Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agatkja

Między zaręczynami a ślubem

Polecane posty

Witajcie, zakłądam ten topik ponieważ chciałabym popisać z wami o tych przejściach w poszczególne etapy w życiu. Obecnie mam 20 lat. Mam chłapaka, z którym jestem już prawie rok czasu. Traktujemy ten zwiazek bardzo poważnie - każde z nas cos wnosi do tej znajomości. Staramy się wyjaśniać wszystkie nieporozumienia, ustępować sobie nawzajem. Uczymy się jak razem żyć. Zapraszam do wymiany swoich doświadczeń :)

Myślicie że zaręczyny w wieku 20 lat to dobry pomysl ?

a ja zapraszam cię gdzieś za 10 lat wtedy to naprawde będziesz mogła wymienić sie doświadczeniami. Powodzenia

Myślę, że to troszkę za wcześnie. Ja mam 23 lata, w wieku 21 lat poznałam się z moim narzeczonym, od razu traktowaliśmy ten związek bardzo poważnie. Po ponad roku zamieszkaliśmy razem, po kilku miesiącach zaręczyliśmy się. Jednak ślub planujemy za jakieś 2, 3 lata. Chcemy skończyć studia, wciąż zawodowo pracując. Odłożyć jakieś pieniążki na wesele. To nie są żarty, teraz jesteś zakochana,ale to poważna sprawa... Bądźcie w związku i patrzcie jak się to będzie rozwijało :

wg mnie wiek nie ma az takiego znaczenia. liczy sie rozsadek. obecnie jestem na stazu, chodze do szkoly, po ukonczeniu stazy wybieram sie na studia dzienne. nie chce w najblizszym czasie brac slubu , tylko chce zeby ten zwiazek stopniowo do tego dorastal:)

Gość bejbi bejbi
oh my God, w wieku 20 lat to ja szalałam, miałam swoją młodość, dopiero co wyrosłam z własnych pieluch, a Ty chcesz pakować się w kolejne pieluchy? Sama jestem w stanie między zaręczynami i ślubem, ale bez urazy - za młoda jesteś by gadać o doświadczeniach, przecież dopiero pisałaś maturę!. Ja zaręczyłam się mając 29 lat, teraz mam 30, ślub za kilka mscy.

Gość taki jeden 343443
lol 20 lat rok w zwiazku pewnie z pierwszym chłopakiem i ta juz go chce zaobrączkować ...matko .....luzuj kobieto majty jak to się mówi i daj sobie troche czasu z tym i facetowi bo pewnie by chłopak sie udławił jak bys mu teraz o zaręczynach zaczęła gadac

tylko nie mowcie ze nie dojrzalam do tego :D prosze was, a to ze zaczynam myslec o stabilnosci w zwiazku i spokojnym zyciu nie znaczy ze od razu chce sie pakowac w dziecko . poza tym, pracowalam w klubach za barem, chodzilam na tzn "Aftery" i imprezy. teraz z chlopakiem tez sie bawimy. nie musimy siedziec zamknieci w domu popadajac w rutyne. chce swiat pozwiedzac, ale przeciez nie musze robic tego sama, moge z nim :)

Gość moimskromnym zdaniem
zaręczyny powinny byc jak zamierzasz zaraz po nich planować slub jest okresem przygotowawczym do ślubu. Jest kolejnym etapem w związku ale samo zaręczenie się dla zaręczenia się jest bezsensowne

to nie jest moj pierwszy ;) ani chlopak ani partner sexualny

Gość moimskromnym zdaniem
Rozumiem jak ktos się zaręcza i sobie zaplanował ślub nawet za te 3 lata i czyni ku temu przygotowania, ale po co się zaręczać jak nie ma konkretnych planów ślubnych.