Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odpowiedzcie mi prosze

pierwszy raz po porodzie

Polecane posty

jak ze wspolzyciem po porodzie?? kiedy pierwszy raz mozna sie kochac?? jest lepiej czy gorzej?:) moj mąż juz tyle czeka ze boje sie ze pojdzie na lewo a ja chyba nie jestem jeszcze gotowa bo minął dopiero miesiac a bylam szyta...

aha:) boje sie ze pojdzie na lewo bo całą ciąże nie moglam sie kochac;) chociaz moze przesadzam ale.....lepiej dmuchac na zimne;)

Gość helloł helloł
jak pójdzie na lewo, to będziesz miała jasną sytuację. Zresztą co to za małżeństwo, kieedy boisz się,że mąż pójdzie na lewo. masakra jakaś :/

tak se jakos mysle bo siedzi 10 miesiecy bez sexu;p a normalne ze kazdy facet tego potrzebuje...ale z tym to moze przesadzam...pytalam po to zeby dowiedziec sie kiedy m ozna itp a tu juz jakies problemy do mnie;/...ehhh...niektorzy tylko sie czepiają...

Gość swertysss
No jak sama zaczelas temat ze boisz sie ze cie zdradzi to nie dziw sie ze sie ludzie czepiaja. :/ Moim zdaniem miesiac to za malo, zwlaszcza po szyciu.

Gość helloł helloł
no sory, ale jak ja bym miała wątpliwości,że mój chłop pójdzie na lewo, to bym z nim nie była. A można jak sie skończy krwawienie połogowe i jesli sie czujesz gotowa. Ja współżyłam po 4 tyg. i było ok, nawet był orgazm :)

Gość helloł helloł
i też byłam szyta :)

w sumie juz nic mnie nie boli ,nie krwawie ale jakos tak nie wiem jak to jest sie troche boje ...jakie mieliscie przezycia?? helloł helloł chyba fajne jak orgazm byl;D jak to porownasz do sexu sprzed ciazy?:D lepiej czy gorzej?? a moze tak samo?:)

po połogu, czyli po 6 tyg od porodu należy iść do ginekologa na kontrolę. na tej wizycie lekarz stwierdzi czy wszystko ładnie się obkurczyło i pozrastało. wtedy można rozpocząć współżycie.

Gość helloł helloł
wiesz dla mnie było lepiej, bo byłam przed porodem bardzo wąską i współżycie sprawiało mi często ból, o badaniu ginekologicznym nie wspomnę, a teraz seks jest idealny :)

Gość kiciorek-ek
moj pierwszy raz był po 6miesiacach! Wczesniej się bałam:) Seks lepszy niż przed ciążą.

Gość helloł helloł
Mnie lekarz nie dawał wymogu kontroli do rozpoczęcia współżycia, potem poszłam na kontrolę, spytał,czy było współżycie i czy wszystko ok. tyle

lo matko:) a jak bede teraz za szeroka??:) i nic nie poczuje?:/ synus byl dosc duzy i moze mnie rozepchal ...czuje sie jak za pierwszym razem albo i jeszcze bardziej przezywam;)

Gość helloł helloł
no ja też przeżywałam i sie bałam, a synuś tez był duży 4 kg chopa. Nie bój sie, poza tym pochwa nawet do poł roku wraca do dawnych wymiarów

a na wypisie ze szpitala nie masz informacji o wizycie u lekarza w poradni "K" po 6 tyg od porodu? zasadniczo przed końcem połogu, czyli owych 6 tyg, nie powinno się współżyć. u nas 1 raz był po 7 tyg (6 tyg połogu, plus tydzień żeby tabletki anty zaczęły działąć). jak było? hmmmm nie powiem że super, bo to nieprawda, byłam strasznie zdenerwowana, mąż też. ale każdy kolejny raz był lepszy :) nie było też bardzo źle, bo nic mnie nie bolało, nie odczuwałam jakiegoś dyskomfortu czy coś. po prostu nerwy :)

Gość kiciorek-ek
ja też się strasznie bałam. Ale nie było strasznie. Mąż się śmiał, że musiał mnie namawiac jak co najmniej dziewice do tego "pierwszego razu" :) Osobiście nie znam nikogo, kto by narzekał, że jest za szeroki. Większość moich koleżanek bardzo sobie chwali- a wszystkie rodziły naturalnie.

alez my kobitki mamy przezycia;)

Gość facewci tego potrzebują
ale już nie z rozepchaną kobietą po porodzie bo to obrzydliwe :o faceci się brzydzą wiadra między nogami

Gość moja siostra ma z tym problem
bo po porodzie jest taka luźna że nic nie czuje a dziecko ważyło 3 kg tylko :o te wszystkie ćwiczenia mięśni kegla etc. to dla współżyjących młodych dziewczyn , po porodzie zostaje operacja pochwy i nie ma się co oszukiwać. Nie kłamcie dziewczyny bo przeżyje szok :(

Ja mam takie same odczucia jak przed porodem a mała ważyła 3800. Nie narzekamy z mężem;)

ten co pisal a wiadrze miedzy nogami to musial byc facet z malym siusiakiem:) przez kompleks malego dogaduje kobietom;)