedszkolu wszystkie dzieci leżakują). Ale rzadko się buntuje, na ogół sama stwierdza że jest zmęczona.

Gość anetkapyta
Moja córka ma po ojcu ssanie smoka . Maz kochal butelke do 7 roku za to ja wcale nie uzywalam smoczka :/ jak odstawic macie pomysly wszystko zawiodlo odcinanie, smarowanie musztarda itd mowi ze odda sama jak zdecyduje. Rano sie budzi oddaje go do szafy lecz wieczorem do lozka przypomina sobie o nim :/

Gość mama maluszka malutkiego
Jak czytam Wasze wypowiedzi to się zastanawiam czy moje 1,5 roczne dziecko nie śpi za mało. Chodzi spać ok. 21-ej, a wstaje o 6-ej, w dzień śpi ok. 1,5 godziny, ale są dni kiedy nie śpi w dzień wcale.

Gość Magda, też mama ...
Moja bezsmoczkowa ;) Od urodzenia nie chciała. Wypluwała, krztusiła się,miała odruch wymiotny. Butli też nie chciała. Do roku była na piersi. Po roku odstawiłam od piersi, podałam niekapek z mlekiem bo jak butla to powtórka tego samego co przy smoczku.

Gość Magda, też mama ...
spi tyle ile potrzebuje :) Widocznie tyle mu wystarcza. Mojej przyjaciółki dwuletni synek śpi od 21 do 6-6;30. I w dzień jednak godzinna drzemka.

Moja odkad skonczyla 2 lata nie spi w dzien, a w nocy spi 10 godzin. (20-6 lub 21-7). Czasem krocej. Zazdroszcze matkom dzieci, ktore spia dluzej :)

Mój synek śpi od 20/20-6/7.a w dzień zasypia na trzy godz. czasami dłużej,więc muszę go budzić.jak nie ma w dzień drzemki to w domu wytrzymać z nim nie można:)ma 3,5 latka i od urodzenia uwielbiał spać,po mamusi...

Gość akla83
Moja corka ma 2,9lat i zasypia o godz 21:30 i wstaje ok. 8:30-9:00.

Gość Milab
nasza coreczka ma 3,5 roku od malego ma melodie do spania jak miala zaledwie tydzien to potrafila przespac nawet 6 godzin teraz ma 3,5 roku i nadal ma spanie kladzie sie spac niekiedy o 20:30 i spi do 10;30 tylko sie przebudzi i sprawdzi czy mama i tata tez spia i dalej zasypia;-) ;-)

Gość gość
Zasypia o 19.30-20 a wstaje do przedszkola juz przed 7 chociaz budzik dopiero dzwoni o 7.20. W przedszkolu nie lezakuje. Smoczka nie uzywa. Zazwyczaj w nocy budzi sie raz i wola zeby ja przykryc

Gość gość
Mójego 3 latka ciężko położyć o 22-23 wstaje o 8-9... Od 1.5 nie śpi w dzień. Męczarnia. Mam ochotę wyć.