Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helloł helloł

HIV

Polecane posty

Gość helloł helloł

Robicie test na Hiv w ciąży. Moja gin mówi,że teraz jest taki wymóg, a koleżanki nie muszą, dziwne. ? Drogie to kurestwo 50 zł :/

Gość państwowo
Ja miałam robione za darmo w UK

Gość ja miałam robione
w 2009 roku za darmo będąc w ciąży - jest to badanie obowiązkowe i bezpłatne dla kobiet w ciąży

Gość hmmm hmmm hmmnm
a co??? boisz sie ze mozesz miec???trzeba bylo myslec wczesniej heh...a potem testy na ojcostwo jeszcze zrob jak sie HIV boisz:)

Gość grgtrgrtgr
bez przesady, 50 zł za badanie to nie jest dużo:O za toxoplazmozę płaciłam 80zł a dwa razy trzeba było robić ciąża kosztuje, dziecko też, zacznij się przyzwyczajać

Gość helloł helloł
nie, to nie oto chodzi, to moja 3 ciąża, a tu nagle takie badania, zrobiłam dla świętego spokoju. Mówie mojej gin,że jestem honorowym dawcą krwi ale i tak musiałam zrobić. A głupie teksty w stylu, zrób test na ojcostwo jeszcze to sobie darujcie i sie nie podniecajcie

Gość helloł helloł
po prostu dziwi mnie ,że jeden lekarz każe, a inny nie..

Ja pierd... To nie o to chodzi, że Ona sie boi, że ma hiv tylko niegdzie jest taki wymóg. Ja też musiałam zrobić.

Gość trzmielina
przecież hiv jest obowiązkowym badaniem w ciąży, które trzeba przedstawić na porodówce

Gość xtygvbe76hjkd
mi też lekarz dał skierowanie na to badanie

Gość helloł helloł
Rodziłam ostatnio rok temu i nikt mnie na porodówce o badaniu na hiv nie pytał, więc dziwi mnie to,że teraz nagle każa, a państwowy mi powiedział,że nie trzeba. bez sensu

Gość hehehoho
gowno prawda to nie jest obowiazkowe badanie :P wszak to tajemnica nie musisz ujawniać ze jesteś chora widać lekarz trzesie dupą :P zauważcie ze badania na hiv są dalej wykonywane anonimowo to nie morfologia :P kobiety w malych miastach były by szykanowane gdyby były chore pewnie porodu nikt by nie chciał odebrac :P

Gość hehehoho
Rozmiar tekstu: A A A Obowiązkowy test na HIV dla ciężarnych Środa, 11 marca 2009 (05:54) Za kilka tygodni w wykazie badań obowiązkowych dla kobiet w ciąży znajdzie się test na HIV - informuje "Dziennik". Do wykonania testu kobietę ma przekonać ginekolog. Obowiązkowy test na HIV dla ciężarnych AFP Do tej pory lekarze musieli zalecać wykonanie badania na HIV jedynie ciężarnym z tzw. grup ryzyka. Teraz, po wydaniu rozporządzenia przez ministra zdrowia, będą mieli obowiązek proponować je wszystkim kobietom w ciąży. Gazeta przypomina, że pacjent ma prawo odmówić każdego badania. Zadaniem lekarza jest jednak przekonać kobietę do korzyści, jakie daje wykonanie testu. Profilaktyka pozwala bowiem zminimalizować ryzyko przeniesienia wirusa HIV z matki na dziecko do mniej niz 1 proc. czytaj dalej Badania będą finansowane przez Narodowy Fundusz Zdrowia. ródło informacji: INTERIA.PL/PAP

Gość helloł helloł
o nie no już mnie chorą robią hehe. ale niesety muszę rozczarować was, nie jesteś nosicielka, pytam tylko,czy wszystkie sie badacie.

Jak anonimowo? Ja poszłam normalnie do laboratorium i razem z morfologią zrobiłam test na hiv. Zresztą w niektórych województwach jest obowiązkowe. U nas jest. I dziecko mam z mężem, żeby uciąć głupie teksty. I ja pierdziele... to chodzi o to, że jak matka się okaże zarażona to szybko podają leki i dziecko ma prawie 100 % szans, żeby być zdrowym.

