Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziewczyna _Z_Sąsiedztwa

świat się powoli stacza....

Polecane posty

jak czytam co tu ludzie wypisują to mi się wierzyć nie chce, ten zdradza, ta się puszcza, czytając to wszystko mam wrazenie ze jedyne wartości które sie licza w obecnych czasach to sex i kasa.. przykre to, nie rozumiem tych którzy tak postępują, jak można ranć kogoś kogo się kocha zdradzając go.....?? nie rozumiem.... a skoro ktos ma pociąg do innych bab lub facetów to czemu woglole zyje w formalnym związku???? i zeby nie było, nie jestem jakas stara zgorzkniałą babą, tylko młodą i atrakcyjną dziewczyną, ale mającą swoje wartości i zasady

Gość mikki_w
Niestety doszlam do tego samego wniosku. Teraz tym bardziej, gdy okazalo sie, ze ukochany chlopak mnie zdradzal. Odeszlam od niego, ale juz nie wiem, czy komus zaufam. I nawet bedac z nim i spotykajac sie ze znajomymi mialam wrazenie, ze dla wiekszosci osob tylko seks i kasa sie licza. Tyle, ze myslalam, ze on i ja jestesmy jakos ponad tym. Ze on ma silne wartosci i nie bylby zdolny do zdrady. Oczywiscie rozmawialismy tez na te tematy i on wydawaloby sie myslal o zdradzie tak, jak ja. Dziewczyna _Z_Sąsiedztwa mysle dokladnie tak jak Ty. Po prostu wyjelas mi wszystkie te slowa z ust. Wlasnie - po co ludzie sa w stalych zwiazkach skoro nie umieja w nich byc?!

Ameryki koleżanki nie odkryły, niestety, jak się kogoś zdradza to chyba się już nie kocha tej osoby i myślę, że to media w duzym stopni promują taki styl życia, wszędzie komercyjna paplanina a w każdej reklamie gola baba więc jaki ma byc ten świat? na wet tutaj, jak ktoś napisze coś inteligentnego i głębokiego, to zaraz go zjadą, że dziwadło i uważa się za ideał

ok ja się zgadzam z tym, że winne są media, że to też wina internetu, ale ludzie naprawdę są inni niż kiedyś... znam takie małżeństwa które mają już 30 lat po ślubie, nikt nikogo nie zdradził i nadal się kochają, swiata poza sobą nie widzą... nie umiem zrozumieć jak można się tak po jakimś czasie odkochać, jak się nie jest pewnym swoich uczyć to się nie powinno wchodzić w formalny związek.... a jak się ludzie kochają to powinni wszystko razem przetrwać, a nie obracac sie na pięcie jak jest jakiś mał problem... mam wrazenie ze ludzie zapomnieli juz czym jest prawdziwy związek, owszem musi byc milość, ale to też bycie ze sobą i cieszenie się zyciem kiedy jest dobrze jak również wspieranie się wzajemnie kiedy jest zle a niestety wiekszosc chyba o tej drugiej kwestii zapomina, zamiast problem rozwiazac woli poszukac przyjemności gdzie indziej, zdradzić...a potem się rozwieść...

i tu masz rację, ludzie idą na łatwiznę i nie rozmawiają ze sobą a problemy nie rozwiązywane na bieżąco narastają, druga sprawa to, to że zbyt pochopnie podejmują decyzję o ślubie, nie są do tego gotowi i potem się zdradzają albo rozwodzą po dwóch latach, po za tym mylą zauroczenie i zakochanie z kochaniem i prawdziwą miłościa

Mikki_w tez bylam w zwiazku, gdzie facet mnie zdradzil....sama go na tym przylapalam....., chyba nie musze Ci opisywac swoich uczyc, po tym obiecywal ze sie zmieni bo ie kocha i mu zalezy.... nie bylam z nim, ale myslalam ze sie bedzie staral....a tu nic spotykal sie na lewo i prawo, nawet z moimi kolezankami....a mnie blagal zebym z nim byla bo niby kocha... po tym nie potrafię zaufac tak do końca zadnemu facetowi ktorego poznałam, nie jestem taka jak inne dziewczyny, nie chodze do lozka z pierwszym lepszym, byc może nie jestem na czasie przez to... ale przynajmniej mam swoje wartości i swoja godność i bez wyrzutów moge spojrzec na siebie w lustro i powiedziec ze sumienie mnie niie gryzie ze zrobilam cos nie tak...

masz racje bahus, ludzie ida na latwizne niestety....bo tak im wygodnie, ludzie sa egoistami, bo dopiero po fakcie jak juz cos zlego zrobia zaczyna do nich docierac ze kogos rania i co tracą... chociaż nie zawsze tak do konca jest...smutne to:(

Gość mikki_w
Moj wcale mnie az tak nie blagal o powrot. A wrecz przeciwnie - teraz wyszlo na jaw, ze przez te 3.5 lata zwiazku nie kochal mnie tak naprawde. To chyba boli jeszcze bardziej niz zdrada. No bo po co w takim razie tyle ze mna byl. Ja caly czas bylam pewna jego uczuc i naszej wspolnej przyszlosci. Najgorsze jest to, ze duzo ludzi jest tak b.samolubnych. On byl po prostu ze mna z wygody, teraz sobie spokojnie zyje, a mi sie zawalil swiat. Ten Twoj byly pewnie tez Cie nie kochal prawdziwie. Jeszcze licze na to, ze moze sa jacys faceci, ktorzy wiedza na czym polega milosc - taka na dobre i na zle. Np.moj tato taki jest. Ale wlasnie - to juz nie to pokolenie... Ja teraz tez nie bede pewnie ufac facetom. Zwlaszcza, ze u mnie to swieza rana - dowedzialam sie o zdradzie 2 tyg. temu. Ale teraz sobie mysle - czym jest zdrada wobec tego, ze udawal, ze mnie kocha i swiata poza mna nie widzi, a teraz mowi, ze to nie bylo to. To dopiero jest klamstwo.

Gość coś tam ktoś tam
to nie jest kwestia pokolenia ale człowieka, jak ktoś ma kurewską naturą to chociażby go do ołtarza przybili to i tak się go nie zmieni

Gość gregrwrwwewe
"mam wrazenie ze jedyne wartości które sie licza w obecnych czasach to sex i kasa" E? Zawsze tak było przecież. Gdybyś żyłą 100 lat temu, też dla Ciebie byłoby priorytetem wydać się bogato za mąż. A Twojemu męzowi zależałoby na seksie. Więc?