Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kokosowa Luna

Moja sunia jest w ciązy i mało je. Jest strasznie wybredna.

Polecane posty

Gość Kokosowa Luna

Moja suczka bokserka jest w 7 tygodniu ciąży i mam wrażenie, że za mało je. Wszędzie czytam, że szczennym sukom zwiększa się apetyt, a jej nie. I tak ma od początku ciązy. Zawsze była niejadkiem ale w jej stanie chyba powinna zacząc jesc więcej. Do tego zrobiła się strasznie wybredna, ze swojej miski nic nie ruszy, trzeba karmic ją z ręki. Ogólnie dobrze się czuje, jest wesoła, dużo chodzi po podworku. Ale to jej jedzenie mnie martwi. Kupuje jej najlepsze karmy z różnymi witaminami, to tylko jedną sobie upodobała, reszty nie chce. wczoraj na przyklad przez cały dzień zjadła -pół puszki małej karmy pedigree z kurczakiem - 250g twarogu białego - z 150 gram karmy suchej dla suk ciężarnych z witaminami - 2 naleśniki suche, na ogół nie daje jej słodyczy ale za nalesnikami zawsze się śliniła więc jej dałam bo nic innego już nie chciała dzisiaj zjadła 2 plasterki kiełbasy dla psów w batonie i raz chrupneła tą karme suchą Jak uważacie czy ona za mało je, czy w sam raz?

Gość Kokosowa Luna
Dodam ,że jak nałożę jej jedzenie to muszę ją wołac i podstawiac miskę żeby zasmakowała, wtedy zje. a jak po prostu nałoze i postawie to ona powącha i odejdzie

Gość Kokosowa Luna
wszystkie podszywy zgłaszam do usunięcia

Gość Kokosowa Luna
13:23 podszywacz

Pedigree to ciul a nie karma ;) no i nie chce Cię martwić ale to że Twoja sunia jest wybredna to Twoja zasluga... :( bo jak pies raz dostanie tego tzn Ty jej ustępujesz kiedy widzisz, że wybrzydza wymyślasz jej a to naleśniczki a to kielbaski itd w ten sposób prosty wymusila na Tobie to i teraz jest cwana i jeśli ma na coś ochotę to będzie wybrzydzać ciągle, żeby dostać to czego chce. Masz dwa wyjścia - albo dalej jej nadskakiwać albo się postawić - wsadzić do miski porządne jedzenie karme niech będzie purina albo royal nawet dla suk ciężarnych możesz jej dogotować troszkę kurczaka czy coś i wrzucić do tego i zostawić - jak zglodnieje to zje, nie umrze. Z tym, że jako jest w ciąży nie wiem czy warto ryzykować. Swoją drogą po jakiego ciula dopuszczalaś kolejnego psa, malo ich w schroniskach? Przykro mi jak widze coraz więcej takich nierozsądnych ludzi :(

Gość 12 no własnie
Ja pikole ale sie spuszczasz nad tym psem bez kitu...ha ha ha

Gość ej mysia
a moze ona chciała aby jej bokserka zaszła w ciążę?

Jak to ''chciala" no chyba sobie żartujesz :o nie można być takim egoistą i robić coś dla kaprysu tymbardziej jeśli tak jak i w tym przypadku przynosi to same szkody, zero koszyści. no chyba, że mi ktoś spróbuje wytlumaczyć co pozytywnego jest w powiększaniu liczby psów których jest za dużo już, zabieraniu psom ze schronisk potencjalnych nowych domów, a i co to wnosi dla mieszanki boksera nowego hmm? :P

Gość Hodowca
Jaka to rasa? zamiast Pedigree daj inna karme nawet te najtansze maja wiecej witamin :P

Gość korzysci sa takie, ze sie
potem sprzedaje rasowe szczenieta i mozna na tym niezle zarobic. Dziwne, ze tego nie wiedzialas:O

rasowy to jest pies z rodowodem. Poza tym jak ktoś rozmnaża psy dla kasy to jest niezlym chu­jem jak na moje oko 🖐️ ktoś tu chyba pojęcia nie ma o hodowli :o

Gość Kokosowa Luna
Daje jej też karmę z royala właśnie. tą lubi. rozpieściłam ją to fakt, ale nie mam sumienia teraz ją tego oduczac. mi nie przeszkadza karmienie z ręki jeśli tak lubi to ok, ale ona nieraz nawet z ręki nie chce czegos zjesc. A co do rozmnażania to jest jej pierwsza i ostatnia ciąża, chcemy zostawic dla siebie jeszcze sunie, a nie chcieliśmy kupowac obcego szczeniaka bo ona nie akceptuje obcych psów, swój szczeniak to co innego. no ale nie wgłębiam się w to, bo nie o tym temat