Gość h6yu78
w poprzedniej ciąży nie miałam skierowania a test zrobiłam,dla bezpieczeństwa.A skąd mogę wiedzieć,czy któraś z byłych mojego męża nie miała hiv?Przepraszam,ale nikt na czole nie ma napisane,a guma nie chroni w 100% przed hiv

Gość helloł helloł
wiadomo, poza tym można się uciąć brudnym szkłemi też można się zarazić. I ja też nie robiłam anonimowo, tylko przy morfologii.

Gość helloł helloł
ja rozumiem,że to dla doba dziecka, ale temat nie jest o tym, tylko o tym,że jeden ginekolog zaleca, a inny nawet słowem nie wspomni :(

Gość hehehoho
ale wy głupie jesteście nawet przeczytac ze zrozumieniem nie mozecie :P lekarz ma obowiazek was przekonac do badania ale wy nie macie obowiązku go zrobić .Kazdy ma prawo odmówić!! To że jesteś zdrowa ok ale pomyśl co by było gdybyś była chora ? i gdybyś w małym mieście mieszkała odrazu to info by wyciekło :P można sobie zrobić test anonimowo i leczyć się anonimowo zreszto nie bede tłumaczyć jak ktoś mało "ynteligentny" to nic nie pomoże :P

Gość helloł helloł
Sytuacja wyglądała tak: Poszłam do państwowego gina. Zbadał mnie, kazał łykać witaminy. A ja się pytam. to był 12 tydzień. Dostanę skierowania? Gin: Na co? Ja: na toxo, OWA, HiV Gin: Nie trzeba. Więc teraz chodze prywatnie i wszystko każe robić. A tamten dekiel, ehh..

Ale ja wcale nie chciałam odmawiać. A po drugie żyjemy w XXI wieku i chyba zdajesz Sobie sprawę, że hivem można zarazić się nie tylko się puszczając. Bo wnioskuję, że Ty tak uważasz. A to o czym Ty mówisz tylko potwierdza, jak Polska jest zacofanym krajem i śmie podejrzewać, że i u Ciebie tolerancji zero.

Gość hehehoho
prywatnie da ci skierowanie na wszystko hahah nie wiem co cie dziwi :P

A ginekolog na nfz nie daje skierowania bo Mu szkoda kasy. I tyle w tym temacie.

Gość helloł helloł
dziwi mnie to dlaczego Pańswowo kobiety w ciąży mają gorsza opiekę.

"Prywatnie da Ci skierowanie na wszystko". Ale prywatnie porządnie Cię zbada i zrobi usg częściej niż 2 czy 3 razy w ciągu całej ciąży.

Gość hehehoho
czemu mają gorszą to proste bo prywatnie lekarze wypisują skierowania na niepotrzebne badania i kasa się szybko kończy i nie starcza na podstawowe badania dla kobiet które tylko w ramach NFZ się leczą :(

Gość hehehoho
a po jaki chuj ci wiecej niz 3 razy usg w ciąży? może jeszcze 4d mają ci na nfz robic?

Gość helloł helloł
no tak, ale jak poszłam wtedy państwowo to sie jeszcze dowiedziałam,że nawet USG nie mają, hehe dobre :P

Gość hello hello, wkurzasz sie a sa
hello, hello - wkurzasz sie ze ktos Ci dogadal o HIV'ie i sprawdzaniu DNA dziecka, a sama dogadujesz beznadziejnie na innym temacie o tym ze laska sie boi ze jej maz pojdzie na bok bo nie maja sexu jakis juz czas. No i prosze... zapomnial wol jak cieleciem byl?! zastanow sie sama najpierw dwa razy zanim cos napiszesz do kogos, a pozniej oceniaj ludzi ktorzy komentuja Twoje tematy. Kolo sie zamyka... Ps. a na HIV ja mialam za darmo bo trzeba.