Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwemn

Dzień matki.

Polecane posty

Gość qwemn

Czy mając małe dzieci, Wasz mąż pamiętał o Waszym święcie? Czy kupił Wam kwiaty, prezent, złożył życzenia razem z Waszą pociechą?

Gość LunaLunaLuna
Pewnie,ze pamiętał :) razem z malą namalowali laurke :)

Gość Suwaczek błyskawiczny
Złożył życzenia w imieniu syna z synem na rękach :)

Gość mamusieńka..
mój nie pamiętał:(

Nie, moj maz nie pamietal, nawet swojej matce zyczen nie zlozyl... Tesciowa pewnie jest zawiedziona. O urodzinach tesciowej tez nie pamieta, swej siostry tez nie. Pamieta tylko, kiedy ja mam urodziny i nasze dziecko i kiedy mamy rocznice slubu. I wie, kiedy tesc ma urodziny-bo ma dzien po moim mezu. W ogole nie przywiazuje do dat uwagi. Wczoraj, gdy go zapytalam, czy wie, jakie jest swieto, to odpowiedzial ---nie, dzien kobiet? Ja sie juz przyzwyczailam i nie robi mi to :)

Gość mamusieńka..
Mama 2008... dobre:) to było mu wmówić że dzień kobiet i wysłać po prezent:) hejhehe

Wczoraj powiedziaalam malej (zeby dziecko mialo pojecie), ze jest dzien mamusi. To mala na to, ze wszystkiego najlepszego i ze ona teez jest mamusia-swojej lali-to tez jej zlozylam zyczenia od laleczki :) Poszlysmy na zakupy i kupilysmy sobie bukiet kwiatkow-na Dzien Matki :)

Gość bebałna
No mój też nie jest taki sentymentalny, żeby składać np.mi życzenia w imieniu naszego dziecka. Nie przywiązuje wielkiej uwagi ani doDnia Kobiet, ani Matki itp. Pamięta za to o rocznicy ślubu, o moich urodzinach itp, ale takie ogólnopolskie święta jak Dzień Matki to mówiąc brzydko ma gdzieś.

Gość qwemn
Mój właśnie też nie pamiętał. Trochę mi się przykro zrobiło. Mamy dziecko 1,5 roczne, więc liczyłam na tatusia inwencję i jakąś pierwszą namazaną laurkę przez syna, czy życzenia. Wieczorem podziękowałam mu za jego pamięć i nie odzywam się do niego. Denerwuje mnie to, że jak on ma urodziny czy imieniny, to liczy na prezenty i ma w domu swoje święto, nic nie robi. A ja poczułam się, jak kucharka, sprzątaczka i opiekunka do dziecka.

Gość Suwaczek błyskawiczny
a kiedy jest dzień ojca?

Z tym Dniem Kobiet tez nie tak latwo :) Fakt, moj maz wie o jego istnieniu, bo zawsze w pracy koledzy mu przypomna... Ale jakies 4 lata temu, wlasnie w Dzien Kobiet, moj maz glodny wracal z pracy i nie kupil nawet kwiatka. Ja mialam lepszy obiad z tej okazji---on z miejsca rzucil sie na jedzenie, a ja do niego---a kwiatek gdzie? A on mi na to, ze byl juz bardzo glodny, a w kwiaciarni byla wielka kolejka i mu sie nie chcialo czekac...:( I od tej pory w Dzien Kobiet zawsze kwiatek jest :)

Mój też nie pamiętał. Dopiero jak w telewizji zobaczył, to zapytał naszą 8-miesięczną córeczkę, czy złożyła mi życzenia. Później zawiózł mnie do sklepu z bielizną i kupiłam sobie pierwszy pociążowy nie "do karmienia" biustonosz. I powiedział, że to prezent od córki.

Gość trzmielina
byłam wczoraj strasznie miło zaskoczona, bo dostałam kwiaty od mojego narzeczonego - usłyszałam, że to są kwiaty dla przyszłej mamusi (jestem dopiero w ciąży :) )

Ja w Dzien Ojca nie bede odplacac pieknym za nadobne jednak... Male dziecko nie zdaje sobie sprawy z istnienia dnia mamy i taty i to rodzice w tych pierwszych latach dziecku powinni to uzmyslowic :) Kupie wiec kartke, mala cos narysuje dodatkowo na niej i da mojemu mezowi-wiem, jaka radosc jej to sprawi :) Moja corcia w polowie maja miala 3 urodzinki. Dwa tygodnie przed kupilismy jej juz rowerek i od razu go dostala (kupilismy wczesniej, bo w sklepie byly tylko dwa ostatnie). A w dzien jej urodzin zrobilam jej male przyjecie-tort, balony itd. i zaprosilam coreczke sasiadki (dziiewczynki sa przyjaciolkami-tak o sobie mowia :) ). A mala do mnie-ja juz mialam urodziny, dostalam rower, nie chce juz drugiego :)

Gość zawiedziona i zła
Cześć dziewczyny. Ja wczoraj od rana czekałam na życzenia złożone w imieniu synka przez męża. Mały ma 11 miesięcy. Niestety w prezencie dostałam tylko fochy i popsuł mi się humor bo powiedziałam mężowi, że liczyłam na to, iż weźmie synka na ręce i złoży mi życzenia a on na to że jak Kubuś będzie większy to sam będzie mi składał a ja teraz za dużo wymagam i czy nie za dużo bym chciała. Nie oczekiwałam prezentów ale buziaka i podziękowania za to, że na codzień zajmuję się dzieckiem. Może komuś się nie wydaje ale wbrew pozorom to ciężka praca (nie narzekam, żeby było jasne:)), często cięższa od tej za biurkiem, ale dostałam w prezencie złe słowo i poczucie, że jestem złą matką. Eh...