Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mniaaaammmmm

W czym piją mleko z kaszką Wasze starsze niemowlęta i dzieci po roczku ?

Polecane posty

Gość mniaaaammmmm

Moje dziecko ma ponad rok,ale jakoś nie korzystaliśmy za bardzo z takich wynalazków jak niekapki itp.Z takiego kubka nie umie się napić, wypije co najwyżej kilka łyków i tyle z picia. W dalszym ciągu pije z butelki napoje czy mleko 2 razy dziennie. Stwierdziłam jednak, że jest na tyle duży, że trzeba wreszcie odejść od tych smoczków i zakupić może jakieś ustniki treningowe na butelki, które mam, żeby przyzwyczajał się do innego picia. Jaki ustnik treningowy polecacie, tak, aby był miękki i przeszło przez niego gęste mleko z kaszką np. ? Kubki twarde niekapki u nas odpadają, musi być coś, z czego swobodnie leci płyn, a nie że leci dopiero jak dziecko pociągnie ustnik. Myślałam o ustniku treningowymmiekkim lovi, ma chyba spory otworek i chyba leci z niego swobodnie, nie ma żadnego zaworka itd, co myślicie ,co polecacie ?

Gość ja dalam ten
moj maly pije caly czas z butelki,ma 16 miesiecy.Jakbym mu dala w kubku czy czyms w tym rodzaju to bym miala kaszke wszedzie..wode pije z kubka-niekapka

Gość mama sama w domu...
mój jak skończył rok pil z niekapka ale tylko wtedy jak gdzies wychodziliśmy w domu pił z kubeczka oczywiście pod nadzorem i butelki ze smoczkiem teraz ma 2 lata i pije z butelek treningowych i niekapka

Gość mniaaaammmmm
To mnie pocieszyłyście, bo mam czasem wrażenie, że synek już jest za duży, by tylko pić z butelek.Przecież niekapki są już od 6 miesiąca, a on wciąż na butli. I to nawet nie chce sam pić w sensie, że sam trzyma butelkę, nie, trzeba mu trzymać, bo jak da mu się do ręki, to zamiast pić, bawi się butelka,pstryka palcem smoczek i się śmieje. No ale ktoś pisał,że nby miękki ustnik, a dziecko nie chciało pić, NuK, tak ? My mamy 2 kubki, jeden niekapek, jeden kapek, ten niekapek ma twardy ustnik z zaworkiem - niekapkiem i w ogóle nic nie daję z niego pić małemu, bo wydaje mi się bz sensu i bezużyteczny, jedynie z tego cieknącego czasem popije, ale na zasadzie,że ja muszę mu trzymać i wlewać do buzi i jedynie parę łyków tak wypije.

Gość zimna cola
mój ma 10 miesięcy, mleko pije z butelki, soczki przez rurke, wode z niekapka, a kaszke je z miski łyżką, tzn Ja go karmię.

Gość mniaaaammmmm
zimna cola,ale mleko czy soczek np. to Ty mu podajesz, czy sam trzyma kubek czy butelkę ???

mój nigdy nie pił mleczka z kaszką :P do 11 mies mleko z piersi pił, jak mnie nie było to z butelki. jak skończył ssać pierś to mleko z butelki do 13 miesiąca. kaszkę zawsze dawałam łyżeczką. wodę do 8 miesiąca z butelki potem niekapek, po 12 miesiącu bidon z rurką, od 18 miesiąca bidon, niekapek, zwykły kubek. od 13 miesiąca życia mleka, jako mleka nie pije. za to je jogurty, ser, twaróg.

Gość zimna cola
mlekiem ja go karmię, umnie ale nie chce sam, bawi się butelką, niekapka sam sobie trzyma, a soczek z rurką też ja trzymam. bo się boję żeby rurki nie połknął:)

moj ma 1,5 roku rozszczep podniebienia i pije z niekapka juz od 10 miesiaca na poczatku wyciagalam mu ten zaworek zeby zalapal o co chodzi pozniej sam zaczal ciagnac z kubeczka wlozylam zaworek i po sprawie a nasz poczatkowy kubeczek był z nuka z taka mieciutka koncóweczka

Gość mamusieńka..
moja córa ma prawie rok i w nocy tylko pije z butelki w dzień pije ze słomki

Gość mniaaammmmm
A jak nauczyły się Wasze dzieci pić z tych słomek, jak dziecko ma to załapać ?Przecież to zupełnie inny system picia niż ze smoczka ?

Gość łyżeczkaaaaaaaa do kubeczka
Mój mały od 6 miesiąca odkąd wprowadzałam stałe pokarmy jadł z łyżeczki. Teraz tylko po przebudzeniu wypija mleko z butelki.

Gość Ekspert Philips Avent
mniaaaammmmm, polecam wypróbować kubek treningowy Philips Avent. Jest on polecany od 3 miesiąca życia, dlatego wyposażony jest w miękki ustnik. Myślę, że w Twojej sytuacji, kubek spełni oczekiwania. Jakich używasz butelek? Jeśli masz butelki Philips Avent, to wystarczy, że dokupisz ustnik z uchwytami i zamontujesz je do butelki. Są one sprzedawane w komplecie bez butelek. Jeśli natomiast używasz butelek innej marki, możesz kupić oddzielnie cały kubeczek treningowy. Czy któraś z mama korzystała z kubka treningowego Philips Avent? --- Ekspert Philips Avent, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z produktami Philips Avent, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.

Gość pajakowa
Moja ma 17 miesięcy i na noc pije z butelko mleko z kaszką, wyciełam dziure w smoczku nożyczkami i po problemie(przezsmoczki trójprzepływowe takie gęste mleko z kaszka nieleci) ;-)

Gość Piją? Kaszę się je łyżką z
miski.

Gość gegsagsgaag
z butelki, niekapekjej nie podchodzi

Gość bartatina
Mój synek ma 9 m-cy, karmię go piersią dwa razy dziennie, a kaszkę je łyżeczką. Od początku nie chciał pić z butelki, więc miałam problem jak podać mu mleko po powrocie do pracy. Od kiedy skończył 5 m-cy używamy więc ustnika silikonowego Balonik firmy canpol. Można kupić go osobno, kosztuje ok. 4 zł, pasuje do butelek Balonik, lovi oraz do kubków treningowych canpola. Sprawdził się rewelacyjnie, polecam. Mały pije z butelki z takim ustnikiem mleko, wodę oraz sok, pije bardzo chętnie.

Gość wrerwr
Moja córka ma 1,5 roku. W ciągu dnia pije napoje z niekapka (w sumie od niedawna - dopiero upały zmusiły ją do poważnych prób picia i wtedy załapała) ale kaszki rano i wieczorem - z butelki ze smoczkiem. Jeszcze długo nie zamierzam zmieniać sposobu podawania jej kaszek. Co do napojów, powoli przechodzimy na normalne kubki.

Gość paterycja888
moje pija w butelce z krzyzykowym smoczkiem

Gość zdz
do Aventa Experta, mam pytanie, który niekapek jest polecany od 3mż? bo ja w sklepach widzę dla najmłodszych dzieci takie białe ale jest na nich napisane 6m+

moja crka tezpije z normalnej butelki,czy wasze dzieci tez maja lekko zolte zabki na przodzie gorne jedynki? bratowa mowi ze to moze byc pruchnica butelkowa :( dzieko myje zabki ale wiadomo jak myje po swojemu to dokladnie nie umyje a nie da sobie umyc ma 1,5 roku